Štěpánek Federerovi vzdoroval, ale na výhru neměl

15. 10. 2008, 22:44
Aktuality 3
ATP MADRID - Český tenista Radek Štěpánek napodobil svého krajana Berdycha a s turnajem v Madridu se rozloučil už ve druhém kole. Zatímco Berdych nestačil na obhájce Nalbandiana, Radek Štěpánek po setech 3-6 6-7 podlehl světové dvojce a vítězi turnaje z roku 2006 Rogeru Federerovi.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek vstoupil do osmého vzájemného střetnutí s Rogerem Federerem zakřiknutě. Prohrál prvních sedm výměn, což se pro vývoj úvodní sady ukázalo jako rozhodující. Český tenista na ztracený servis ze začátku utkání nedokázal odpovědět, když si nevypracoval žádný brejkbol, a za rovných 30 minut prohrál 3-6.

Druhé dějství již nabídlo vyrovnanější bitvu. Oba tenisté si drželi své servisy až do stavu 6-6 a o osudu setu tak musela rozhodnout zkrácená hra.

Štěpánek v tie-breaku výborně útočil. Skvělou hrou na síti se dostal do vedení 5-3, což emotivně oslavil. Místo vytvoření tří setbolů však udělal v tu nejméně vhodnou chvíli dvojchybu. Následně nedokázal zahrát relativně jednoduchý úder na síti a musel čelit prvnímu mečbolu. Ten první ještě dokázal odvrátit, ovšem na druhý zareagoval jednou z mnoha zbytečných chyb, když míček z forhendu poslal do autu.

Osmá vzájemná konfrontace sil tak už pošesté vyzněla lépe pro švýcarského fenoména. Federer vyhrál stejně jako v srpnu na US Open bez ztráty setu a v prvním utkání na turnaji od triumfu na grandslamu v New Yorku uspěl. O účast ve čtvrtfinále si poprvé zahraje s Francouzem Tsongou, finalistou letošního Australian Open.

Svého krajana Federera napodobil postupem do osmifinále také desátý nasazený Stanislas Wawrinka. S Němcem Philippem Kohlschreiberem však bojoval více jak dvě a půl hodiny. Švýcarský tenista, který letos společně s Federerem získal olympijské zlato ve čtyřhře, nakonec po setech 3-6 7-5 7-6 vyhrál a v dalším zápase se může těšit na levorukého Feliciana Lopeze.

Ten se postaral o vyřazení Davida Ferrera. Světová šestka ze Španělska tak v Madridu navázala na bídné výkony z předešlých turnajů. Už ve svém úvodním vystoupení na osmém podniku Masters Ferrer podlehl ve dvou setech a vypadl tak se stejným soupeřem jako před rokem, rovněž ve druhém kole.

Bez problémů dnes zvládl své utkání osmý nasazený Andy Roddick. Americký tenista porazil domácího Tommyho Robreda hladce 6-3 6-4 a vyhrál i deváté vzájemné utkání. Roddick nasázel 13 es a ani jednou neztratil svůj servis. V osmifinále se utká s Monfilsem.

S podnikem v Madridu se dnes rozloučil také druhý český zástupce. Tomáš Berdych ve třech setech podlehl obhájci Davidu Nalbandianovi z Argentiny.

ATP MASTERS MADRID (Španělsko, hala, 2.270.000 Eur) - středeční výsledky:

Dvouhra - 2. kolo:
Nalbandian (7-Arg.) - Berdych (ČR) 6-2 6-7(5) 6-1
Ginepri (USA) - Davyděnko (5-Rus.) 4-6 6-4 6-4
Karlovič (14-Chorv.) - Söderling (Švéd.) 7-6(7) 7-6(8)
Tsonga (16-Fr.) - Granollers (Šp.) 3-6 6-3 7-6(5)
Monfils (Fr.) - Gonzalez (12-Chile) 6-3 6-4
Del Potro (9-Arg.) - Nieminen (Fin.) 6-2 4-2 skreč N.
Djokovič (3-Srb.) - Hanescu (Rum.) 6-7(8) 7-6(6) 3-1 skreč H.
doplněno:
Federer (1-Švýc.) - Štěpánek (ČR) 6-3 7-6(6)
Wawrinka (10-Švýc.) - Kohlschreiber (Něm.) 3-6 7-5 7-6(5)
F. Lopez (Šp.) - Ferrer (6-Šp.) 6-4 7-6(4)
Roddick (8-USA) - Robredo (Šp.) 6-3 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Musi zapracovat na servisu, neni mozny aby vedl v tie breaku 5:3 a udelal dvojchybu, tohle je na psychiatra :(
Reagovat
skott
Co to tam zase Stepanek predvadel za gesta?Ten clovek nema trochu studu...
Reagovat
dabelsobul
No, jen kdyby si dokazal ty dostat Federera do uzkych.. :) Ja bych mu to nezavidel, ze se dokaze ze hry radovat. A pokud ho to nakopne k lepsim vykonum, at si tam treba poskakuje kolem site minutu ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist