Štěpánek postoupil přes Robreda do osmifinále

31. 5. 2008, 14:36
Aktuality 5
Český tenista Radek Štěpánek postoupil do osmifinále Roland Garros. V třetím kole pařížského grandslamu dnes porazil turnajovou dvanáctku Tommyho Robreda jednoznačně 6-3 6-2 6-1. O postup do čtvrtfinále si zahraje s vítězem duelu mezi pátým nasazeným Davidem Ferrerem ze Španělska a Australanem Lleytonem Hewittem.
Rafael Nadal (© AFP Photo)

S Robredem měl Štěpánek před dnešním zápasem negativní bilanci, porazil ho jen v jednom z šesti vzájemných utkání. V Paříži však český tenista potvrdil výbornou aktuální formu a za hodinu a 47 minut se dostal mezi posledních šestnáct.

V prvním setu se Štěpánkovi rychle povedl brejk, a i když měl pak při vlastním podání problémy, všechny brejkboly soupeře odvrátil. Úvodní sadu následně ukončil při Robredově servisu a ovládl i další dva sety.

Český daviscupový reprezentant měl účinnější podání a často se vydával k síti, čímž otupil zbraně výborného španělského antukáře. Do osmifinále se Štěpánek dostal na Roland Garros poprvé v kariéře, dosud se nejdál v Paříži probojoval do třetího kola v letech 2005 a 2006.

Proti Ferrerovi, nebo Hewittovi bude usilovat o vyrovnání svého grandslamového maxima, kterým je wimbledonské čtvrtfinále z roku 2006.

Bratři Bryanové zatím bez zaváhání
Světový pár číslo jedna, Američané Bob a Mike Bryanovi, v Pařži zatím problémy nemají. Po hladké výhře v úvodním kole dnes porazili i australskou dvojici Hanley/Perry ve dvou setech 6-2 6-3.

FRENCH OPEN - sobotní výsledky mužů:

Dvouhra - 3. kolo:
Štěpánek (21-ČR) - Robredo (12-Špa) 6-3 6-2 6-1

Čtyřhra - 2. kolo:
Bryan/Bryan (1-USA) - Hanley/Perry (Aus) 6-2 6-3

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Radek podal hodně přesvědčivý výkon,já mů věřím,že si poradí i se světovou pětkou Ferrerem,už jednou ho letos na antuce porazil.
Reagovat
smazaný uživatel
Ferrera asi taky porazí a snad zase narazí na Federera,kterého už letos taky porazil,ale pak proti Djokovičovi měl zranění a neuhrál ani game,ale teď jede fakt suveréně
Reagovat
smazaný uživatel
Že já debil si na Štěpánka nevsadil, byl jsem přesvědčenej, že Robreda porazí...
Reagovat
dabelsobul
A ja to dnes nestihl...
Reagovat
smazaný uživatel
h,tak tos asi nebylpresvedcenej,kdyz sis nevsadil..!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist