Štěpánek smetl Andrejeva, Češi hrají s Ruskem 1:1

11. 4. 2008, 17:25
Aktuality 10
Čeští tenisté půjdou do sobotní čtyřhry za stavu 1:1 na zápasy. Po výhře Marata Safina nad Tomášem Berdychem o tom rozhodl Radek Štěpánek, který si ve druhém zápase poradil nečekaně hladce s domácím Andrejevem.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Štěpánek se v utkání s antukovým specialistou neustále snažil měnit rytmus hry a od začátku zápasu se i na pomalém povrchu tlačil k síti. Andrejeva tím nutil k úplně jinému hernímu projevu než dlouhým výměnám od základní čáry, které má nejraději.

Tato taktika českému tenistovi vycházela na jedničku. Už v šestém gamu díky skvělému zkrácení hry sebral soupeři servis a při vlastním podání dominoval, když při něm za celý set ztratil jen šest z osmatřiceti míčů.

Andrejev na pestře a chytře hrajícího Štěpánka nedokázal najít zbraň, český tenista měl i ve druhém setu vývoj zápasu pevně pod kontrolou. Tentokrát svou převahu zúročil ve dva brejky a za osmašedesát minut hry už vedl 2:0 na sety.

Stejně jako Berdycha v předchozím duelu dělila i Štěpánka jediná sada od zisku prvního bodu pro český tým. Měl ale mnohem výraznější převahu než česká daviscupová jednička, takže tentokrát se žádný dramatický zvrat ve vývoji zápasu nekonal. Štěpánek v páté hře třetí sady počtvrté uspěl při servisu soupeře, tentokrát zahrál z bekhendu vítězný míč přesně na postranní čáru.

Andrejev měl v osmé hře šanci protáhnout zápas, když si vypracoval brejkbol, ale Štěpánek si i po druhém servisu došel na síť pro vítězný míč. Další zápletku už český tenista nepřipustil a zápas po necelých dvou hodinách ukončil hned při prvním mečbolu esem.

O důležitý druhý bod se bude bojovat v sobotní čtyřhře, do níž nehrající kapitáni při čtvrtečním losování nahlásili Nikolaje Davyděnka s Michailem Južným a Lukáše Dlouhého s Pavlem Víznerem. Sestavy se však mohou hodinu před zápasem změnit.

DC Rusko - Česká republika:

Andrejev (Rus.) - Štěpánek (ČR) 3-6, 2-6, 4-6

Esa: 7-12
Dvojchyby: 3-2
Vítězné míče: 13-31
Nevynucené chyby: 21-21
Proměněné brejkboly: 0/2-4/5
Čas: 1:52

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
weak
Alano:

tuhle tvou větu bych si být tebou vytesal nad postel:

"No fyzičku asi má, tak kdyz trenuje kazdy den nebo jak, tak aby ji nemel..."

:DDDDDDD
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych je největší kašpar a chudá,, dobře Štepánek
Reagovat
smazaný uživatel
jasný, asi proto je devátej na svete :-)
Reagovat
smazaný uživatel
RAaadek Štepáánek!!!
Reagovat
smazaný uživatel
howadak
Reagovat
smazaný uživatel
si nasranej vid, rusáku!
Reagovat
smazaný uživatel
Pozor na pusu,žádné urážky.Musím řict,že tenis teda nestal zanic.Moc mi neoslovil.Je vidět,že Safin bývala světová jednička,dokázal otočit hru,je vidět,že má fyzičku.
Reagovat
smazaný uživatel
no tady se piše sice o Štěpánkovi, ale kdyz uz Safin - tak ten tam zahral akorat tak pekny divadylko - mel ho rozhodci aspon napomenout, si tam delal co chtel - rozhodci ho sice nechal bez povsimnuti at si to uvedomi sam, ale je to teda herec hroznej. No fyzičku asi má, tak kdyz trenuje kazdy den nebo jak, tak aby ji nemel... myslim ze zitra rozhodne ta ctyrhra... jiuzny s davydenkem a proti nim berdych se stepankem to bude narez!!! no a snad vydrzi fyzicka i Berdovi pro nedelni zapas... jestli bude hrat s andreevem, tak ten toho proti Radkovi dnes moc nepredvedl - je fakt ze Radek mu nedal sanci. No a Radek proti Safinovi, to by mohla byt v nedeli mega bitva!!
Reagovat
smazaný uživatel
Na zápas Radka se Safinem už se těším.Máš pravdu,bude to hodně zaimavé.Netroufam si řict,kdo vyhraje,uvídíme
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist