Štěpánek: Jindy bych zápas vzdal

11. 8. 2008, 16:32
Aktuality 3
Přestože Radek Štěpánek dokončil svůj zápas ve dvouhře na turnaji v Pekingu se zavázanou nohou, po vyřazení se na zranění nevymlouval. Potíže se stehenním svalem podle něj na vině nebyly, přestože po ošetření na začátku druhého setu utkání s Francouzem Llodrou byla jeho pohyblivost omezená. Sval ho tahal zejména při podání a při rychlém pohybu do forhendu; nebýt prý na olympiádě, zápas by vzdal.
Radek Štěpánek

I se zraněním přitom český reprezentant sahal po vítězství. Ve druhém setu vedl ve zkrácené hře 5:2 a byl jen dva míčky od postupu. Pak ale prohrál pět fiftýnů za sebou a zápas se protáhl. "Ten zápas jsem si neprohrál proto, že mě bolela noha. V tiebreaku druhého setu jsem vedl 5:2, měl jsem to pod kontrolou, ale pak jsem nevyužil ani jedno ze svých dvou podání. A neuhrál jsem to," řekl Štěpánek. Prý ho to štvalo, ale moc si nenadával. "V té chvíli to byla minulost, musel jsem hrát dál," uvedl.

V závěru zápasu už zranění Štěpánka významně omezilo. Při mnoha rychlých pohybech kulhal, zkrácené míče jen stěží dobíhal. Riskoval, aby nemusel se soupeřem moc běhat. "Noha mě pak začala bolet víc, nemohl jsem stoprocentně hrát," řekl jediný nasazený český tenista v turnaji. "Ale snažil jsem se dělat, co jsem mohl. Bohužel to nešlo. Postupně se to zhoršovalo a nemohl jsem běhat hlavně do forhendu," pokračoval s tím, že zranění se mu prý nepřihodilo při konkrétním pohybu.

Kdyby nehrál na olympijských hrách, zápas by prý okamžitě skrečoval. "Jenže tady jsem poprvé a může to být jednou za život. Nechtěl jsem vzdát ani náhodou. Snažil jsem se to dohrát. Ale prohrál jsem a tím to končí," dodal.

Nicole v hledišti? Super
V obrat ale věřil do poslední chvíle. "Kdybych nevěřil, tak jsem to mohl hned zabalit," prohlásil. V posledním setu přišel za stavu 8:8 o svůj servis, ale pak stejnou mincí soupeři oplatil. "Snažil jsem se hrát, podařilo se mi sebrat mu zpátky servis, ale v té chvíli to byla už loterie," uvedl.

V hledišti mu fandilo hodně Čechů. Pozitivně bral také přítomnost své přítelkyně Nicole Vaidišové mezi diváky. "Když máte nejbližšího člověka poblíž, tak to je vždycky super," uvedl.

Zatímco před čtyřmi lety dal Štěpánek přednost turnajům v zámoří, v Pekingu si prý svou první olympiádu užívá. Je to super, je to pro mě velký zážitek," uvedl. Líbí se mu atmosféra ve vesnici, kde bydlí drtivá většina sportovců, uchvátilo ho slavnostní zahájení. "Na všechno koukám s otevřenýma očima," řekl. Nemrzí ho tedy, že nebyl v Aténách? "To je historie," mávl rukou.

Po zápasu spěchal za známým fyzioterapeutem Pavel Kolářem, který už je také v Pekingu. "Má zlaté ruce, snad mi pomůže. Pak můžu začít plánovat," odmítl i jen naznačit, jestli bude v úterý hrát s Tomášem Berdychem čtyřhru s brazilskými deblisty Marcelem Melem a Andrem Sa. "Chci tady nechat všechno. Když to jen trochu půjde, tak budu hrát," ujistil.

ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
ještě ze sebe bude dělat hrdinu hňup.... :-(
Reagovat
smazaný uživatel
pro Esposita: Ty "hrdino", do očí bys mu to neřekl co? Ale anonymně to jde tak lehce.
Radku makej dál, i když venku na hardu ti to moc nejde (nejhorší bilance ze všech povrchů), soustředil bych se po FM na halovou sezonu, tam bys mohl dobře zabodovat a vrátit se do patnáctky :)
Reagovat
smazaný uživatel
máš pravdu anonymně to jde lehce, ale řekl bych mu to i do očí, nemám co skrývat, já mu nenadávám jen nemám rád když někdo dělá ještě silácký prohlášení místo aby byl ticho a pořádně se nad sebou zamyslel... Štěpánek je největší exot na ATP tour a prostě a jednoduše nejsem jeho fanda a stydím se za něj, sorry... navíc zápas si prohrál sám to nezapřeš a nebylo to zraněním ani kvalitou soupeře, ale jeho blbostí... nevedl náhodou v tiebreaku druhé sady 5-2??? kdyby to ukončil tam nemá co řešit... to chce být v top15 a prohrávat tiebreaky ve kterých jasně vede a hloupými chybami je po.... a prohraje ve třetím setu??? (zápasy s Andreevem, Haasem, Južným, Fererem a teď s Llodrou budiž důkazem) no nezlob se na mě, ale takhle mu to nepůjde nikdy a nikde na žádném povrchu ani když bude Vaidišová v hledišti mačkat všechny čtyři palce...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist