Štěpánek se chystal na rozhodující zápas, ale nedočkal se

13. 4. 2008, 19:48
Aktuality 0
Nesmírné zklamání stejně jako ostatní členové českého daviscupového týmu zažíval po zranění Tomáše Berdycha Radek Štěpánek. V šatně už se připravoval na případný rozhodující duel s ruským tenistou Maratem Safinem, ale šanci bojovat o postup do semifinále týmové soutěže už nedostal.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Dva sety dnešní první dvouhry sledoval přímo v hledišti, pak se přesunul do šatny a vrátil se jen na chvíli na klíčovou koncovku třetí sady. V kritický moment si zrovna nasazoval čočky. "Nechtěl jsem věřit, co se stalo, tak jsem vystřelil podívat se, co se děje. Když jsem to viděl, tak by se ve mně nikdo krve nedořezal," řekl českým novinářům.

Štěpánek byl připraven stejně jako v loňské baráži se Švýcarskem bojovat o třetí bod. "Těšil jsem se na ten rozhodující zápas. Když jsem si převlíkl tričko a oblékl šortky, tak byl všemu konec. Všechny šance padly a mě to strašlivě mrzí," řekl.

Věřil, že by Berdych Davyděnka porazil. "Tomáš to měl dneska neskutečně rozehrané. Myslím, že už od druhého setu byl lepší," uvedl s tím, že zklamání z předčasného konce je obrovské. "Kdybychom prohráli posledním míčem, tak by se nedalo nic říct a smeknout před Rusy. Ta šance pokračovat za stavu 2:2 tam byla a při vědomí, že tam byla, jsem na tom úplně hrozně," svěřil se.

V případě vítězství v Rusku by se před českým týmem otevřela slušná šance dojít až do finále, Argentinu i Švédsko by jako případné semifinálové soupeře přivítal doma. "Švédsko jsme mohli vzít na pomalou antuku a Argentinu na rychlý povrch. O to víc jsme chtěli uspět, ale bohužel je to teď jenom kdyby," uvedl Štěpánek. Svému týmovému kolegovi popřál hlavně rychlé uzdravení. Měsíční pauza, o níž se v souvislosti s Berdychovým zraněním zatím mluví, je podle něj optimistická varianta. "Měsíční pauza to bude, když to půjde dobře. Doufám, že vyšetření neukáže nějaké natržené vazy, pak by to mohlo být na déle než na měsíc," dodal.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist