Štěpánek prohrál i svůj druhý zápas

14. 11. 2008, 12:22
Aktuality 0
Radek Štěpánek odcestuje z Turnaje mistrů bez zisku jediného setu. Český tenista prohrál i svůj druhý zápas, dnes nestačil na Gillese Simona, kterému podlehl 1-6 4-6. Francouz ale ani po dnešním vítězství nemá jistý postup do semifinále, musí čekat na výsledek zápasu mezi Rogerem Federerem a Andym Murraym.
Profily hráčů
Gilles Simon

Radek Štěpánek se dvě hodiny před dnešním zápasem s Gillesem Simonem konečně dočkal vlastního vybavení, které na cestě z Prahy na několik dní uvízlo na čínské celnici. Sám si ho do dějiště Turnaje mistrů přivézt nemohl, protože dorazil na poslední chvíli z dovolené v Thajsku.

Ani se svou raketou ale v druhém vystoupení v Šanghaji neuspěl. Zatímco v předešlém zápase se Švýcarem Federerem držel Štěpánek se svým soupeřem dlouho krok, dnes proti Simonovi tahal od začátku za kratší konec. Český tenista se trápil hned při svém prvním servisu, který dokonce prohrál čistou hrou. Ani v dalších gamech se to nezlepšilo, v úvodním setu Štěpánek vyrobil tři dvojchyby a když za 31 minut vyhrál Simon úvodní sadu 6-1, svítilo u českého hráče pouhých 20% úspěšnosti prvního podání.

Na začátku druhé sady se Štěpánek při svém servisu zlepšil, přesně hrající Simon ale jeho útokům odolal a Štěpánek další dvojchybou dovolil Simonovi rychle odskočit i v druhém dějství. V něm se český reprezentant začal více prosazovat na síti, Francouze při jeho podání ale neohrozil. Sebevědomě hrající Simon si svůj servis bez problémů držel až do konce a za 71 minut zvítězil 6-1 6-4.

Ani výhra v zápase, který si oba tenisté možná zopakují v březnovém prvním kole Davis Cupu mezi Českou republikou a Francií, ale Simonovi nezaručuje postup do semifinále. Devátý hráč světa musí čekat na výsledek souboje mezi Rogerem Federerem a Andym Murraym, v případě Švýcarova vítězství skončí i s dvěma výhrami v základní skupině.

Štěpánek si z Číny odveze za účast v lukrativním podniku odměnu sto tisíc dolarů. "Pro mě byla čest jenom být tady, byla to skvělá zkušenost a velká motivace pro příští rok. Snažil jsem se hrát svůj nejlepší tenis," řekl tenista, který za necelé dva týdny oslaví třicáté narozeniny.

Výsledky - Šanghaj:

Dvouhra - Červená skupina:
Simon (Fr.) - Štěpánek (ČR) 6:1, 6:4.

Tabulka:
1. Murray 2 2 0 25:17 4:1
2. Simon 3 2 1 34:30 4:3
3. Federer 2 1 1 26:26 3:2
4. Štěpánek 2 0 2 15:25 0:4
5. Roddick (5-USA) 1 0 1 11:13 1:2 

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist