Štěpánek: Byl jsem bezradný

6. 3. 2009, 21:57
Aktuality 7
Český tenista Radek Štěpánek ve druhé dvouhře utkání prvního kola Davisova poháru s Francií tvrdě narazil. Jedenáctý hráč světa Jo-Wilfried Tsonga českou jedničku ve třech setech doslova vystřílel z kurtu a vyrovnal stav po prvním hracím dnu na 1:1.
Radek Štěpánek

Tsongova dominance na dvorci byla místy drtivá. Štěpánek, který si za celé utkání nevynutil ani jeden brejkbol, nenašel za dvě hodiny žádnou protizbraň a bez vytáček přiznal, že byl bezmocný. "Dneska byl Tsonga opravdu moc dobrý. Já jsem do poslední chvíle bojoval a čekal na svou šanci, ale soupeř mi ji prostě nedal," uznal český reprezentant.

Útočnou hru francouzského tenisty podpořil rychlý povrch, po němž Tsongovy údery létaly se zničující rychlostí. Tsonga těžil především z perfektního podání. "Servíroval neuvěřitelně. Vždycky, když to potřeboval, dal strašidelnou ránu, že jsem ani nemohl natáhnout raketu. Umisťoval to tak, že líp to už nešlo," kroutil Štěpánek hlavou. "Měl jsem při jeho podání třeba šance za stavu 30:0 nebo 30:15, ale dál se mi dostat nepodařilo. I když jsem třeba vrátil jeho první servis, hned přišel strašidelný tlak," tvrdil Štěpánek.

Až třetí set dokázal český tenista dotáhnout alespoň do zkrácené hry, ale v ní se znovu jen potvrdila převaha soupeře. "To, co dneska předvedl, bylo hodně zajímavé a moc dobré. Doufejme, že se mu forma cestou na hotel ztratí," usmál se Štěpánek hořce.

Tsonga po utkání výkon nepřeceňoval. "Radek odehrál slušný zápas, ale mě se utkání vydařilo lépe," konstatoval Francouz, který je připraven naskočit i do sobotního deblu. "Cítím se výborně, klidně nastoupím," dodal.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Tenista
Osobně jsem čekal 0:2, takže tohle je docela příjemné...v deblu, ač budou Francouzi velkými favority, se může stát cokoliv...ale Llodra, Tsonga,z toho jde strach...ideálně namixované
Reagovat
smazaný uživatel
to máš sice pravdu ale Štěpánek/Berdych taky není špatné.Radek má dobré voleje a Tomáš to taky umí pálit od základní čáry(podobně jako Tsonga).Bude to težký zápas, ale věřím našim.
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánek na 3 sety se svým anti tenisem a hrou bez vítězného úderu nemá žádnou šanci a když ještě soupeř občas jde na síť tak je hotovo ještě rychleji
Reagovat
smazaný uživatel
Štěpánek/Berdych porazili O. výtěze Federer/Wawrinka takže dnešní čtyřhra může dopadnou jakkoliv.
Reagovat
Forsberg.Peter
Není tomu tak, hrál Federer/Allegro
Reagovat
smazaný uživatel
Jasný moje chyba sorry,tak ale ten nejdůležitější tam byl a to je hlavní :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist