Štěpánek prohrál s Ferrerem pětisetovou bitvu

2. 6. 2008, 21:30
Aktuality 2
Český tenista Radek Štěpánek vypadl v osmifinále Roland Garros. V boji o postup do čtvrtfinále dnes v Paříži prohrál pětisetovou bitvu s pátým nasazeným Davidem Ferrerem ze Španělska, kterému podlehl 6-4 2-6 6-1 3-6 3-6. Účinkování českých tenistů v mužské dvouhře tak skončilo.
Radek Štěpánek (© AP Photo)

Štěpánkovi se nedařil servis, neměl ani padesátiprocentní úspěšnost prvního podání. Dostal se sice do vedení 2-1 na sety, ale pak dění na kurtu na dlouhé minuty ovládl španělský tenista.

Ferrer držel českého daviscupového reprezentanta na základní čáře a nedovoloval mu tak časté výlety k síti. V delších výměnách Štěpánek chyboval víc než jeho soupeř a pod tlakem běhavého protivníka dělal chyby i při volejích.

Ferrer vyhrál čtvrtý set a v rozhodující sadě vedl rychle 4:0. Český tenista se však vzchopil, začalo se mu dařit i v delších výměnách a vzal si oba brejky zpátky. Pak měl šanci vyrovnat na 4:4, ale při svém servisu udělal dvě dvojchyby za sebou, což nakonec definitivně rozhodlo.

Ferrer nabídnutou šanci využil k dalšímu zisku Štěpánkova podání a následně při vlastním servisu čistou hrou ukončil zápas.

Ferrera čeká domácí Monfils
Jednadvacetiletý Francouz Gael Monfils si poprvé v kariéře zahraje grandslamové čtvrtfinále. To si zajistil dnešní výhrou nad Chorvatem Ivanem Ljubičičem, kterého porazil 7-6 4-6 6-3 6-2. Monfils je jediným hráčem, který bude letos zastupovat Francii mezi nejlepší osmičkou.

FRENCH OPEN - pondělní výsledky mužů:

Dvouhra - osmifinále:
Ferrer (5-Špa) - Štěpánek (21-ČR) 4-6 6-2 1-6 6-3 6-3
Monfils (Fra) - Ljubičič (28-Cho) 7-6(1) 4-6 6-3 6-2
Federer (1-Švý) - Benneteau (Fra) 6-4 7-5 7-5
Gonzalez (24-Chi) - Ginepri (USA) 7-6(4) 6-3 6-1

Čtyřhra - čtvrtfinále:
Cuevas/Horna (Uru/Per) - B. Bryan/M. Bryan (1-USA) 6-3 5-7 7-6(1)
Soares/Vemič (Bra/Srb) - Björkman/Ullyett (8-Švé/Zim) 7-5 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Po každem vitěztví se vychloubaš a skačeš jak trapak a pak prohraješ, nemam tě rad.
Reagovat
Meceon
to už tak bejvá,že vítězství se střídá s porážkama:)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist