Štěpánkova touha? Trofej z Wimbledonu

19. 9. 2016, 22:19
Aktuality 33
Bronzovou olympijskou medaili nedá Radek Štěpánek skoro z ruky. Cenným kovem, který získal společně s Lucií Hradeckou ve smíšené čtyřhře na srpnových hrách v Riu de Janeiro, doplnil svoji sbírku úspěchů, čítající již dvě výhry v Davisově poháru a dva grandslamové tituly ze čtyřhry.
Profily hráčů
Radek Štěpánek (© facebook R.Š.)

Pro sedmatřicetiletého Štěpánka tím ale mise v bílém sportu nekončí. Už řekl, že by chtěl jet na olympiádu do Tokia za čtyři roky, a má i další tenisové sny. "Nehodlám brzdit nebo se uspokojit," prohlásil karvinský rodák na setkání s médii.

Bronzový kov měl na pražské Spartě, kde trénuje, položený na stole vedle talíře s oblíbeným smaženým sýrem. Zář medaile se mu tak odrážela v příboru a jen to dokládalo jeho slova, jak si úspěchu váží. "Nosím medaili nonstop. Mám ji vážně pořád u sebe. Jindy věci zapomínám, ale tohle má speciální péči," usmál se.

Mrzelo ho, že kvůli tenisovému kolotoči nezažil přivítání s fanoušky na Lipně. "Protože jsme v Riu cítili ohromnou podporu. Pořád je ještě znát, jak moc olympiádou tady všichni žili. Uvědomuju si i po návratu, jakou to má váhu," řekl.

Jeho nejbližším cílem je po sérii zranění z konce roku 2014 a začátku sezony 2015 návrat do světové stovky. Z té vypadl loni v březnu a nyní je 105. hráčem dvouhry. "Jsem blízko a jsem pyšný, jako když jsem se před pár lety dostával do desítky. Mám v sobě tah a víru," uvedl Štěpánek, v roce 2006 osmý hráč dvouhry.

Rád by se stihl dostat zpět do Top 100 ještě do konce roku, aby mohl na lednovém Australian Open už hrát hlavní soutěž a nemusel bojovat v kvalifikaci.

Fakt, že už má olympijskou medaili, zvedl nad hlavu dvakrát "salátovou mísu" a vyhrál Australian Open a US Open ve čtyřhře (vždy s Indem Leanderem Paesem) ho neuspokojuje. "Mám tuhle krasavici," znovu ukázal na bronz z Ria a pokračoval: "Vitrína je tak zaplněná, ale chci přidat další brášky a sestřičky, a to mě žene dál."

Normálně neříká nahlas své touhy a rád překvapuje okolí. Jedno je ale jasné, k jeho srdcovým záležitostem patří Wimbledon. Na trávě v All England Clubu by proto nejraději přidal další grandslamový vavřín. "Je to Wimbledon a ať je, jaký je," přikývl a moc dobře ví, že šanci sen naplnit má ve čtyřhře či ve smíšené čtyřhře.

Možná zaútočí na grandslamové vavříny s Hradeckou, bronzovou partnerkou z olympijského mixu, o které hovoří jen v superlativech. "Jsme domluvení na Australian Open," prozradil Štěpánek směrem k lednovému Melbourne. "Je schopná zabíjet servis i chlapům, nebojí se voleje ani žádné rány. Hrálo se mi s ní dobře," podotkl.

Ve čtyřhře zkusí po ostřílených spoluhráčích (letos měl Kanaďana Nestora a Srba Zimonjiče) spolupráci s o jedenáct let mladším Kanaďanem Vaskem Pospisilem. Potomek českých rodičů už dokázal v deblu Wimbledon vyhrát a mohl by veterána Štěpánka k podobnému úspěchu popostrčit.

"Může to být partnerství na dlouhou trať. Líbí se mi energie, co z něj vyzařuje. Slibuji si větší uvolněnost a jeho velký elán by nám mohl pomoci," věří Štěpánek.

Má před sebou ještě několik let tenisu a ví, že až jednou skončí, tak by rád založil rodinu. "Prožil jsem si v životě dost. Jsem opatrnější a uvědomělejší, ale když přijde ta pravá, jde uvědomělost stejně stranou. Nechávám to osudu. Ono si to cestu najde," řekl Štěpánek, který už byl ženatý s tenistkou Nicole Vaidišovou.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

33
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Frick
http://kultura.zpravy.idnes.cz/angelina-a-brad-rozvod-0uh-/filmvideo.aspx?c=A160920_165402_filmvideo_spm

To by byla výzva, ne?
Reagovat
a.magerova
Radek jak Radek.... ale já... :-P

Jsem od začátku říkala, že Brad má na víc.... :-)))
Reagovat
rusedski
Dyť má šest dětí a nemá kozi :(
Reagovat
George_Renel
http://www.digizone.cz/clanky/prenossy-z-wimbledonu-budou-moci-divaci-kanalu-nova-sport-sledovat-az-do-roku-2019/
Reagovat
smazaný uživatel
teď na tůře koučuje Šafi.Zatím v 1. setu skvělý tenis z obou stran,Cibule se jinak asi neporazí.
Reagovat
smazaný uživatel
odhaliť pravdu

http://msport.aktuality.sk/c/237426/dalsia-davka-dopujucich-sportovcov-na-zozname-rafael-nadal-aj-mo-farah/
Reagovat
VlS
Pravda je fylozofická kategorie. Ruští patolízalové slouž´cí Putinovi bejsou nositeli pravdy, ale naopak, manipulativní lži. Nechat se manipułovat Znamená jen jedno - být hloupý slaboch. Tak hlavně, že jsi sokjený ( á)
Reagovat
FulnekUltras
Označit jakýkoliv nepohodlný názor za projev hlupáka či "méně vzdělaného" člověka je manipulace naprosto klasická, typicky pravičácká.
Reagovat
blixa
No možná. Zato vy, kovaní soudruzi jste jakýkoliv nepohodlný názor označili za projev třídního nepřítele a příslušného nešťastníka jste dle výběru zastřelili, oběsili či poslali do gulagu. Děkuji, ale rád zůstanu pravičákem ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Ztotožňovat 30. a 50. (tedy světovou válku se všemi jejími tvrdými důsledky obklopující) léta s celým historickým procesem komunisty vedené společnosti je další obvyklá a již dávno vyčpělá metoda pravičácké manipulace, která má jediný smysl - odvrátit pozornost od svou sofistikovaností mnohdy ještě zrůdnějších projevů soudobé rádobydemokracie. Stručně řečeno pro mladé - nechte se okrádat ziskuchtivci a monopoly na každém kroku, posluhujte svým chlebodárcům abyste přežili, pěstujte autocenzuru abyste neriskovali existenci, hlavně si pamatujte, že vám tady nehrozí žádný lágr! ;)))
Reagovat
Stan_Borowitz
vzdělávejte se, rozvíjejte své talenty, nebuďte líní a pasivní. Dnešní společnost - na rozdíl od té, kterou propaguje FulnekUltras - vám dává možnost to vše bohatě zúročit a žít plnohodnotný život beze strachu a ponižování. Je to jen na vás. Nebojte se projevit svůj názor a nevěřte lžím různých Fulneků. Sám je důkazem toho, že za názor se dnes žádného postihu být nemusíte. V obdobné situaci za vlády komunistů byste za projevený názor, který "nebyl v souladu s oficiální linií", dostali pár let "na tvrdo" a celé rodině zničili kariéru, a to v žádných poválečných letech, nýbrž v letech osmdesátých. Takový to tehdy byl ráj pro mladé a schopné...
Reagovat
FulnekUltras
Tvoje cílová skupina si fakta o současnosti po pár letech samostatného života v ní bez účelového kariérního podlézání, dědičných rodinných protekcí a existenčně podmíněné autocenzury téměř všude mimo TP jistě přebere sama.
Reagovat
Stan_Borowitz
Přesně na to spoléhám. Myslím, že to máme s těmi cílovými skupinami dobře rozdělené a vlastně si nelezeme do zelí.

Ti, ke kterým mluvím, tedy odvážní, chytří a schopní lidé, kteří se obejdou a prosadí i bez účelového kariérního podlézání, dědičných rodinných protekcí a existenčně podmíněné autocenzury, se budou řídit mými radami.

Ti ostatní se pak ve své ublíženosti, že se nemají tak dobře jako ti první, budou utěšovat tvými nostalgickými vzpomínkami na neexistující ráj na zemi...
Reagovat
FulnekUltras
Ono se na zákonitém vývoji poměru těch "úspěšných" a "schopných" k ostatním už brzo ukáže, jaká je v tomto bezohledně kořistnickém systému pravda a budoucnost. Jeden český "byznysmen" v Londýně to zrovna zažil na vlastní kůži. Našli ho pohozeného na chodníku i s kusem žvance. A stát se to může klidně třeba i v Praze...

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/415612-gang-mladiku-v-londyne-ubil-jednatricetileteho-cecha.html
Reagovat
Stan_Borowitz
I v Moskvě...
Reagovat
FulnekUltras
a bohužel jak kravaťákovi, tak třeba i bezdomovci - vybíjení bezvýchodnosti a frustrace násilím socialismus v takové míře prostě neznal, neboť k tomu nevytvářel základní předpoklad - mnohdy až děsivě nespravedlivé ekonomické rozdíly mezi lidmi
Reagovat
Stan_Borowitz
http://www.csfd.cz/film/8553-proc/prehled/
Reagovat
Ereinion
No, vy máte evidentně jasno už předem...
Reagovat
VlS
Pravda a Rusko jsou neslučitelné kategorie posledních několik set let.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatiaľ nikto nič nepoprel, ani VEN USA, ani SERE NA, ani nikto z menovaných. Takže tam nieje žiadna lož. Dokumenty sú pravé, potvrdila to aj wada. Už sa poniektorí zobudte...
Reagovat
VlS
Všetci sů zobuděný, iba ty snívaš. Počula si niekedy o terapeutickej výnimke? I mnohí Rusovia ju maju. Nie je doležite. vstať, ale zobudiť sa!
Reagovat
FulnekUltras
Přípravky používané Kongem jsou prokazatelně účinnější než v jiných případech víceméně hraničních preparátů na alergie, dýchací potíže apod. včetně Petry.
Reagovat
cheeky
Ona taky Serena měla mnohem vážnější potíže než je nějaká alergie.
Reagovat
FulnekUltras
že jsme se to jaksi nikde nedozvěděli - na rozdíl třeba i od Venus
Reagovat
cheeky
Ale dozvěděli, jen musíš číst i něco jiného než Rudé právo.

http://www.healthmonitor.com/your-health/written-article/serena-williams-comeback-queen

https://www.theguardian.com/sport/2011/jun/13/serena-williams-blood-clot-wimbledon
Reagovat
FulnekUltras
Nevím nic o tom, že by od střepů poškozené šlachy na noze, jednorázová plicní embolie nebo chirurgicky odstraněný hematom byly důvody k dlouhodobému braní látek, které vedle zvýšené míry okysličování organismu prokazatelně zvyšují i svalovou výdrž a dynamiku. Zato se v onom inkriminovanémobdobí 2011-12 objevily na veřejnosti propagační materiály o zásadní změně výživy černých sester.

http://www.vegan-fighter.com/novinky/raw-vegan-strava-sester-wiliamsovych.html

Zhruba od té doby Venus (i se všeobecně známým Sjögrenovým syndromem) přirozeně stárne, zatímco Serena právě naopak. Že by se jedna z nich od původního proklamovaného záměru poněkud odchýlila?
Reagovat
cheeky
Jo Serena se odchýlila. Koupe se v krvi mladých panen, proto nestárne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Konečně se můžu Fulneka v něčem zastat, protože má v určitém smyslu on i NaturalGut pravdu, kterou Fulnek bohužel ale dokázal, jak je jeho zvykem, zaházet tunami ideologického balastu, takže pak skrz něj není skoro vidět...

Ty terapeutické výjimky (jako všechny výjimky) jsou silně problematické a vůbec nevidím rozumný důvod pro jejich existenci. Pokud je sportovec nemocný, má se léčit a ne hrát vrcholové soutěže, notabene pokud jeho léčení vyžaduje užívání jinak zakázaných látek. To mi připadá poměrně jasné a logické.
Reagovat
smazaný uživatel
No ty si fakt dobrý truľo :D :D :D

Kde ty vlastne žiješ?? :D :D

Túto výnimku ti urobí každá agentúra na počkanie. Či je to IMG alebo Octagon, do pár hodín ju má každý schválenú :D
/pod slovom každý rozumej naozaj chorí ale aj zdravý ' vyvolený ' . Samozrejme že aj rusi sa tam nájdu / neviem čo ich tu ťaháš. Ak ti preťahovali ženu, tak to potom ale chápem..

Už minulý rok, keď si mi oponoval a písal si, že ľaváci hrajú rovnaké rotácie ako praváci, som vedel, že si dobrý truľo, len som ti to vtedy nenapísal, teraz už ale musím.

Čo myslíš prečo je Serena už vyše týždňa ticho a prečo sa zastávala Sharapovej v januári??

Si zobudený ale niekde mimo :D
Reagovat
blixa
Tvl, další "zkroucené myšlení" typu StalinUltras ? Nějak se nebezpečně líhnete hoši, asi že vám přeje politické povětří ;-)
Reagovat
VlS
Tak schválně, rotuje víc Sára, nebo Petra, Lucka? Rád si vyslechnu poučení zasvěceného.
Reagovat
VlS
Tak schválně, rotuje víc Sára, nebo Petra, Lucka? Rád si vyslechnu poučení zasvěceného.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist