Štěpánek přiletěl na otočku do Prahy. Na kontrolu

1. 4. 2010, 17:11
Aktuality 5
Nejlepší český tenista Radek Štěpánek chce léčit únavový syndrom, kvůli kterému nebude minimálně dva měsíce hrát, v Americe, dnes ale přiletěl na skok do Prahy. Světová osmnáctka hledá pomoc rovněž u fyzioterapeuta Pavla Koláře, kterému věří. V motolské nemocnici Štěpánek podstoupil kontrolní vyšetření.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

"Přijel jsem absolvovat testy a vyšetření. Zná mě (Kolář) nejlíp a ví, jak moje tělo reaguje," řekl Štěpánek. "Mám k němu důvěru, proto jsem se rozhodl, aby mě vyšetřil a potvrdil mi výsledky, které jsem měl v Americe, aby byla diagnóza co nejpřesnější," uvedl.

Pořád ale platí, že se chce léčit a regenerovat v teple na Floridě. "Výsledky testů budou ještě nějaký čas trvat. Teď se vracím zpátky do Ameriky, kde budu odpočívat," konstatoval jednatřicetiletý tenista.

Štěpánek má "přetočený budík"
"Je potřeba zjistit, jak na tom Radek skutečně je. Pan Kolář pak oznámí další kroky, ale těžko předbíhat, co se děje," řekl Štěpánkův kondiční trenér Marek Všetíček. Pokud by se dal Štěpánek za měsíc dohromady, potřeboval by další měsíc, aby nabral zpět ztracenou sílu. "Nic se nesmí uspěchat," řekl Všetíček.

Současný stav hráče může být do určité míry důsledkem loňské náročné sezony, která se po postupu českého týmu do finále Davis Cupu natáhla až do poloviny prosince. Proto Štěpánek neměl čas na odpočinek.

"Dá se říci, že má přetočený budík," mínil Všetíček. Štěpánka mrzí, že v rozjeté sezoně musí vysadit, protože ta minulá se mu povedla. "Je škoda, že v ní nemůžu pokračovat. Ale v zápřahu, v jakém jsem byl, to prostě nešlo vydržet s tím, co jsem tomu všechno dával. Tělo si potřebuje odpočinout," řekl.

Pro Štěpánka, který patří k nejstarším hráčům světové špičky, nejsou zdravotní potíže ničím novým. "Proto ho tohle psychicky neskolí," věří Všetíček s tím, že horší než virus byl skřípnutý nerv, kvůli němuž hráč vynechal polovinu sezony 2006. Na otázku, jestli by mohl virus ukončit Štěpánkovu kariéru, Všetíček řekl: "V žádném případě."

pva, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Se Sodou to bude pěkně těžke, ten neni takovej kapku labil jako Verda... Každopadně Tomaš bomba! Přeju mu to!
Reagovat
smazaný uživatel
Jo Tomáši,konečně začínáš otáčet zápasy,které se pro tebe nevyvíjejí vůbec dobře!!!Konečně už zase poraž Nadala a turnaj je tvůj!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Masivní, paráda. Gratulace, Tome!
Reagovat
smazaný uživatel
Radku pojď se léčit s Unavovým syndromem do Karvinské Hornické Nemocnice xD,zdraví tě a přeje blízké uzdravení Martin z Karviné.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist