Stoprocentně mu věřím, zastal se Gasqueta Nadal

31. 8. 2009, 13:35
Aktuality 20
Zítra z nich na kurtu kamarádi nebudou. Rafael Nadal otestuje svá kolena v souboji s Richardem Gasquetem, který se stále vzpamatovává z kokainového skandálu. Před zápasem se ale třetí hráč světa postavil na Gasquetovu stranu. "Stoprocentně mu věřím," tvrdí Nadal.
Profily hráčů
Rafael Nadal a Richard Gasquet

Zápas s Rafaelem Nadalem bude pro Francouze Richarda Gasqueta prvním, který na grandslamovém turnaji sehraje od svého trestu za kokainový nález v Miami. Bývalý hráč světové desítky se vůbec poprvé po více než dvouměsíčním distancu objevil minulý týden v New Havenu, tam ale ani neprošel z kvalifikace do hlavní soutěže.

"Hodně ho podporuju," tvrdí jeho úvodní - a dost možná i poslední - soupeř na US Open Rafael Nadal. "Zaprvé proto, že mu důvěřuju. Zadruhé proto, že je to slušný chlap. Znám ho od jeho 12 nebo 13 let. Mluvil jsem s ním o tom, co se stalo. Řekl mi, že nic nebral. A věřím mu stoprocentně."

Když testy odhalily v Gasquetových vzorcích kokain, přišel francouzský tenista s neobvyklým vysvětlením: droga se do jeho těla dostala od dívky, kterou si pamatoval jen jako Pamelu, s níž se líbal v nočním klubu v Miami.

Trestu se ovšem nevyhnul a dva a půl měsíce bez tenisu znamenaly, že si letos nezahrál na French Open ani ve Wimbledonu.

V červenci přišla radostná zpráva: nezávislá porota trest zrušila a přestože se ITF odvolala, může Gasquet dál hrát. A navíc - podle informací britského deníku The Times nedávné testy vlasů prokázaly, že servírka Pamela pravidelně kokain užívá. Na rozdíl od Gasqueta.

Jeho případ je pro Nadala dalším důkazem toho, že antidopingová pravidla nejsou perfektní.

"Nechci o antidopingu moc mluvit, ale někdy prostě není stoprocentní," soudí Španěl. "Když vás někdo bude chtít zabít, zabije vás. A nic s tím nenaděláte. A tohle se podle mě stalo Richardovi. Na začátku mu hrozil tříletý trest, takže jsem moc rád, že to takhle dopadlo, a jsem si jistý, že spousta hráčů je ráda, že Richard je zpátky."

Komentáře

20
Přidat komentář
smazaný uživatel
A nie iba hráči sú radi, že je s5 :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pamela si šňupne a za pár okamžiků vlepí Richardovi francouzáka. A to malé množství z jejich slin se dostane do něj, proje jeho traktem a objeví se v moči :-)). Co se týká toho pidi množstí, tak metabolity koksu jsou v moči zjistitelné jen v řádu dní a klesaj, takže pokud ho netestujete den poté, množství bude malý. A test z vlasů bejvá pozitivní spíš u chronickejch feťáků. Ale jen on ví, jak to bylo, zbytek jsou dohady, včetně mýho komentu. Ať se mu daří.
Reagovat
smazaný uživatel
"Co se týká toho pidi množstí, co mu našli, tak metabolity koksu.."

Takhle to mělo bejt.
Reagovat
smazaný uživatel
ale psalo se, že to přece bylo den poté...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, teď to čtu, přiznám se, že tak bedlivě jsem to nesledoval. Nicméně, pro mě to je pořád podivný příběh. Pokud by se líbal s holkou co si předtím šňupla, tak to množství, co by se do něj slinama dostalo, by bylo stopový/nezjistitelný. Pokud teda ta slečna neměla rty obalené v koksu, nebo to Gasquetovi někdo někam nenasypal.:-) Jak jsem psal, jsou to moje dohady, doufám, že teď už se o něm bude psát jen to, jak trefuje lajny na kurtech :-).
Reagovat
smazaný uživatel
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
a jak poznáš na ženský že je fetačka ty chytráku??každý dělá chyby..ty je neděláš v životě..ja miluju takové ty lidi kteří nevidí do zakulisí takových věcí a odsuzujou druhé..nevěřím že by tohle vzal umyslně..zas tak hloupý není..je profík..tohle by se mu mohlo stát kdekoli jinde ne jen v bordelu..
Reagovat
smazaný uživatel
Samozrejme chýby robím. Užívanie kokainu nie je chyba, to je fatálny počin.
Reagovat
smazaný uživatel
Aha, takže, keď hráč zablúdi do klubu, začne si s feťačkou, tak je to "důkazem toho, že antidopingová pravidla nejsou perfektní".
To je k neuveřenííí ! Vtipálek ten Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Furt lepší být vtipálek, než být studený, chladný elegán :D
Reagovat
smazaný uživatel
No, to si zasa napísal argument. Borec, Ty asi nemáš predstavu o čo tu ide. Gasguet je sympaťák, ale buď je ľahkomyselný,jemne povedané, alebo hlupák. Ešte je možné, že má mozog v gatiach. A kamarát Nadal sa ho zastáva jedna radosť. Keby išlo o hráča inej národnosti, alebo by nebol jeho kamarát, tiež by ho tak bránil? Figu ! Naparili by mu trest a bolo by po vtákoch. Mimochodom, čo s tým má spoločné "studený elegán"? Nadalové reči o dopingu sú, podľa mňa, podivné. Nechápem ako môže tenista jeho úrovne a športovec, týmto spôsobom diskutovať túto tému. To som od Federera alebo iných hráčov nepočul. Asi s Gasguetom nie sú "takí kamaráti". Možno je tu aj iná možnosť, že ho poznajú lepšie. Väčšina hráčov nemá problém dodržiavať pravidlá. O niektorých sa to povedať nedá. Doporučujem si o tomto prípade viac prečítať, možno Ti svitne.
Reagovat
smazaný uživatel
oprava 17.20 "Doporučujem Ti ... sorry
Reagovat
smazaný uživatel
Ciatce:
" ...A kamarát Nadal sa ho zastáva jedna radosť. Keby išlo o hráča inej národnosti, alebo by nebol jeho kamarát, tiež by ho tak bránil? Figu ! .... To som od Federera alebo iných hráčov nepočul. "

Nepochopil jsem to s tou národností, RG je frantík, jak si to myslel? Mně to spíš přijde od ně velmi solidní, že ho podrží. Víš co si musí ten RG teď "užívat"?, já bych se třeba trochu i bál vstoupit na kurt, jestli na mě budou diváci pískat nebo ne a pod., jistě to nejsou jednoduché časy pro něj a upřímně řečeno, jestli to je pouze kvůli tomu, že se někde líbal s holkou, která je na koksu.... tak proč to zase tak dramatizovat. To, že se k tomu nevyjadřuje Fedex nevidím jako nějaké pozitivum, spíš to na mě působí dojmem, že si s tim nechce špinit ruce.
Reagovat
smazaný uživatel
"Špiniť ruce"? To si myslel vážne? Gasguet mi bol vždy sympatický. O jeho charaktere však začínam pochybovať. Z ľudského hľadiska mu to kľudne odpustím. Ak to vezmem zo športovej stránky, tak sa to ospravedlniť nedá. Lebo on pozná pravidlá a vie, čo ho čaká, keď ich poruší. Šport má svoje ideály. S tým hádam budeš súhlasiť. Či niekomu naletel, alebo si s tou slečnou šlukol, aby s ňou zažil "raj". To je jeho problém. Jednoducho mu našli zakázanú látku, a tak musí prijať trest, ako ostatní, ktorí ho dostali tiež a museli si ho odpykať. To je celé. Ak si v tomto Fed a ostatní, nechcú, ako Ty hovoríš, "špiniť ruce", tak ja to vítam. Len Ti dám do pozornosti prípad Hingis. Kto sa jej pýtal, kde si šlukla, s kým sa pobozkala, etc? Jednoducho pochopila a odišla. To sa mi zdá férovejšie, ako všetky keci, že on za to nemôže, to tá feťačka, ktorá užíva kokaín trvale. Borec, poriadny chlap neohádže ženu, nech je aká chce, len preto, aby zakryl, aký je slaboch. Mimochodom, Pamelu veľmi dobre odškodnil, aby už mlčala. Tri roky je pre tenistu veľmi veľa. A ako napísal nepofata, " jen on ví, jak to bylo. Ať se mu daří".
Reagovat
smazaný uživatel
Ešte k tej národnosti. Áno, tak som to myslel. Je to frantík.
Reagovat
smazaný uživatel
No a proc zorvna musi byt lehkomyslny? mohl to chytit i od normalmi zenske, stane, ze lide zkusi drogy, stejne nechapu, co na tom vsichni vidi, pomahlo mu to v necem? pochybuju, ze by mel kokain nejaky pozitivni ucinek na hru, takze nechapu, proc tyhle picoviny jako zakazy jsou za latky, ktere nijak nepomahaji hraci ve vykonech
Reagovat
smazaný uživatel
Taky mi daleko víc vaděj látky, kterejma si sportovci pomáhaj k lepšímu výkonu a podváděj. Ale tobě jde koks a vrcholovej sportovec (vzor pro děti) dohromady? Kam by to spělo? Nechci moralizovat, ale nějakej trest za to bejt musí.
Reagovat
smazaný uživatel
To by som chcel vidieť ... dvaja hráči pod vplyvom koksu na dvorci a hlavný sponzor "Koka Kolumbia" a "Hašiš Afgánistán" a motto: It´s must be love. To by bol tenis.
Reagovat
smazaný uživatel
ale kdo říkal furt? člověk to prostě jednou zkusí no, dobře, dát mu nějaký pokutu, ale ne zákaz a nějaké moralizování jaký není nezodpovědný a tak, to sorráč, ale číst nebudu
Reagovat
Matti
jednoducho mu našli zakázanu látku......hmmmm a ono vůbec nezáleží, jak se mu do těla třeba dostala? bravo pane neomylný soudce.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist