Stephensová proměnila své první finále v premiérovou trofej

10. 8. 2015, 07:13
Aktuality 14
WTA WASHINGTON - Sloane Stephensová na domácím turnaji ve Washingtonu zvládla své první finále na okruhu WTA. Dvaadvacetiletá Američanka smetla 6-1 6-2 Rusku Anastasii Pavljučenkovovou a získala premiérový titul.
Sloane Stephensová

V roce 2013 si zahrála semifinále Australian Open, byla ve čtvrtfinále Wimbledonu a ve světovém žebříčku figurovala na 11. místě. Do finále turnaje WTA se však Sloane Stephensová dostala poprvé až tento týden na domácím turnaji ve Washingtonu. A hned ho proměnila v zisk trofeje.

Dvaadvacetiletá Američanka v metropoli Spojených států potvrdila nárůst formy z posledních měsíců. Jednou postoupila bez boje, ve ostatních čtyřech zápasech neztratila ani set. V semifinále porazila rozjetou nasazenou dvojku Australanku Stosurovou a ve finále nedala šanci Rusce Anastasii Pavljučenkovové, kterou v prvním vzájemném duelu deklasovala 6-1 6-2.

"Jen jsem šla na kurt a snažila se ukázat svůj nejlepší výkon. Myslím, že jsem předvedla svou hru a odvedla dobrou práci. Byl to pro mě opravdu dobrý den," řekla Stephensová, jež se vrátí do Top 30.

"Je to skvělý pocit vyhrát první titul. O svém dalším cíli jsem vlastně ani nepřemýšlela. Teď budu slavit, půjdu do Etiopské restaurace a odměním se za celý tento týden," uvedla svěřenkyně Nicka Saviana.

"Minulý rok jsem si prošla procesem učení. Hodně jsem se toho o sobě naučila. A pořád mám velký prostor pro růst. Tímhle procesem si někdy musíte projít, chcete-li se dostat na tohle místo a stát tu s touhle krásnou trofejí. Musela jsem toho dost překousnout, ale nakonec to stojí za to," dodala usměvavá Američanka.


Čtyřiadvacetiletá Pavljučenkovová hrála ve finále pojedenácté v kariéře, sbírku sedmi titulů rozšířit nedokázala.

Obě se nyní přesouvají do Toronta. Stephensová v prvním kole vyzve Slovenku Dominiku Cibulkovou, Pavljučenkovovou čeká Kazaška Zarina Dijasová.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 250.000 dolarů
nedělní výsledky (09. 08. 2015)
• Dvouhra - finále •
Stephensová (USA) - Pavljučenkovová (Rus.) 6-1 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
pepin
Tak "Vlčí očička" bylo již na čase. Fandino, nejen na hru se u ní pěkně dívá.
Reagovat
smazaný uživatel
gratuluji. Už bylo na čase, že se probojovala do finále a nakonec brala i titul :)
Reagovat
smazaný uživatel
Highlighty z finále debla... :)
https://www.youtube.com/watch?v=RsVtSIGvUUM
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhrála hráčka, které jsem přál. :)
Reagovat
dadaft
6-1 6-2?
tož slušná soda. ))
ve tři čtvrtě na jedenáct dávají opáčko, tak na ten výprask mrknu a těším (sorry Nasťo).
osobně jsem si poprvé všiml, že se Sloane zase dere vzhůru, na RG.
její pohyb po antuce byl na američanku vyrostlou na městských betonových kurtech famózní,,,,,,,,,,, hrála fakt dobře a došla by výš, nepotkat nepřekročitelnou překážku jménem Serena.
no a předvčerem v zápase proti Sam jsem si prohlédl nejen její fantastický outfit, ale i to, co neskrýval -- vše zvýrazněné dusnem ------ evidentně nejen na technice pracovala Sloane -- je fakt v luxusní fyzické kondici,,,,,,,,,, silná, pružná, sebevědomá.

takže teď první titul.
gratulace.
jsem zvědav, co nám Sloane do budoucna předvede.
Reagovat
EllNino
Nasťa byla trochu zdravotně limitovaná ramenem, které si nechávala ošetřovat už v zápase s Ekaterinou ...nicméně, dneska by proti Sloane neměla šanci ani zdravá :)
Reagovat
smazaný uživatel
fajn Sloane! Škoda však, že to bolo práve proti Nasti.
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsem tak dvě výměny, když paralelně běžel Stanford, ale vypadalo to že Sloane Nasťu prostě utloukla :)

Od Sloane můžeme čekat velké věci, už si prožila vzestup i pád a je otázka času, kdy znovu prorazí i na grandslamu. Kdybych se mýlil, byla by to velká škoda. Ale já se z principu nemýlím ;-)
Reagovat
Fandina
Také jsem na to včera občas koukla a i to co Sloane poslední dobou předvádí je moc pěkné. Souhlasím, že po předloňském bumu od ní je to zase zpátky ona se svou super rychlou hrou. Také doufám, že o ní ještě hodně uslyšíme. Go Sloane!!!
Reagovat
EllNino
tady něco smrdí a ta ryba to není :D
Reagovat
blixa
Hele, já ho chápu. Člověk se musí pochválit sám. Nikdo to za něj neudělá ! ;-) :D
Reagovat
EllNino
:D vždyť jo, v dnešní době je to vzácnost :D
Reagovat
Fandina
Pěkný výkon, nádhera. Jen tak dál, krásně se na její hru dívá. Sloane go!!!
Reagovat
FulnekUltras
Doufám, že už brzy bude Sloane žebříčkově nejlépe postavenou černoškou.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist