Stosurová zdolala Mladenovicovou a ve Štrasburku slaví první titul z evropské antuky

23. 5. 2015, 17:09
Aktuality 9
WTA ŠTRASBURK - Samantha Stosurová vyhrála i třetí vzájemný souboj s Kristinou Mladenovicovou a po dnešním třísetovém vítězství ve finále turnaje ve Štrasburku slaví svůj sedmý singlový titul. Na evropské antuce se z trofeje raduje poprvé v kariéře.
Samantha Stosurová

Samantha Stosurová minulý měsíc obnovila spolupráci s bývalým trenérem Davidem Taylorem a ukazuje se to být jako dobrý krok. Zatímco v průběhu letošní sezony zaznamenala jen osm výher z jedenácti akcí, tento týden ve Štrasburku nenašla přemožitelku a po čtyřech výhrách během šesti dnů turnaj ovládla.

Jednatřicetiletá Australanka do soutěže vstoupila hladkou výhrou nad Portoričankou Puigovou a následně postoupila
bez boje do čtvrtfinále. Od něj už absolvovala jen třísetové zápasy, nicméně všechny vítězné. Po Tomljanovičové a Stephensové si v dnešním finále poradila i s domácí Kristinou Mladenovicovou

První set se přitom povedl lépe dvaadvacetileté Francouzce, jež hrála ve svém prvním finále. I když nejprve ztratila vedení 3-0, tak dějství dovedla do vítězného konce. V druhé sadě měla ještě za stavu 1-1 dva brejkboly, ale své šance nevyužila a tím se zápas zlomil. Z následující jedenácti gamů získala jen dva, Stosurová v druhém a třetím setu nepřišla ani jednou o podání, zvítězila 3-6 6-3 6-2 a vyhrála i třetí vzájemný zápas.



"Dnes to byl dobrý zápas. Ona (Mladenovicová) hrála v prvním setu velmi dobře. Neměla jsem moc šancí něco s tím udělat, ale ve druhém setu jsem dostala nějaké šance a to mě pomohlo. Trochu jsem změnila svou hru a začala jsem mít výměny více pod kontrolou, což se o prvním setu říct nedalo," komentovala Stosurová. "Ve třetím setu bylo ještě pár ošidných momentů, kdy jsem mohla přijít o servis, ale jsem ráda, jak jsem se s tím poprala."

Samantha StosurováBývalá světová čtyřka Stosurová ve svém 21. finále vybojovala teprve 7. titul. K trofejím z US Open, Carlsbadu, ze zelené antuky v Charlestonu a třem z Ósaky přidala premiérový triumf z tradiční oranžové antuky v Evropě. Na té bylo jejím dosavadním maximem finále na Roland Garros 2010.

Stosurová ve Štrasburku původně startovat neměla, ale těsně před turnajem přijala od pořadatelů pozvánku na divokou kartu. "Vyhrát titul je vždy příjemné. Hrát tady bylo rozhodnutí na poslední chvíli, takže toho teď vůbec nelituju. A opouštět turnaj s titulem je vzrušující, obzvlášť teď před Roland Garros. Byl to tu pro mě dobrý týden," dodala Australanka, kterou v Paříži čeká Američanka Madison Brengleová.

• WTA INTERNATIONAL ŠTRASBURK •
Francie, antuka, 250.000 eur
sobotní výsledky (23. 05. 2015)
• Dvouhra - finále •
Stosurová (3-Austr.) - Mladenovicová (Fr.) 3-6 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Kiki. Snad to výjde příště a titulek získá. Snad již v brzké době :)
Reagovat
smazaný uživatel
O průběhu finále jsem už psal v předchozím článku... Mrzí mě, že to Kiki nevyšlo. Na druhou stranu je tenhle turnaj pro moje favoritky celkem oblíbený, protože loni tam vyhrála Monča Puig a letos byla Kiki ve finále. Letos vlastně obě dvě prohrály s pozdější vítězkou...

Ještě k tomu, že Kiki hrála první finále na okruhu WTA: Ona už v roce 2012 vyhrála Taipei, ale to byl turnaj 125K.
http://en.wikipedia.org/wiki/2012_OEC_Taipei_Ladies_Open

Já si dělám přehled, kolik moje favoritky získaly titulů ve dvouhře na okruhu WTA a nevěděl jsem, jestli tenhle titul můžu počítat jako plnohodnotný. Před rokem jsem se na to ptal Libora Basíka a ten mi psal, že se to počítat dá. V té době to Kiki navíc ještě měla v profilu na stránkách WTA, ale teď už to tam nemá... No a když jsem teď všude četl, že Kiki bude hrát první finále v kariéře na turnaji WTA, tak to asi počítat nebudu. :(
https://twitter.com/WTA/status/601801705391456256
Reagovat
Frick
Myslím, že oba turnaje mají překvapivé vítězky.
Reagovat
FulnekUltras
Z mého pohledu ani moc ne. Sam ukázala v posledních zápasech bez ohledu na povrch docela pohodu a Karin navázala na výkon proti Petře v Římě, tentokrát už bez nějakých větších psychických výpadků. Obě teď můžou klidně leccos uhrát i na RG...
Reagovat
FulnekUltras
Celkově jim samozřejmě pomohly i skreče dalších favoritek, což je bohužel stále pravidelnější průvodní znak WTA...
Reagovat
Grape
Na těch turnajích před GS jsou ty časté skreče opravdu běžné...
Jinak Karin má v 1. kole RG Caroline Wozniackou, takže to pro ni moc dobře nevidím. Ale třeba překvapí. :-)
Reagovat
horska.kraslice
Bravo Samantho! Moc jí titul přeji.
Reagovat
FulnekUltras
Přeju i úspěšný vstup do RG v pondělí s Brengle - a že to nebude snadná záležitost...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist