Štěpánek: Jsem rád, že Tomáš už na kurt nemusel

8. 3. 2009, 17:30
Aktuality 1
Radek Štěpánek se postaral o rozhodující třetí bod prvního kola Davisova poháru s Francií a byl rád, že se to podařilo právě jemu. Na tiskovou konferenci dorazil politý francouzským šampaňským z prvních oslav v české šatně a pochvaloval si, že se dnes rozhodlo už v první dvouhře. Nemusel se tak hrát rozhodující zápas mezi Tomášem Berdychem a Jo-Wilfriedem Tsongou.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

"Pocity jsou neuvěřitelné. Jsem rád, že parťák už nemusí jít na páté utkání. Těžko se mi teď mluví, jsem plný emocí, mám obrovskou radost," svěřoval se novinářům.

Pro dnešní úspěch byla z jeho pohledu důležitá sobotní vítězná čtyřhra. "Po pátku, kdy jsem byl vlastně vystřelen z kurtu, jsme včera zahráli fantastický debl s Tomášem (Berdychem). Nalilo to do mě spoustu sil a sebevědomí," řekl.

Simon nehrál tak razantně jako v pátek Tsonga, takže Štěpánek mohl diktovat tempo hry. "Myslím, že jsem dneska výborně servíroval. Mohl jsem hrát svůj celodvorcový tenis, chodit na síť a zpomalovat hru čopovanými bekhendy. A hrál jsem ho výborně," pochvaloval si.

Čtyřiadvacetiletý Simon byl pod větším tlakem než český reprezentant, protože musel vyhrát, aby zachoval šance Francouzů na postup. "Je lepší nastupovat za stavu 2:1 než 1:2, určitě ta tíha na něm visela. Já jsem si tyhle věci snažil nepřipouštět. Snažil jsem se ho dostat pod tlak svou hrou a to se mi povedlo na sto procent. Proto myslím, že jsem vyhrál," uvedl třicetiletý vítěz dvou letošních turnajů ATP.

Simon jako osmý hráč světa a francouzská jednička v Ostravě prohrál oba své zápasy a po prvním vyřazení svého týmu v prvním kole od roku 2000 byl hodně zklamaný. "Je to pro mě strašně těžké, když jsem prohrál oba své zápasy, zodpovědnost leží na mně. Občas to bylo o pár míčích," litoval.

Dnes se mu nedařilo proměňovat šance, ke kterým se dostal, a stejně jako v pátečním utkání s Berdychem pokazil zkrácené hry. "V tie-breacích mi vždy utekl začátek a zkazil jsem pár lehkých míčů. Abych vyhrál, musel bych odvést perfektní výkon, ale to se mi nepodařilo," uvedl tenista, který v Ostravě prožil daviscupový debut.

Uznal, že na něj možná dolehlo, že tentokrát na kurtu nebojoval jen sám za sebe, ale za celý tým. "Možná jsem chtěl vyhrát ještě o něco více než jindy," poznamenal.

Český tým nebude mít mnoho času na společné oslavy, protože se všichni aktéři chystají na turnaj v Indian Wells. Štěpánek se ještě dnes vydá na návštěvu k rodičům, kteří jeho úspěch sledovali z hlediště ostravské ČEZ Arény. "Jsem rád, že mohu hrát před nejbližšími. Rodiče to strašně prožívají. Celý život mě v tenise podporovali a jsem rád, že je vidím spokojené a mohu jim to vracet výkony," dodal.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist