Štěpánka do třetího finále nepustil Švéd Söderling

8. 1. 2011, 07:11
Aktuality 10
ATP BRISBANE - Radek Štěpánek mohl i při třetím startu v Brisbane postoupit do finále, ale tentokrát byl proti Robin Söderling. Česká dvojka nedokázala čelit soupeřově skvělému servisu a o titul si proti loňskému vítězi Roddickovi zahraje Švéd.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek si turnaj v Brisbane oblíbil. Po tvrdé přípravě se v Austrálii vybičoval i třetí rok k výborným výkonům, letos ho ale poprvé do finále nepustil Robin Söderling.

Bilanci se švédským soupeřem neměl dvaatřicetiletý rodák z Karviné lichotivou, nicméně poslední souboj před dvěma lety právě v Brisbane vyhrál a nakonec získal titul. Dnes se však světové pětce povedla odveta.

"Proti Štěpánkovi nehraju moc rád, protože dokáže výtečně měnit rytmus hry," prohlásil Söderling. "Ale v dnešním zápasu jsem se s tím dokázal vypořádat. A i kdybych zítra ve finále prohrál, byl celý tenhle týden velmi dobrou přípravou na Melbourne," dodal.

Štěpánek dnes dobře nezačal, jelikož si prohrál hned svůj úvodní servis, ale pak už byl souboj se Söderlingem vyrovnaný. Bohužel český hráč dokázal vzít pátému hráči světa výborný servis jen jednou, což se mu sice na turnaji povedlo jako prvnímu, ale sám přišel o podání celkem třikrát. V zaplněné Pat Rafter aréně se Švéd opíral vedle podání ještě o tradičně skvělý forhend. 

Do zápasu se karvinský rodák dokázal vrátit v 10. hře druhé sady, kdy při soupeřově podání odvrátil dva mečboly a vyrovnal na 5-5. 'Indiánskými tanci' a gesty se snažil dostat diváky, mezi který seděla i jeho manželka Nicole, do varu, příliš platné mu to ale tentokrát nebylo. Brejk nedokázal potvrdit a za 82 minut prohrál páté ze sedmi vzájemných utkání.

Sestřih zápasu Söderling - Štěpánek:


Finálovým soupeřem Štěpánka byl loni Andy Roddick a Američan si o titul zahraje i letos. Obhájce prvenství si v semifinále poradil s Jihoafričanem Kevinem Andersonem.

Roddick ve všech čtyřech zápasech, které letos v Brisbane odehrál, prohrál jednou podání. Tradici držel i dnes, poprvé ho to však stálo ztrátu setu. Přesto neměl se svým soupeřem větší trable a za necelé dvě hodiny zvítězil i s pomocí 15 es 6-2 4-6 6-2.

Z tempa Roddick vypadl v druhém setu, kdy byla hra na chvíli přerušena kvůli divákovi, kterému se udělalo nevolno. Texaský rodák mu nabídl láhev vody, čímž si vysloužil potlesk publika. Po prohrané sadě rozbil raketu, ale v třetím dějství už vzdorujícího soupeře definitivně zlomil. Za stavu 4-0 měl výhodu a nakročeno ke 'kanáru', Anderson však zůstal ušetřen.

"Vždy je dobré odehrát na turnaji pět zápasů. Ale může to být i trochu riziko hrát celý týden a pak mít před Australian Open týden volno," řekl Američan.

Söderling se s Roddickem střetne celkem pošesté. Tři zápasy v hale vyhrál Švéd, na rychlém povrchu pod širým nebem se radoval vždy Američan. Turnaj v Brisbane se koná venku, kvůli dešti se však většinou hraje pod zataženou střechou. Pršet má i v neděli, mírnou výhodu tak může mít Evropan.

Sestřih zápasu Roddick - Anderson:

- ATP 250 BRISBANE (Austrálie, tv. povrch, 422.300 dolarů) -
sobotní výsledky (08. 01. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Söderling (1-Švéd.) - Štěpánek (ČR) 6-3 7-5
Roddick (2-USA) - Anderson (JAR) 6-2 4-6 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Nevadí. Soderling proste neni svetova petka jen nahodou. Vyborny turnaj jen tak dal top20 je jistota.
Reagovat
a.magerova
Radku, SUPER !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Spojenci ? kde jeste jinde je mozne si pustit LIVE Doha ???
Dekuji
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finale preju A-Rodovi, ale vzhledem k soucasne forme obou hracu favorizuji Sveda. Loni na to ale Roddick v Brisbane nebyl o nic lepe, ale presto ziskal titul. Tento rok mel relativne lehky los, zrovna jako loni, i tak ztratil set. Snad to A-Rod zvladne.
Reagovat
smazaný uživatel
Rodicka jsem spocatku nesnasel, ale postupne me sympatie ziskal.Je zvlastni, ze tenis hraje s velkou hlouposti-špatna volba uderu,prechody atd.,presto mimo kurt mi prijde jaksi nejinteligentnejsi....jeho tiskovky, nazory, reakce na kontroverzni momenty s rozhodcima ... .Libi se mi jeho nekončici pristup a píle turnaju.Samozrejme, jeho zivotni hru predvadel final Wimbledon s Fedrerem
Reagovat
misoSK
Roddick-Anderson: solidny zapas, Kevin sa mi paci uz dlhsiu dobu a dnes ma presvedcil o tom ze ma na TOP 20, servis vyborny a uderovo lepsi nez typologicky podobni hraci Isner a Karlovic
Reagovat
UnrealTom
nevadí Radku semi je v poho a Soderling je na tom opravdu dobře nevadí!!!
Reagovat
smazaný uživatel
SODERLING JE NEKDE JINDE. UPRIMNE JE I JINDE NEZ TOMAS.MOMENTALNE TENISTA CISLO 3(LEPSI NEZ MURRY, DJOKOVIC)TAKZE OSTUDU RADEK NEUDELAL NAOPAK PEKNE SEMIFINALE A DO SRPNA NIC NEOBHAJUJE TAKZE MEL BY SE VRATIT URCITE DO 20 NEJLEPSICH.
Reagovat
smazaný uživatel
Robin byl uzasne silny na podani a tam mel Rada velke rezervy. Rozhodujici byly vzdy ty brzske breaky. Porad jsem cekala na povestnou slabou chvilku Robina, ta sice prisla za vterinu dvanact. Prvni breaky a hned uspesne pro Radu s milou kulturni vlozkou,ale radost trvala jen chvili. Ferove receno, byl Robin lepsi. Radek musi zapracovat na servisu,je teprve zacatek sezony a uspesny, i kdyz opet ztrati nejake ty bodiky, protoze neobhaji finale. Ale dal uz je to nadejnejsi, pokud bude hrat alespon takto.
Reagovat
smazaný uživatel
jj přesně tak..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist