Štěpánek porazil Gonzaleze a chystá se na odvetu s Verdaskem

31. 3. 2009, 08:49
Aktuality 13
ATP MIAMI - Český tenis má v osmifinále turnajů ATP a WTA v Miami trojí zastoupení. Tomáše Berdycha a Ivetu Benešovou napodobil Radek Štěpánek, který ve dvou setech porazil Chilana Fernanda Gonzaleze. Teď ho však čeká Verdasco, kterému má co oplácet.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek letos získal už dva tituly, ale před čtrnácti dny vypadl v Indian Wells překvapivě v úvodním zápase proti Querreymu. V Miami však zase pokračuje v dobrých výkonech a po výhře nad Reynoldsem si ve 3. kole poradil i s Chilanem Fernandem Gonzalezem.

ČTĚTE VÍCE:
Nadal i Murray přes drobné komplikace zvládli 3. kolo

Český tenista proti turnajové dvanáctce nezachytil začátek utkání a prohrával 1-4. Pak ale začal utkání dominovat, Chilanovi nenabídl žádný brejkbol a za hodinu a půl vyhrál 7-6 6-4. Třicetiletý rodák z Karviné tak nad o dva roky mladším Jihoameričanem vyhrál i třetí vzájemné střetnutí na okruhu ATP.

Nyní ho čeká Fernando Verdasco, kterému má co oplácet, přestože s ním má aktivní bilanci 3-1. V úvodu sezony sice pětadvacetiletého Španěla ve finále podniku v Brisbane zdolal, ale v Melbourne na rozjetého Verdaska nestačil a musel skousnout dva kanáry. "Někdy se to stává, že se zápas nepovede. A je už jedno, jestli prohrajete rozdílem dvou nebo patnácti gamů," nedělal Štěpánek na konci ledna z debaklu velkou vědu. Verdasco si na Floridě ve 3. kole poradil s krajanem Lopezem.

Turnaj v Miami je druhým podnikem série Masters a je dotován částkou 4,5 milionu dolarů. Vítěz klání si v žebříčku polepší o 1000 bodů.

- ATP MASTERS 1000 MIAMI (USA - Florida, tv. povrch, 4.500.000 dolarů) -
pondělní výsledky českých tenistů (30. 03. 2009)

Dvouhra - 3. kolo:
Štěpánek (18-ČR) - Gonzalez (12-Chile) 7-6(1) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
smazaný uživatel
dneska byl na radka moc hic. to sem zase prohrál peněz radku !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Když si srovnáme výkony českých tenistů z Indian Wells a Miami, tak je to diametrální rozdíl. U Ivety jsem si spočítal, že po skončení trunaje by se mohla nacházet na počátku první dvacítky. To je skvělá zpráva!
Reagovat
smazaný uživatel
za jakých podmínek by se mohla Benešová nacházet na počátku 1. 20?
Kdyby tenhle turnaj vyhrála?
to se asi nestane
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na počátku první dvacítky úplně ne, ale kolem 23.-25. místa by to mohlo být. Prostě je již blízko první dvacítce a myslím si, že antuková jí bude sedět. Podle mě je její nejoblíbenější povrch právě antuka.
Reagovat
smazaný uživatel
Gonzalez neumí hrát na jistotu, je to blázen, kterej do toho praští a pak buď a nebo.. A včera mu to spíš nevycházelo, dost jednoduchých returnů pokazil a většinou se nedokázal vyrovnat se Štěpánkem na síti..kde měl Radek asi 70% úspěšnost. Je fakt, že když Gonzalez dostal prostor pro svůj forhendovej kolotoč, tak dominoval, ale Štěpánek věděl, co hrát a často k tomu Gonzaleze nepustil. Rozhodly koncovky setů..tajbrejk byl od Gonzaleze otřesný, kdy při svém servisu neuhrál ani bod a pak ztratil serv za stavu 4:4 v druhém..
Reagovat
smazaný uživatel
A bylo se na co koukat, dobrej mač. Řada pěknejch výměn, Gonzalez sbírající kobylky z kurtu, Petr Korda v hledišti..a napálený Štěpánek..(Gonzalez ho trefil míčkem)
Reagovat
Tenista
To byl zajímavý moment, on se mu sice omlouval, ale radek to nějak nechtěl pochopit...no hlavně, že ho to nerozhodilo, bylo vidět, že při výměně, kdy se mu chtěl omluvit poprvý tak ho Radek koncentrací ani nebral, na konci si to pak nějak vyříkávali...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Radek se při výměně na Gonzaleze ani podíval..na konci mi přišlo, že tu omluvu už tak nějak vzal, ale myslel si u toho svoje.. nevím..
Reagovat
hazena
Autor clanku byl asi hodne ozraly, kdyz ani nepozna, kdo je Stepanek a kdo Gonzales:o) 4:1 vedl Radek...
Reagovat
Tenista
Hrál přesně to, co na Gonzaleze platí, překvapil mě i, že dokázal být velice slušně razantní na forhendu...samozřejmě k tomu přidal standart v podobě slušnýho returnu a vhodných náběhů, byl zkrátka pestřejší a zasloužil si vyhrát...S Verdascem to bude velká podívaná...on umí hrát opravdu neobyčejně přesně a dlouze, je výborný na returnu, naopak podání mu teď tolik nejde...není to ten Verdasco z AO, Radek bude mít na returnu víc prostoru, aby nekazil a hrál svojí hru, bude to vyrovnanější utkání
Reagovat
smazaný uživatel
Paráda, jen tak dál a šup do TOP 10!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Byla by to paráda ale narovinu je to skoro nadlickej úkol!Každej z min. top 30 ho může porazit a chce se na něj vytáhnout....je to mravenčí práce při pevném zdraví
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, to je mravenčí práce, ale Vaidiška mu za to ukáže svou zralou broskvičku...!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist