Štěpánek si zahraje o titul. Pokusí se pomstít Berdycha

9. 1. 2010, 10:37
Aktuality 21
Radek Štěpánek si po roce znovu zahraje o titul v Brisbane. V dnešním semifinále si za rovnou hodinu hladce poradil s Francouzem Monfilsem. České finále ale Brisbane neuvidí. Ve druhém souboji dnes Andy Roddick otočil zápas s Tomášem Berdychem a zvítězil 1-6 6-3 6-4.
Radek Štěpánek

Štěpánkovi stačila k vítězství nad třetím nasazeným Monfilsem hodina poté, co vyhrál deset z posledních jedenácti gamů. Jednoznačný zápas kontrastoval s předchozím vzájemným duelem obou tenistů. V listopadu na Masters v Paříži vyhrál Monfils ve třech setech za dvě hodiny a 42 minut.

Český daviscupový reprezentant přiznal, že ho hladký průběh utkání překvapil. "V Paříži to byla obrovská, skoro tříhodinová bitva. Dneska jsem hrál od začátku výborně, snažil se být agresivní a dostávat ho pod tlak," uvedl jednatřicetiletý rodák z Karviné. "Když jsem ve druhém setu získal brejk na 4-0, tak už musel vědět, že to neotočí. Myslím, že v tu chvíli jsem ho definitivně psychicky zlomil," prohlásil.

"Být zase ve finále je úžasné. Pořád na loňský rok vzpomínám a pokud mi kouzlo vydrží i na zítra, bude to skvělé," řekl Štěpánek, kterému vychází vstup do sezony stejně jako loni. Finále si zahraje pojedenácté v kariéře a pokusí se získat pátý titul.

O osm let mladší Monfils si stěžoval na potíže s ramenem. "On hrál výborně a zasloužil si vyhrát. Trochu mě trápilo namožené rameno. Trvá to už přes týden, musím být opatrný," uvedl s výhledem na Australian Open Francouz, který Štěpánkovi podlehl podruhé v pěti dosavadních zápasech.

Berdych začal skvěle, ale nevydržel
Brisbane tak mohlo vidět finálový souboj dvou českých daviscupových reprezentantů. Po Štěpánkovi totiž nastoupil na kurt Tomáš Berdych, jehož soupeřem byl nejvýše nasazený Andy Roddick.

Berdych odstartoval fantasticky. Američanovi sebral v úvodu dvakrát jeho obávané podání a ujal se vedení 5-0, po kterém si zisk prvního setu nenechal ujít.

Berdych překvapivě předčil Roddicka v počtu es, kterých zahrál dvanáct oproti sedmi Američanovým, ale navzdory výbornému úvodu nakonec bývalé světové jedničce podlehl. "Občas úmyslně soupeře zmatu a pak udeřím," žertoval Roddick o první sadě, kterou prohrál 1-6. "Klíčový okamžik zápasu byl úvod druhého setu, kde bylo důležité nepustit ho do hry a zastavit jeho euforii," dodal.

Roddick, jenž se v Brisbane vrátil na okruhu ATP po říjnovém zranění kolena, si vylepšil vzájemnou bilanci s českým tenistou na 4:2. Proti svému finálovému soupeři je na tom ještě lépe: Štěpánka zatím pětkrát porazil a pouze jednou s ním prohrál.

 

Výsledky - Brisbane - muži (tvrdý povrch, dotace 372.500 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Štěpánek (2-ČR) - Monfils (3-Fr.) 6:2, 6:1, Roddick (1-USA) - Berdych (4-ČR) 1:6, 6:3, 6:4.
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
smazaný uživatel
Andy do toho, pohráš sa s ním a dáš mu na prdel!!!
Reagovat
Tenvi
Nechápu, jak někdo může fandit Rodickovu tenisovému stylu..
Reagovat
smazaný uživatel
Co se ti nelíbí na Roddickově stylu jako? Pochopím, kdybys kritizoval Karloviče, ale Roddicka nemáš za co.
Reagovat
Tenvi
Paradoxně se na Rodickovu hru dá dívat jen když nená v top formě a nejde mu tak dobře podání.. to je pak celkem pěkný tenis, ale pokud je ve své nejlepší formě (viz Wimbledon), tak se na to jednoduše nedá dívat.. to už je jedi jestli Rodick nebo Karlovič.. to je jen jedna velká přehlídka podání.. nuda..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty asi velký retard co? Viděls někdy hrát Roddicka? Má skvělé podání, ale taky má jedno z nejlepších meziher mezi všemi hráči, takže nevím, co to tady meelš, ke vždy skvělému forehandu loni přidal i výborný backhand, takže tvoje kecy jsou absolutně mimo mísu.
Reagovat
Tenvi
:DDD Tvá inteligence musí být do nebe volající.. :D Jaká prosimtebe mezihra?? Pokud podává v top formě, tak se na mezihru ani nedostane.. :D To mi je pak jedno, jakou má mezihru, když musím čumět jen na pitomé podání.. to není tenis.. Ač nemusím ani Federera ani moc Nadala, tak to jsou hráči, jejich tenis lidi baví.. Rodickův tenis nikdy bavit nebude..
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš tvá deb*lita nezná mezí, toto je poslední příspěvek, kterým na někoho tak dementního jako ty reaguju. Myslíš, že by se Roddick dostal tam, kde je jen kvůli podání? Vyhrál by grandslam a byl třikrát ve finále Wimbledonu? Roddick má skvělý servis, ale i když mu nejde, tak dokáže hráče prostě přehrát, a k mezihře se dostane například při servisu soupeře ty trotle. Například semifinále Wimbledonu letos Murray podával lépe, jak Roddick a prohrál, ve finále měl taky více es Federer. Zksu se zamyslet a někdy se podívat na Roddickovu hru, která dsávno není jenom o servisu.
Reagovat
Tenvi
Ty asi nemáš rád, když má někdo jiný názor, než ty, co? :D Nadechni se, vydechni.. párkrát opakuj a sklidni hormony ty pako! :D Já neříkám, že není úspěšný.. to ani náhodou.. jen to, že jeho zápasy jsou jedna velká nuda.. ;) A to bych asi nevěděl, kdybych ho už párkrát hrát neviděl.. mohl by vyhrát všechny grandslamy za posledních 10 let a přesto bych ho nikdy neuznával jako tenistu, který hraje pohledný tenis.. narozdíl od Federera, Nadala, Djokoviče, Štěpánka,.....
Reagovat
smazaný uživatel
Rada super, ať to bylo jak chtělo, prostě vyhrál a to je důležité. Příště bude zase on unavený, Hraje se na vítězství.Tome, ještě ten pověstný kousíček,ale i tak fajn na začátek sezony. Určitě to letos vyjde. Díky oba.
Reagovat
smazaný uživatel
Radek super, parádní výkon (s pomocí Monfilse... není to jen o únavě, on se prostě nedokázal ovládat. Emoce jsou fajn na pohled pro diváka, ale takové šaškárny, které tam občas předváděl, to z člověka odsává energii. Navíc tím ukazuje soupeři slabé chvilky...).
A Kim! Paráááda.... masakr zápas! Já tu babu miluju!
Reagovat
smazaný uživatel
Nediv se proč tam negr dělal takový šaškárny,černý geny se nezapřou.
Reagovat
smazaný uživatel
výborně ptakopísk tu mám své fanoušky tleskám ti křivá hubo !!
Reagovat
smazaný uživatel
Zklidni trošku hormon a přestaň se chovat jako idiot. Když čtu tvoje komenty, občas si říkám, že má Barney v lečcems pravdu (co se týče některých individuí na tomto portále)...
Reagovat
ZerekSu
to je jeho chyba, že hrál tak dlouho. Na to se historie neptá a nikdo nedívá. Věřím, že Nadala vyždímal minulý rok zápas v Madridu, kde sehráli s Djokovičem super podívanou a proti Rogerovi byl nic.Za to, že má Monfils špatnou fyzičku Radek nemůže, blbečku!
Reagovat
smazaný uživatel
Vapete, nevím, co si přesně o sobě myslíš, ale jaksi nepochopím, že zdejší admin nedává banán takovým trotlům jako jsi ty - soudě dle tvých duchaplných komentů, prosím tě, už s tím táhni...
Reagovat
a.magerova
Radku DO TOHO !!!
Reagovat
EllNino
Berdychovi opet zapracovaly nervy...=( prvni set v pohode ale pak byl Roddick proste lepsi.Snad ho Radek dá.Drzim palce!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zas dělají z komára velblouda kdo viděl zápas tak má jasno , Monfils byl bez energie a působil hodně unaveným dojmem . Jde vidět že zápas z Jamesem Blakem ho úplně vyždímal , vždit hrál 3 zápasy po sobě tří setové bitvy tak bylo jasný že bude unavený . Štěpánkovy se pak hraje když je soupeř unavený , kdyby se hrálo dneska tak ho Monfils vypráší . A vždy se my líbí novináři jak už pak znich dělají nejlepší hráče a přitom skutečnost je jiná , to samý i jak hrál z Murrayem tak též vyhrál jen díky tomu že Murray byl bez energie z minulého zápasu .
Reagovat
smazaný uživatel
Co bys od Monfilse čekal, je to negr. V tom zápase s dalším čmoudem Blakem tam určitě poskakoval jako opice, díky čemuž se vysílil a dostal od Radka v dalším kole šílenej výprask.
Reagovat
Tenvi
Koho zajímá to tvoje kdyby? Kdyby se Monfils nenarodil, nebyl by nikdy unavenej a nemohl by ho Radek vyprášit.. Kdyby byl Radek o 10 let mladší, měl by víc vlasů.. Kdybys nebyl tak blbej, možná bys byl i chytrej.. Kdyby, kdyby, kdyby,...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to přece není vůbec chyba Štěpánka, že si nedokázal Monfils s předešlými soupeři poradit rychleji! Nechápu, co to tady meleš. PS: Zopakuj si pravopis, než tady začneš psát takové šaškárny!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist