Štěpánek do semifinále neprošel, vypadl s Cuevasem

22. 10. 2010, 11:12
Aktuality 0
Ani v Moskvě se český reprezentant Radek Štěpánek nedočká prvního letošního titulu. O šanci na jeho získání ho připravil Uruguayec Pablo Cuevas, který v dnešním čtvrtfinále Štěpánka porazil 6-4 7-6.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

Dnešní čtvrtfinálový duel s Pablem Cuevasem, 71. hráčem v žebříčku ATP, nezačal Radek Štěpánek nejlépe. Zatímco v předešlých dvou duelech český tenista neztratil ani jednou svůj servis a ojedinělý brejkbol dokázal odvrátit, v úvodním setu proti Uruguayci o podání už přišel, a to pro něj znamenalo ztrátu sady.

Karvinský rodák měl šanci zápas zvrátit; ve druhém setu udeřil jako první a ujal se vedení už 5-2, při svém podání ale set neukončil a za stavu 5-5 přišel po dvou nepovedených přechodech na síť o podání znovu.

Ani tehdy se Štěpánek nevzdal a dalším brejkem si vynutil zkrácenou hru. V ní si ale přemožitel Nikolaje Davyděnka Cuevas vedl suverénně, českému soupeři daroval jen tři body a po 103 minutách zvítězil 6-4 7-6.

"Soupeř dnes podal velice kvalitní výkon po všech stránkách. Ačkoliv je spíše antukový specialista, místní podmínky a vyšší odskoky míčů mu vyhovovaly, seděly mu. Výborně podával, v klíčových chvílích si dokázal pomoci servisem lépe než já, a to rozhodlo," řekl po utkání Štěpánek.

"Možná jsem důležité míče zahrál takticky špatně a pak mi to chybělo. Bojoval jsem do posledního míče, snažil se ještě zápas otočit, ale bohužel v tie-breaku se mi zvrat už nepovedl. Rozhodlo možná pár nešťastně zahraných míčků a pak už se nic nedalo dělat," dodal.

Největším letošním úspěchem Radka Štěpánka tak stále zůstává finále z hned úvodního turnaje sezony v Brisbane. Sedmatřicátého hráče světa navíc ještě čeká obhajoba semifinále na turnaji v Basileji a především semifinále na turnaji série Masters v pařížské hale Bercy. Pokud se mu to z větší části nepodaří, tak po více než třech letech zřejmě vypadne z nejlepší padesátky.

Výsledky - Moskva - muži (tvrdý povrch, dotace 1.000.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
Cuevas (Urug.) - Štěpánek (5-ČR) 6:4, 7:6 (7:3), Troicki (Srb.) - Zeballos (Arg.) 6:2, 6:1.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist