Štěpánek ve finále v San Jose nestačil na Roddicka

25. 2. 2008, 08:26
Aktuality 1
Český tenista Radek Štěpánek na turnaji v San Jose třetí titul v kariéře nezískal. Ve finále prohrál s nejvýše nasazeným Andym Roddickem 4:6 a 5:7. Americký tenista na domácí půdě navázal na předchozí tituly z let 2004 a 2005.
Profily hráčů
Andy Roddick s vítěznou trofejí na turnaji v San Jose

Štěpánek potvrdil, že v duelech se šestým hráčem světa se mu nedaří. Ve čtyřech dosavadních zápasech s Roddickem pokaždé prohrál.

Rodák z Karviné sice před zápasem získal fanoušky na svou stranu, když na kurt přišel v dresu hvězdy hokejového klubu San Jose Sharks Joea Thorntona, při utkání už se mu tolik nevedlo. Ztratil hned své první podání a úvodní set prohrál 4:6. Druhá ztráta servisu přišla pro daviscupového reprezentanta v nejméně vhodnou dobu. Roddick se díky ní ve vyrovnaném druhém setu dostal do vedení 6:5, nabídnutou šanci plně využil a v následující hře zápas ukončil, jak jinak než esem.

"Na to, abych proti němu měl šanci, podával příliš dobře," citovala Štěpánka agentura Reuters. "Většinou se snažím soupeře vyvést z rytmu, ale dnes jsem na to prostě neměl," dodal.

"Jsem velmi spokojený, celý turnaj jsem odehrál ve skvělé formě. Čím víc hraju, tím jsem lepší," uvedl Roddick, který si připsal první letošní titul, celkově už 24. v kariéře a odnesl si prémii 68.000 dolarů. Štěpánek naopak popáté zůstal těsně pod vrcholem a musel se spokojit s 37.350 dolary.

Bob a Mike Bryanovi ve finále nestačili na pár Lipský/Martin
Američtí sourozenci Bryanovi v nočním finále čtyřhřy 45. titul nezískali. Nejvýše nasazený pár nestačil na další domácí dvojici Lipsky/Martin. Duo složené z šestadvacetiletých domácích tenistů na turnaji porazilo oba nejvýše nasazené páry a získalo tak první titul v kariéře.

Bob a Mike Bryanovi tedy ani posedmé v San Jose na titul nedosáhli. Letos navíc prohráli už třetí finálový duel a stále čekají na první triumf.

ATP San Jose - výsledky 7. dne:

Dvouhra - finále:
Roddick (1-USA) - Štěpánek (4-ČR) 6-4 7-5

Čtyřhra - finále:
Lipsky/Martin (USA) - Bryan/Bryan 7-5(4) 7-5

ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
duo breyenu jsou trapny kokoti jejich nadvlada pomalu končí,už tomu bylo načase
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist