Štěpánkovi se na trávě daří, v Eastbourne porazil unaveného Tsongu

15. 6. 2011, 21:22
Aktuality 25
ATP EASTBOURNE - Radek Štěpánek se dnes ve druhém kole blýskl vítězstvím nad nasazenou jedničkou Jo-Wilfriedem Tsongou z Francie po setech 6:2, 6:3. Turnajová pětka Kvitová porazila obhájkyni titulu Rusku Jekatěrinu Makarovovou dvakrát 7:6.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek má před Wimbledonem slušnou formu. Na trávě vyhrál čtyři z pěti zápasů, dnes si připsal dokonce skalp 19. hráče světa Jo-Wilfrieda Tsongy.

Šestadvacetiletý Francouz však doplatil na náročný program posledních dnů. Minulý týden došel v Queen's Clubu až do finále, v němž podlehl v pondělí v odloženém utkání Britovi Andymu Murraymu, včera už v Eastbourne odehrál zápas dvouhry i čtyřhry a dnes čelil Štěpánkovi. O šest let starší rodák z Karviné dokonale využil osláblého favorita, nedal mdlému soupeři šanci a bez hrozby ztráty servisu za rovnou hodinu zvítězil 6-2 6-3.

Štěpánek zvítězil nad Tsongou poprvé v kariéře, předchozí dva vzájemné duely s bývalým finalistou Australian Open prohrál.

"Byl jsem unavený," komentoval porážku s 57. hráčem světa Tsonga. "Odehrál jsem hodně zápasů, což byl můj cíl v rámci přípravy. Včera večer jsem hrál čtyřhru a nestihl si odpočinout. Ale dám se dohromady a na Wimbledon budu připravený," uvedl Francouz.

"Na trávě hraje velmi rád, takže mě těší, že se mi daří," pochvaloval si Štěpánek. "On (Tsonga) má tvrdé údery, takže bylo třeba se na něj dobře připravit. A když ho dokážete porazit, musíte být šťastný. Ale spokojený ještě nejsem, turnaj rozhodně nekončí," věří si česká dvojka.

O postup do semifinále bude Štěpánek hrát s vítězem duelu mezi Japoncem Keiem Nišikorim a Němcem Rainerem Schüttlerem. Jejich zápas byl stejně jako další utkání přerušen pro déšť.

- ATP 250 EASTBOURNE (Velká Británie, tráva, 462.675 eur) -
středeční výsledky (15. 06. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Tipsarevič (3-Srb.) - Ward (Brit.) 6-3 4-6 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
Štěpánek (ČR) - Tsonga (1-Fr.) 6-2 6-3
Kunicyn (Rus.) - Marčenko (Ukr.) 6-3 1-6 6-2
Dimitrov (Bulh.) - Anderson (6-JAR) 6-3 6-2
Seppi (It.) - Young (USA) 7-6(1) 6-3
Benneteau (Fr.) - Devvarman (Indie) 7-6(1) 6-7(6) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
vsechno obracene! Tsongu jsem vcera nevidela a na Nisikoriho se dneska divam :-(
Cekala jsem porad na obrat, ale to Stepec asi taky...... bylo to takove bez stavy a bezzube. Kazdopadne nam o sobe dal Radek vedet a to je prijemny. Tak at se jeste zadari!
Reagovat
VlS
Radek dneska nezazářil, ale nevadí, příště bude třeba líp. Mimochodem prohlašuji vzhledemk dole uvedeným komentářům, že Lopata je trouba.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo ten zápas viděl, musí uznat, že Tsonga přišel na dvorec s jasným cílem a to prohrát! Od prvního balonu to bylo patrné, kdy zkoušel beckhandy jednoruč, které nikdy v životě nehrál a tak podobně. Takže Štěpánek to měl hodně moc ulehčený, když jde proti němu soupeř s tím, že dneska chce rychle prohrát!
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, zápas neměl náboj, byla to celé spíše taková sympatická exibice... Tsonga zkoušel voloviny a asi usoudil, že bude lepší si odpočinout před Wimbledonem. Každopádně oba tímto zápasem získali - Tsonga čas na odpočinek a Štěpánek sebevědomí a dostane se více do zápasového rytmu. Oba asi byli spokojení :-)
Reagovat
smazaný uživatel
blbost. Prostě prohrál protože ho bolela noha a byl unavenej.
Reagovat
smazaný uživatel
blbost. Prostě Lopata má svůj vlastní Rimmrosvět. Tfuj!!:)
Reagovat
smazaný uživatel
ty šašku tak si dál věř, že mu tsonga pustil. pro smích jsi tu jen ty.
Reagovat
smazaný uživatel
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/06/eastbourne-petra-kvitova-vs-aga.html
Reagovat
smazaný uživatel
A wimbledonská kvalifikace -- ženy:
http://matej-tenis.blogspot.com/2011/06/wimbledon-finalni-kolo-kvalifikace-zeny.html
Reagovat
smazaný uživatel
Sakra když to čtu tak mě čím dál víc mrzí že jsem to neviděl live:((
Reagovat
VlS
Matěji, zatipujeme?
Venuše-Daniela - Daniela při jedenáctém pokusu poprvé vyhraje, ale bude to fuška
Věrka - Sam - tak tady nevím, Věrka se včera se Serenou určitě zvedla a Sam také nezahrála špatně. Tipnu Věrku (tím by se dostala v rankingu před Kim)
Petra-Aga - Petra půjde do SF
Vika - Marion - Marion vyhraje a Vika chvílemi zapomene ječet

Roberta - Yanina - Yanina postoupí
Dominika - Světlana Dominika ukazovala dobrou formu, Světlana musela docela bojovat, ale protože nemám Cibuli v oblibě, tak to přeju Světlaně
Jelena - Johana tomůže být zajímavá střelba ale asi Jelena,
Romina - Kimiko - přeju babči, Kimiko půjde dál.
Reagovat
smazaný uživatel
Venus vs. Danka:

Jestli bude Venus servírovat (a hrát jako včera), tak nemá Danka bohužel vůbec šanci. Včera za celý zápas dovolila Ivanovičové 1 breakbol, kterej rychle odvrátila dalším super servisem. Jinak si podání držela s velkým přehledem. A příležitosti k breaknutí servisu Danky bude mít patrně habaděnej (minulý týden v Birminghamu měla Ana proti Dance 20 breakbolů). Nelze ale samozřejmě vyloučit, že Venus bude mít nějaký vyloženě slabý den, to se jí stává relativně často poslední dva roky (2010, 2009).

Verka vs. Sam, no nevím, snad jí Vera konečně porazí, ale bude to asi hodně vyrovnané. Sam si asi musí na Veru hodně věřit, když ji porazila šestkrát za sebou.

Aga. vs. Petra -- no, nebudu tipovat, ale když bude Petra slušně servírovat a returnovat, měla by vyhrát. :-)

Vika vs. Marion -- myslím, že vyhraje Vika; H2H mají 6:0 pro Viku, ztratila jeden jediný set. Loni v Eastbourne ji Vika porazila 6:3, 7:5.

Co se týče Rosmalenu:

Yanina
Cibule (proti Svetě se jí poslední dobou velmi daří)
Jelena
Romina
Reagovat
smazaný uživatel
Hantuchová nemá nejmenší šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
ale má. a to zatracene velkou!! Venus hraje tužku.
Reagovat
smazaný uživatel
čóveče s tebou je to jako s větrnou korouhvičkou na střeše. Prostě kam vane vítr tam vanou i tvoje kecy!!:))... začínáš mě znovu zpestřovat pracovní dobu svými vtípky:))
Reagovat
smazaný uživatel
Unaveny neunaveny, proste videl, ze ten den na Radu nema. Hral uzasne, celodvorcovy libivy tenis, i divaci se bavili, pri zaberech usmev na tvari mnohych.Behal jako srnka, zadny mic pro neho nebyl ztraceny, jen aby si zase neco nenatah.No proste ten zapas s Rafou neyla nahoda. Jen at mu sebevedomi a herni pohoda vydrzi co nejdele. Rado diky, byl to prima sportovni zazitek.
Reagovat
smazaný uživatel
v článku je chyba štěpánek vyhrál 6-2 6-3 a ne dvakrát 6-3 jak je tam napsaný
Reagovat
smazaný uživatel
Radek má na to celej turnaj vyhrát. Nejtěžší překážka bude Tipsarevič.
Reagovat
smazaný uživatel
Tipsarevic je labil,jestli Radkovi vyjdou zacatky setu a nenecha se breknout,tak to ma v kapse
Reagovat
VlS
jdi už někam se svými prognózami. Viděl jsi ten zápas? Radek hrál moc pěknej tenis, byla to skvělá podívaná a ohromě bavil nejen diváky, ale i Tsongu, byla obrovská pohoda, u akrobatických výměn, či spíš po nich se oba usmívali až smáli, prostě moc se mi to líbilo, ale Radek vyhrál díky tomu, že Tsonga měl neuvěřitelný množství UE a i když měl postatně víc winnerů než Radek, tak to prostě nestačilo. Nechci Radkův úspěch v tomto zápasu nijak snižovat, ale skutečností je, že spíš Tsonga prohrál, než že Radek vyhrál, jestli jsi schopen pochopit, co tím myslím. Takže nedělej zase strašně velký prohlášení, ať nejsi po příštím zápase zase za troubu.
Reagovat
smazaný uživatel
ty šašku jeden!! Radek může porazit úplně kohokoliv na tomhle turnaji!!! všichni soupeři jsou hratelní!!!!
Reagovat
VlS
Šaškem si tituluj svýho tátu, sám jsi největší šašek v této debatě. Já neříkám, že nemůže vyhrát, ale ani z něj nedělám favorita.
Vyhrál teď pár zápasů a hrál docela v pohodě (sám říkal že se mu hraje dobře, protože není pod žádným tlakem) což neznamená, že nemůže prohrát třeba s Nishikorim nebo Shutlerem (nebyl by ani první, ani poslední koho Japonec zaskočil) o Jankovi ani nemluvě. Ale přeju mu úspěch a pokud vyhraje celej turnaj, tak budu rád, ale dělat z něj favorita turnaje mi přijde minimálně hodně unáhlený.
Reagovat
smazaný uživatel
to protože o tenise moc nevíš.
Reagovat
smazaný uživatel
Přestaň si tu pořád s někým měřit péro :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist