Štěpánek: Doufám, že do debla nastoupím

1. 9. 2015, 09:32
Aktuality 10
Předloni podstoupil Radek Štěpánek operaci krční páteře. Proto včera všem zatrnulo, když se mu na US Open zamotala hlava a nemohl otočit krkem. Duel 1. kola s Turkem Marselem Ilhanem vzdal, po první návštěvě u lékaře ale věří, že tentokrát půjde jen o svalové zranění, které odezní.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

"Doufám, že to není nic vážného a za den dva budu v pořádku a nastoupím do debla," klepal šestatřicetiletý Štěpánek na stůl v útrobách centrkurtu v New Yorku hodinu a půl po zápase. Zrovna přišel od doktorů, kteří mu krk uvolnili a řekli mu, že jde o problém svalů. "Sekly se mi, a proto se mi zatočila hlava," řekl. 

Kvůli podobnému zranění odstoupil z 1. kola loni na Australian Open, ale tehdy měl úplně jiný pocit. "Tam jsem měl píchavou bolest," řekl a uklidňoval se, že nyní snad nejde o nic vážného. "V té hrůze je to úleva," přikývl. 

Problém nastal při jeho servisu na začátku čtvrté sady. "Během chvíle mi bylo na omdlení," popsal své pocity. Nedokázal ale odhadnout, jestli si zranění způsobil nějakým pohybem. "To se mohlo stát v průběhu zápasu, ale normálně jsme si nadhodil na servis a takhle se mi to motalo," zatočil prstem ve vzduchu a dodal: "Říkal jsem si, co se děje a za další dva tři balony, jsem měl problém udržet hlavu nahoře." 

Zranění přišlo tak rychle, že si ani nestihl v duchu zanadávat. "Protože mi bylo na omdlení. Teďka už mě začínají (nadávky) napadat," řekl. Zápas s Ilhanem vzdal za stavu 0-6 6-2 4-6 a 2-3. "I když jsem prohrával 1:2 na sety, tak zápas šel dál. Snažil jsem se hrát agresivně, ale konec se bohužel nedozvíme... ," řekl. 

Štěpánek: Živého mě nedostanou
US Open mělo být pro Štěpánka vrcholem po jeho dubnovém návratu na kurty po zranění zad z loňského září na Davisově poháru. Po Wimbledonu se mu povedl tréninkový blok a cítil se dobře. "A tohle se stane," posteskl si. Ale věděl, že od tenisu ho nic neotráví. "Jednou jsem řekl, že živého mě nedostanou a to platí dál." 

Před pár týdny dokonce vyměnil rám rakety, aby mohl hrát útočnější tenis, který jako jeden z mála hráčů současnosti umí. "Ta, co jsem měl, byla víc na kontrolu, měla víc strun. Takhle je živější a rychleji s ní reaguju," vysvětlil tenista. 

Kvůli loňskému zranění je Štěpánek aktuálně až na 285. místě světa. Do konce roku ještě využije tzv. chráněný žebříček na akcích v Kuala Lumpuru, v Tokiu, možná Šanghaji a na dalších třech až čtyřech turnajích. "Až odehraju poslední turnaj sezony, budu počítat, ale rád bych se dostal na dostřel, abych mohl hrát v Austrálii v hlavní (soutěži)," chce k první stovce, aby si zahrál v Melbourne úvodní grandslam roku 2016.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
Kozoroh
Ač to píšu nerad, tak jsem toho mínění, že Radek by už měl se singlem skončit a upnout se kompletně na debl, singla už fyzicky na 100% nedává a v deblu má ještě možnost dosáhnout velkých triumfů. Měl by se rozhodnout, která disciplína je pro něj v současné situaci přednější.
Reagovat
EllNino
Radek má povahu jako Hašek, nebo Šebrle ...myslím, že singla bude hrát furt, ač si myslím, že to teď už přestává dávat smysl ...
Reagovat
spaniel
Toto uz ctu 5 let.
Reagovat
smazaný uživatel
Přál bych mu to, aby to v deblu šlo. Ostatně s Tommy Haasem je to dle mého dobrá dvojice.
Trochu o něj mám taky starost, ale zase kdyby to vzdal, už by to ani nebyl on... Radek je bojovník.
Reagovat
smazaný uživatel
Mužské ego je nezničitelné. A Radek je toho bohužel důkazem. A jeho výrok: "Živého mě nedostanou." je toho důkazem ... Jeho ego bude zničeno, až umře ...

Samozřejmě ho obdivuju, že stále chce hrát, jeho tenis je naprosto koukatelný a zábavný ... Na jedné straně je strašně inspirující, že stále chce pokračovat dále, i když mu zdraví hází klacky pod nohy ... Na druhou stranu by se ale dalo říct, že je to neuvěřitelná hloupost a debi.ita stále pokračovat a hrabat se nahoru, když tělo říká STOP. Pokud nebude poslouchat své tělo, to se na něho naštve a ani si nechci představit, co špatného by se mohlo stát a jaké následky by to pro něj mohlo v budoucnu mít. Podle mě by se měl zaměřit jen debla ... S Leandrem v něm dosáhli velkých úspěchů a stále jsou konkurence schopní ... Ale pokud si Radek neuvědomí, že debl by pro něj mohl mít mnohem větší přínos, tak bude stále preferovat singl a jednou ho to může totálně zlomit ...
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se říká - sportem k trvalé invaliditě.. :-/
Reagovat
misa
Dobrý komentář.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono jde taky o to, že za chvíli si vyčerpá PR a pokud si do té doby nenahraje dost bodů, už nebude moci hrát žádné velké turnaje. Bude se lopotit v challengerech a často jen přes kvalifikaci. To už pak asi ani nemůže bavit jeho samotného.
Reagovat
peggy
Radku,Tobe verim,ze pujdes dal a snad to vyjde priste.Drzin Ti pace.
Reagovat
janek_da
chlape, chlape
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist