Štěpánek: Věděl jsem, že zápas můžu otočit

20. 1. 2009, 16:08
Aktuality 3
Český tenista Radek Štěpánek si opět dokázal, že nepovedený úvod zápasu nic neznamená. V prvním kole Australian Open s Ekvádorcem Lapenttim sice prohrál první set, pak ale vyhrál tři sady za sebou a slavil postup. Navázal tak na svůj triumf v Brisbane, kde musel také podobně otáčet zápasy.
Radek Štěpánek

"Ze začátku jsem byl nervózní a úvod mi nevyšel. Jak jsem si ale v poslední době několikrát dokázal, tak i přes nepovedený začátek jsem schopen bojovat až do posledního míčku," uvedl Štěpánek pro Český rozhlas. "Pak už jsem si získal převahu, měl jsem spoustu šancí, které jsem měl ale problém proměňovat. Rozhoduje ale poslední míček a ten jsem vyhrál já. To je pro mě nejdůležitější," dodala nasazená dvaadvacítka.

Třicetiletý Štěpánek se v posledních týdnech dostal do velmi dobré formy. Pomohlo mu k tomu i třetí turnajové prvenství v kariéře. Minulou neděli triumfoval na turnaji v Brisbane. "To je teď už historie. Samozřejmě mě potěšilo vyhrát turnaj, ale tady je to úplně něco jiného. V Brisbane jsme hráli pod střechou skoro jako v hale. Tady jsou podmínky úplně jiné. Je tu sušší vzduch, kurty jsou trochu rychlejší. Je třeba si na to zvyknout. Brisbane bylo krásný, ale tady se začíná zase od nuly," odmítl srovnání formy.

Zároveň však Štěpánek přiznal, že prvenství na turnaji mu dodalo sebevědomí. "Samozřejmě. Když člověk vyhraje turnaj, tak je více pozitivní. A to i ve chvílích, kdy se to nevyvíjí dobře. Určitě z toho čerpám psychické síly," řekl Štěpánek s tím, že se to potvrdilo především po prohraném úvodním setu. "Rozhodovalo se v gamu, který jsme hráli snad dvacet minut, a já ho prohrál. Byl to ale jen jeden game a gamů se hraje spousta. Rozhoduje však až ten poslední. To je to, co mě zajímá," dodal.

Zakopalová si vyzkoušela centrkurty na všech grandslamech
Zatímco Štěpánek se mohl radovat z postupu, pro Kláru Zakopalovou Australian Open několik minut poté skončilo. Musela se spokojit alespoň s tím, že měla možnost si zahrát na centr kurtu Roda Lavera. Domácí Samantě Stosurové podlehla ve dvou tie-breacích.

"Je to pocta zahrát si v takové aréně před tolika lidmi. Těšila jsem se na to a šla jsem si to užít," uvedla Zakopalová, která si tak vyzkoušela centr kurty na všech čtyř grandslamech. "Teď už si můžu odškrtnout i Austrálii. Tady to bylo ale nejlepší. Diváci jsou tady příjemnější. Víc tu jejich hráčku hecují a povzbuzují, zároveň umějí ocenit i toho druhého. Centr kurty na všech grandslamech, to je docela slušná sbírka," pronesla.

Radost jí ale kazilo, že vyrovnaný zápas nedovedla do lepšího výsledku. V druhé zkrácené hře dokonce nezískala ani bod. "Nevím, co na to mám říct. Ono je vlastně jedno, jak se prohraje. Měla jsem to proti ní v tie-breaku těžké, protože ona dobře servíruje, skoro jako chlap," vysvětlila Zakopalová důvod své prohry.

ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Haha, vyzkoušet centrkurty, tak to asi v losu dostala domácí hráčky. Pravidelná účastnice 1. kol na GS.
Reagovat
smazaný uživatel
Fandím Ti, ale nechovej se na kurtu jak adolescent
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem moc rád žes vyhrál v brisbane ale musis se snažit dal tak bojuj:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist