Štěpánek vydřel setrvání na turnaji v Memphisu

16. 2. 2010, 07:47
Aktuality 0
ATP MEMPHIS - Radek Štěpánek se po měsíci dočkal vítězství. V Memphisu ve třech setech zdolal Jihoafričana Kevina Andersona a stála tak může pomýšlet na obhajobu loňského finále.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek postoupil do druhého kola turnaje v Memphisu po výhře 7-5 4-6 6-4 nad jihoafrickým kvalifikantem Kevinem Andersonem a přerušil neúspěšnou minisérii, během níž nepřešel dvakrát přes první kolo.

Český daviscupový reprezentant hrál na pěti turnajích v řadě minimálně čtvrtfinále. Pak ale vypadl hned v úvodním zápase jak na grandslamovém Australian Open, tak minulý týden v San Jose, kde obhajoval titul.

S více než dvoumetrovým Andersonem v pondělí bojoval přes dvě hodiny a nenechal se znechutit ani 15 esy soupeře. O čtvrtfinále se utká s Gulbisem, nebo Kendrickem.

V Memphisu hraje také Tomáš Berdych, jehož vyzve americký soupeř z kvalifikace Ryan Sweeting.

Po turnajové trojce Štěpánkovi postoupil i šestý nasazený Američan John Isner, jenž nezaváhal v duelu s krajanem Harrisonem.

Dobře rozehraný zápas ztratil šampion z roku 2003 Taylor Dent. Domácí tenista prohrál 6-1 3-6 4-6 s Philipem Petzschnerem z Německa.

- ATP 500 MEMPHIS (USA, tv. povrch - hala, 1.100.000 dolarů) -
pondělní výsledky (15. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (3-ČR) - Anderson (JAR) 7-5 4-6 6-4
Petzschner (Něm.) - Dent (USA) 1-6 6-3 6-4
Isner (6-USA) - Harrison (USA) 6-1 7-5

Čtyřhra - 1. kolo:
Hutchins/Kerr (Brit./Austr.) - Damm/Polášek (4-ČR/SR) 6-3 7-6(9)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist