Štěpánek v Atlantě prohrál tie-breakovou bitvu s Isnerem

31. 7. 2015, 08:20
Aktuality 12
ATP ATLANTA - Radek Štěpánek dovedl zápas druhého kola v Atlantě s nasazenou jedničkou Johnem Isnerem dvakrát do tie-breaku, postup do čtvrtfinále ale nevybojoval. Domácí Američan a dvojnásobný vítěz turnaje nastřílel v utkání celkem 33 es a šestatřicetiletého českého tenistu porazil poprvé od roku 2011.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Isnerovi se na domácím turnaji v Atlantě daří, za posledních pět let byl čtyřikrát ve finále a loni i předloni si odvezl trofej pro šampiona. Proti Štěpánkovi byl favoritem, ale potvrdil to až po dvou hodinách a deseti minutách.

Štěpánek v obou setech dokázal prolomil Isnerův obávaný servis, jenže výhodu brejku ani jednou neudržel. Ve druhém setu se dostal i k setbolu, ten ale neproměnil a postup slavil k radosti domácích fanoušků 19. hráč světového žebříčku, jenž v Atlantě studoval.

"Díky fanouškům si tady v Georgii připadám, jako bych hrál univerzitní zápas. Je to úžasná atmosféra, i když utkání bylo hodně nervózní," přiznal Isner po utkání. Bilanci na turnaji v Atlantě si po velkém boji se Štěpánkem zlepšil na 17 výher a tři porážky.

• ATP 250 ATLANTA •
USA / Georgie, tv. povrch, 659.070 dolarů
páteční výsledky (1. 8. 2015)
• Dvouhra - 2. kolo •
Isner (1-USA) - Štěpánek (ČR) 7-6(3) 7-6(7)
Berankis (Lit.) - Johnson (6-USA) 6:4, 6:2

Komentáře

12
Přidat komentář
sprchon
Škoda, koukám, že měl v obou setech break, ale pokaždé o něj přišel.
Reagovat
tommr
jj oba sety měl dobře rozehraný, ale bohužel si nedokázal udržet svůj vlastní servis ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Karlovič v bledě modrém.
Reagovat
gigin
ach jo, to je ale blbost.
Reagovat
smazaný uživatel
jakýkoli hráč 25 es-a-více-za-utkání mě irituje (víc než trol v diskuzi)
Reagovat
gigin
Mě zase irituje srovnávání herních schopností Isnera a Karloviče, no.
Reagovat
smazaný uživatel
Oba jsou na tom dost podobně, rozdíly nejsou zase tak velké. Karlovič má lepší první servis, Isner zvládá lépe druhý. Karlovič má větší dosah na prohozy a loby, na druhou stranu pohyb tragický. Isner má lepší mezihru a pohyb, často se ale zbrkle vyhodí. A tak dále.
Reagovat
panzer.dragon
gigine, a to sem tě viděl jako vhodnýho adepta do karlovic fan clubu, ke mě a k waveovi.. :-(
Reagovat
gigin
Ivo je mi sympatický, což o to, ale jeho tenis prostě nemusím. Já netvrdím, že tenis Dlouhého Janka je nějak diametrálně odlišný, ale určité, podstatné diferenty tam snad musí vidět každý. V mezihře každopádně.
Reagovat
gigin
I když Ivo chodí asi víc na síť než John. BH jenom slajz, Isner je schopný si vypinkávat od BL daleko víc.
Reagovat
panzer.dragon
v modrym je Radek..
Reagovat
tommr
Radek se tentokrát nemůže vymlouvat na Isnerův servis, protože si zápas prohrál školáckejma chybama při vlastním servisu ... :(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist