Štěpánek doufá, že tenisté v Hannoveru napodobí zlatý úspěch hokejistů

2. 3. 2016, 20:15
Aktuality 8
Před patnácti lety dovršili čeští hokejisté v Hannoveru zlatý hattrick z mistrovství světa a nyní touží ve stejné hale uspět také tenisté. V 1. kole Davisova poháru se tam od pátku do neděle utkají s Německem.
Profily hráčů
Radek Štěpánek (© Česká sportovní)

"Jednou si tady český lev už zařval a doufám, že si zařve znovu," vyhlásil Radek Štěpánek při malém rituálu, vyvolávajícím vítězného ducha.

Český hráč na konci čtvrtečního tréninku položil na kurt svůj trikot, na kterém má dvouocasého lva. Na mobilu si pak pustil záznam rozhodující trefy Davida Moravce z 11. minuty prodloužení, díky které hokejisté porazili ve finále šampionátu v Hannoveru Finsko 3:2 a jako třetí tým v historii získali tři tituly v řadě.

Sedmatřicetiletý Štěpánek při tom 'pomáhal' komentátorovi Robertu Zárubovi vítat zlatý hattrick. "Góóól!" hlásil na místě, odkud odhadoval, že tehdy Moravec vyslal vítěznou střelu. "Podrobili jsme to vyšetřování, kde to přesně bylo," řekl.

Při vzpomínce na zlatý triumf hokejistů mu automaticky naskočila husí kůže. "Je neuvěřitelné, že se to stalo zrovna tady. A je to krásná připomínka!" pronesl Štěpánek, hokejový fanoušek a kamarád největší české hvězdy Jaromíra Jágra.

Dvojnásobný autor vítězného bodu ve finále Davisova poháru Štěpánek se vzpomínkou na hokejový triumf v Hannoveru tak trochu i sám nabíjel energií. "Jasný. Zahřeje u srdce, když vidím tyhle záběry. Je to taková neviditelná motivace," dodal.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
Roger_Federer
Dnesni speky, zkusim

Ozaki 5,2
Rybarykova 3,67
Glushko 3,3 (minimum)
Lucic 2,9
Parmentier 3,0

;)
Reagovat
janek_da
Teď jsem dal Cibulu, tak snad otočí.
Reagovat
janek_da
Yang(Broady) - 3.4
Zhu (Diyas) - 4.0

Rybku leda za 6
Lučíč, Parmentier souhlas
Ozaki za ten kurz ok
Glushko za me normalni tip, beru
Reagovat
Roger_Federer
Docela mimo:) tipy, v noci jsem hral proti Sare.
Reagovat
janek_da
Sihvonnen - Patera - Moravec - David Moravec - gooool. vitej zlaty hattricku
Reagovat
janek_da
Reagovat
janek_da
pamatuju si to :)
Reagovat
Frick
jak bylo vyslyšeno mé tajné přání o připomenutí toho, co se na tomto místě stalo před 15 lety?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist