Štěpánek ve Vídni dohrál. Nestačil na Monfilse

9. 10. 2008, 16:41
Aktuality 0
Ani ve Vídni se Radek Štěpánek prvního letošního titulu nedočká. Český reprezentant se s turnajem v rakouské metropoli rozloučil už ve druhém kole, v němž nestačil na Francouze Monfilse.
Radek Štěpánek

Štěpánek se s Monfilsem utkal potřetí v kariéře. První vzájemný duel dvou sousedů z pořadí ve světovém žebříčku vyhrál před třemi lety v Miami francouzský tenista, o dva roky později v Monte Carlu českému daviscupovému reprezentantovi musel utkání vzdát. Nyní se dvaadvacetiletá turnajová osmička v boji o semifinále střetne s Fernandem Gonzalezem z Chile. 

Štěpánek přitom začal soustředěně a dobrý výkon z úvodu zápasu korunoval prolomením soupeřova podání na 4-2. Vzápětí však svůj servis ztratil a potom v řadě i dalších pět her. Klíčový game uspěchal, snažil se příliš rychle zvýšit vítěznými míči a třikrát za sebou ho zastavila páska.

"Hloupě jsem si prohrál servis, když jsem byl nahoře, a tím jsem soupeře zase dostal do hry," přiznal po zápase. "Monfils se uvolnil, začal hrát rychleji a byl lepším hráčem na dvorci." 

Český hráč se ještě pokusil změnit rytmus a v polovině druhého setu měl několik šancí na zvrat. Brejkboly však neproměnil. "Přestal jsem se tlačit dopředu, kde to nevycházelo. Při delších výměnách jsem si vypracoval několik příležitostí, klíčové míče jsem však neproměnil. To se mi stalo osudným," řekl Štěpánek. 

Diváci se ale při utkání skvěle bavili místy až exhibiční hrou obou soupeřů, plnou kraťasů, lobů a technických "ulívek". V těch měl Štěpánek spíše navrch, rozhodlo ale větší množství jeho nevynucených chyb, zvláště z forhendu. 

Štěpánek se s Monfilsem utkal potřetí v kariéře. První vzájemný duel dvou sousedů z pořadí ve světovém žebříčku vyhrál před třemi lety v Miami francouzský tenista, o dva roky později v Monte Carlu českému daviscupovému reprezentantovi musel utkání vzdát. 

Bez boje proklouzl do čtvrtfinále Němec Phillip Kohlschreiber, jemuž vzdal Argentinec Juan Martin del Potro. Dvacetiletý talent musel odstoupit kvůli zánětu na pravém palci u nohy. Na něm si již během US Open zlomil nehet a zranění si ještě zhoršil při prvním vídeňském utkání.

Ve Vídni už dohrál také argentinský tenista Juan Martin del Potro. Devátý hráč světa se musel odhlásit kvůli zánětu palce na noze. Argentinec si pravý palec poranil minulý měsíc na US Open a v rakouské metropoli se jeho zranění zhoršilo natolik, že ani přes lékařské ošetření nemohl ve druhém kole, kam se dostal přes domácího Fischera, nastoupit.

Německý tenista Philipp Kohlschreiber tak má volnou cestu do čtvrtfinále, ve kterém se utká s pátým nasazeným Fernandem Verdaskem.

Výsledky - Vídeň:
Dvouhra - 2. kolo:
Monfils (8-Fr.) - Štěpánek (ČR) 6:4, 6:3, Kohlschreiber (Něm.) - Del Potro (3-Arg.) bez boje, Lopez (6-Šp.) - Giraldo (Kol.) 7:6(5), 6:3, Melzer (Rak.) - Ferrero (Šp.) 7:6 (7:4), 6:3.

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist