Štěpánek se k DC postavil jako chlap, říká kondiční trenér

12. 7. 2009, 20:01
Aktuality 2
Hodinu po sobotní čtyřhře se v hotelu Atom rozhodovalo o tom, zda Radek Štěpánek nastoupí ve čtvrtfinále Davisova poháru do dnešní rozhodující dvouhry. Český tenista probíral svůj zdravotní stav mimo jiné s kondičním trenérem Markem Všetíčkem a i na základě jeho doporučení výhrou nad Juanem Monakem rozhodl o triumfu nad Argentinou a posunul tým po třinácti letech do semifinále soutěže.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

"Byl to vabank i riziko od nás, kdo jsme ho přesvědčovali, protože nikdo nevěděl, jestli jeho tělo nevypoví službu, ale dá s říci, že se k tomu postavil jako chlap a ukázal srdíčko. Jsme rádi, že nás poslechl, nezranil se a dokázal zápas skvěle vyhrát," řekl Všetíček ČTK.

Štěpánek se po sobotní čtyřhře necítil dobře. Jeho zraněné koleno, s kterým laboruje dva měsíce a bolest se vrátila ve Wimbledonu, zlobilo a měl dojem, že by mohl zápas týmu pokazit. "Radek věděl, že má tréninkový deficit a v kolektivu cítí větší zodpovědnost. Byl po deblu psychicky i fyzicky vyčerpaný a říkal, že si moc nevěří," řekl Všetíček.

Všichni, kdo karvinskému rodákovi říkali, že situaci zvládne, zahráli na jeho city. "Říkali jsme mu, že jinak to nejde, že musí nastoupit a vzít na sebe odpovědnost, i kdyby nedohrál. Lidi chtějí vidět srdíčko a Radek to vzal pozitivně," řekl Všetíček. "Jeho tělo i hlava šly z rezerv a jsme strašně rádi, že vyhrál."

Tenista nyní vynechá část turnajů na amerických betonech, aby se dal zdravotně do pořádku. I když odehrál dva třísetové duely, stály jej hodně sil. "Čekají ho zasloužené lázně. Vybíráme ze dvou tří možností rehabilitaci na léčebný proces, ale předtím si ještě vychutnáme pocity vítězství a pak se uvidí," dodal Všetíček.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mate tam preklep "chalp"
Reagovat
LubosZabloudil
Diky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist