Štěpánek neobhájí ani body za finále v Memphisu

18. 2. 2010, 07:49
Aktuality 3
ATP MEMPHIS - Radek Štěpánek loňský úspěšný únor nezopakuje. Po nezdaru v San Jose neobhájí finále ani v Memphisu, kde prohrál ve druhém kole s Gulbisem.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek před rokem zskal hned v úvodu tři tituly a navíc si zahrál finále turnaje ATP 500 v Memphisu. Letos však loňské úspěchy neobhájil. Nejblíže k tomu byl v lednu v Brisbane, kde prohrál až v boji o titul s Roddickem.

Jenže od té chvíle jednatřicetiletý rodák z Karviné vyhrál už jen jeden zápas. Na Australian Open doplatil na těžký los v podobě Karloviče, před týdnem v San Jose obhájce titulu prohrál s Malissem a díru do světa neudělá ani tento týden v Memphisu.

Český tenista ještě problémy s Jihoafričanem Andersonem v 1. kole ustál, na Ernestse Gulbise ale už nestačil.

Oba hráči si v prvním setu úspěšně drželi své servisy a o osudu úvodního dějství rozhodl až tie-break, ve kterém uspěl šťastnější Lotyš. Také v dalším průběhu utkání se tenisté opírali o servis, přesto si Štěpánek vypracoval při soupeřově podání dva setboly. Za stavu 5-4 je ale nevyužil, prohrál i následné dvě hry a z turnajem se rozloučil.

Čtrnáctý hráč světa Štěpánek doplatil na nevyužití všech pěti brejkbolů a potvrdil, že na Gulbise zahrát neumí - set nezískal ani v prvním vzájemném souboji loni na podzim. V žebříčku přijde o 255 bodů, klesnout by měl však jen o jednu, maximálně dvě pozice.

- ATP 500 MEMPHIS (USA, tv. povrch - hala, 1.100.000 dolarů) -
středeční výsledky (17. 02. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Gulbis (Lot.) - Štěpánek (3-ČR) 7-6(5) 7-5
Roddick (1-USA) - Blake (USA) 6-3 4-6 7-6(3)
Malisse (Belg.) - Haas (4-Něm.) 6-4 3-6 6-4
Querrey (8-USA) - Ram (USA) 6-2 6-3
Mayer (Arg.) - Fish (USA) 6-4 6-0

Dvouhra - 2. kolo:
Petzschner (Něm.) - Koroljov (Kaz.) 7-6(5) 7-6(5)
Isner (6-USA) - Nieminen (Fin.) 6-7(3) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Myslím si, že Štěpánek dopadne stejně jako Vaidišová. Nejlepší by stejně bylo, kdyby McEnroea II. potkal stejně strmý pád jako Nicole. Umím si totiž představit ty hroší slzy po každé prohře, neboť moc dobře vím, jak ten egoista nerad prohrává. Doufám, že to pako dostane v Dubaji do úvodního kola nebezpečného soupeře jako je Baghdatis nebo Karlovič. Pokud však dojde dál, třeba do čtvrtfinále, bude tam na něj čekat třeba Koleno, a ten ho zesměšní před celým publikem. Elegán pak ukončí celej turnaj v slzách se sklopenou hlavou a Elegánovci - největší lúzři všech dob zalezou zpět do kanálů.
Reagovat
smazaný uživatel
Může s Vajdiškou si v klidu užívat a ne pořád myslet jenom na
tenis ne!
Reagovat
smazaný uživatel
štěpánek se žene do záhuby :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist