Štěpánka zradilo zdraví a vzdal, nedohrál ani Roddick

10. 5. 2008, 15:48
Aktuality 10
ATP ŘÍM - Ani jedno římské semifinále nebylo dohráno až do konce. Český tenista Radek Štěpánek vzdal pro zdravotní potíže za stavu 0-6 0-1 proti Novaku Djokovičovi. Předešlý zápas měl ještě kratší trvání - Roddick prohrál úvodní tři gamy a kvůli podvrtnutému koleni byl nucen vzdát. Druhým finalistou je tak překvapivě nenasazený Švýcar Stanislas Wawrinka.
Radek Štěpánek a Novak Djokovič (© Getty Images)

Český tenista Radek Štěpánek vzdal pro zdravotní potíže za stavu 0-6 0-1 proti Novaku Djokovičovi. Ve finále turnaje série Masters si tak v neděli zahraje jeho srbský soupeř.

Ve čtvrtém vzájemném duelu začal hned od začátku potvrzovat roli favorita Novak Djokovič a v druhém gamu vzal českému tenistovi podání. Ten vůbec na kurtu nepůsobil jako bojovník, který v pátek pokořil světovou jedničku Rogera Federera.

Srbský vítěz prvního letošního grandslamu mu dovolil za první set uhrát pouze sedm míčů a zdrcený Radek Štěpánek si vyžádal zdravotní přestávku. V teplém římském počasí ale nepomohly ani ledové zábaly a po dalším marném pokusu musel český tenista vzdát.

Druhým finalistou se stal Švýcar Stanislas Wawrinka. Tomu vzdal Američan Andy Roddick kvůli zranění kolena dokonce už po třech odehraných gamech.

Wawrinka, který do semifinále postoupil přes dalšího Američana Jamese Blakea, hned na začátku zápasu vzal Roddickovi jeho podání a dostal se do vedení 3:0. Pak si však Roddick podvrtl koleno, a přestože se ještě pokusil na dvorec vrátit, hned po prvním podání ze zápasu odstoupil. Oba soupeři si tak první vzájemný souboj na okruhu ATP příliš neužili.

Wawrinka si ve finále zahraje o svůj druhý turnajový titul v kariéře, Djokovič útočí na jubilejní desátý.

ATP Masters Series Řím - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Djokovič (3-Srb) - Štěpánek (ČR) 6-0 1-0 skreč Š.
Wawrinka (Švý) - Roddick (6-USA) 3-0 skreč R.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
nemel tak chlastat,kdyz oslavoval vyhru nad Rogerem
Reagovat
smazaný uživatel
jo urcite mu neco bylo ale podle mne to nebylo tak spatny ze by musel skrecovat
v posledni dobe hodne hracu skrecuje nevim mozna sou za nekteryma skrecma i uplatky nevim
Reagovat
smazaný uživatel
ze Radek vzdal kvoli zdravotnym problemom:D:D:D Zas z neho robia hrdinu...bolo mu trapne dostat este jedneho kanara tak sa vyhovoril na zdravie:D trapne
Reagovat
dabelsobul
O tom pochybuju, kdo to sledoval, tak videl, ze Stepanek nebyl od zacatku zapasu ve svy kuzi. Duvod, to netusim.
Reagovat
smazaný uživatel
Štepánku, Štepánku, to más z tech tvych rybicek vcera. to je samej candat, sama štika po zapase a druhy den lazaro. TAk se koukej kuryrovat!
Reagovat
dabelsobul
No, s tim by to i mohlo souviset... :))
Reagovat
smazaný uživatel
By me zajimalo, kde autor clanku zjistil, ze slo o koleno?
Kdo sledoval zapas v TV vi, ze slo nejspis o skripli zadovi nerv. Andymu to vystrelovaloo do ruky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jo sáhl si nejdřív na koleno, ale taky se mi zdálo, že odstoupil kvůli potížím se zády...
Reagovat
smazaný uživatel
První zprávy, které přinesla ČTK, hovořily o zranění kolene. Redakce tenisportalu zraneni upresnila v Expres zprávách:

"Andy Roddick vydržel na kurtu v dnešním semifinále proti Wawrinkovi pouhé tři gamy. Pak se však Roddick chytil postupně za koleno i záda, a přestože se ještě pokusil na dvorec vrátit, hned po prvním podání ze zápasu odstoupil. Oba soupeři si tak první vzájemný souboj na okruhu ATP příliš neužili. "Už v noci jsem cítil něco se zády. Pak stačil jeden špatný pohyb a chytla mě křeč. Teď nemohu vůbec pohnout levou rukou," postěžoval si Roddick."
Reagovat
dabelsobul
Štěpec zřejmě v noci přehnal oslavu (možná s Nicole) výhry nad Fedexem a dnes na to doplatil... :) Škoda, i tak dobrý výsledek Radku. Díky!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist