Štěpánek je zpátky. Po sedmi měsících se vrací na turnaje

9. 4. 2015, 13:58
Aktuality 16
V tréninku už si Radek Štěpánek na sebe navlékl zápasové oblečení a zkoušel si navodit turnajovou atmosféru. Po sedmiměsíční pauze zaviněné zraněním se totiž chystá zpět do akce. Příští týden zahájí jeden z dalších návratů a první test ho čeká na challengeru v Sarasotě.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

K soutěžnímu utkání nastoupí šestatřicetiletý Štěpánek poprvé od zářijového semifinále Davis Cupu s Francií, v němž si ve čtyřhře poranil záda a předčasně ukončil sezonu. Pak léčil bolavou nohu a do hry se vrací až nyní.

"Už se na první zápas strašidelně moc těším," hlásil Štěpánek s nadšením v hlase v rozhovoru na svém facebookovém profilu. "Ta doba byla strašně dlouhá, ale musel jsem být trpělivý a vyléčit všechny neduhy. Snad už se to povedlo, už jsem nějakou dobu v zápřahu a těším se, až budu moci v zápasu zjistit, jak na tom jsem," doplnil.

Tenhle návrat je nejtěžší
Po zranění se dvojnásobný vítěz Davis Cupu vracel do turnajů už několikrát. Přes půl roku nehrál třeba v roce 2006 a předloni stál přes čtyři měsíce po operaci krční páteře. "Každý návrat bolí a tenhle není výjimkou. Dá se říci, že je nejtěžší, který jsem zažil a o to větší mám radost, že budu stát na kurtu a budu hrát zápasy," řekl.

Kondici nabíral tradičně pod vedením Marka Všetíčka a na kurtu mu diktoval dávky bývalý druhý hráč světa Petr Korda. Dokonce si v posledních dnech i vyzkoušel zápasovou rutinu. "Nastoupil jsem na trénink v zápasových věcech, které jsem ani nevěděl, kde je mám hledat," smál se a dodal: "Odehrál jsem tři sety v kuse i s měněním míčů jako při zápasech. Nikdy to nebude to samé, ale než nastoupím na ostrý zápas, tak jsem se snažil tu situaci maličkostmi co nejvíc nasimulovat."

Kvůli pauze klesl Štěpánek v žebříčku z 39. místa na aktuálně 110. příčku. Protože nehrál přes půl roku, může na základě pravidel ATP na devíti turnajích využít tzv. chráněného žebříčku. "Ten mi vypočítali okolo padesátého šedesátého místa," řekl Štěpánek. "Chtěl bych se vrátit na místa, která jsem opouštěl před zraněním. Budu to hrnout, co to půjde, týden po týdnu a budu se snažit zase vyškrábat, kde jsem byl."

Po Sarasotě se přesune do Mnichova a před Roland Garros bude střídat challengery s turnaji ATP Tour. "Abych se dostal do co největší herní a zápasové praxe," plánoval co nejvíce zápasů. Zpočátku bez velkého očekávání. "První část návratu na antuce beru jako rozehrávací. Těším se, že zas uvidím sběrače a rozhodčí," řekl.

Pokud na French Open nebude hrát v druhém týdnu turnaje, tak se nejspíše objeví na challengeru v Prostějově. Pak už se těší na travnatou část roku. "To je ta moje nejoblíbenější. Letos je o týden delší a to jsem moc rád," dodal Štěpánek.

pva, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mauresmo je těhotná :O
Reagovat
smazaný uživatel
S kym?:D))))
Reagovat
George_Renel
Nedávno publikovali, že jde spojit všechno. I buňku holky s holkou. Ale kdoví co si dala všechno do smlouvy s Andym..... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
i vědět kdy skončit............
Reagovat
Fandina
Také se těším a přeji. Raďo pojď!!!
Reagovat
FandimRF
co chce jeste predvadet? At jde radsi delat poradnou praci na nejakou slusnou hru uz davno nema.
Reagovat
Fandina
Já doufám, že má a že ještě něco předvede. Takový chcípák to zase není. Uvidíme.
Reagovat
jirkomar
Ty jsi dobrej oud.
Reagovat
smazaný uživatel
Radkovi velmi fandim,takze sa tesim z jeho navratu. Milujem jeho burcovanie.
Reagovat
smazaný uživatel
akorát né tak "strašidelně" moc ;-)
Reagovat
George_Renel
aby se mu ten asi poslední návrat mezi elitu podařil. Zaslouží si to.
Reagovat
Enterprise
Nevíte někdo, jak to vypadá s Tommy Haasem ? Vím, že se plánoval vrátit někdy v březnu, ale zatím je ticho po pěšině.
Reagovat
r.Fever
mal by sa vrátiť v Mníchove, usporidatelia turnaja mu dali divokú kartu
Reagovat
SwissMaestro
původně říkal, že nestarruje v IW, ale v Miamu už bude...nakonec nestartoval ani tam...je to divné....
Reagovat
Pe3k
Tommy Haas - 37 years of passion (HD)
https://www.youtube.com/watch?v=iLfzrzoJm0o
Reagovat
smazaný uživatel
http://bmwopen.de/2015/04/09/4072/

http://www.tommyhaas.com/English/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist