Štěpánek burcuje: Ještě není konec, hraje se na tři body!

5. 12. 2009, 09:55
Aktuality 17
Českým tenistům se po pátečních dvouhrách vzdálila naděje na vítězství v Davisově poháru po 29 letech. Po Tomáši Berdychovi prohrál svůj zápas i Radek Štěpánek a tým prohrává v Barceloně se Španěly 0:2 na zápasy.
Profily hráčů
Radek Štěpánek

"Hraje se na tři body a konec rozhodně není. My se budeme prát o svoji šanci dál," burcoval Štěpánek po porážce s Davidem Ferrerem, nad kterým vedl 2:0, ale nakonec odešel v pěti setech poražen.

Štěpánek zápas rozehrál famózně. Pestrým tenisem soupeře nepustil do hry a diktoval tempo hry. V prvním setu Ferrerovi povolil jeden a ve druhém jen dva gamy. "První dva sety, to byla one man show. Tak dobrej tenis jsem snad nikdy nehrál. Hrál jsem fantasticky," pochválil se Štěpánek.

Jenomže postupem času se hra vyrovnala. A opět se ukázalo, že Ferrer a Štěpánek spolu hrají pětisetové maratony. "Hrát agresivně tři sety je moc náročný a on je velký bojovník. Nikdy se nevzdává. Začal číst moji hru a přestal dělat chyby," popsal Štěpánek důvody, proč se začala karta obracet a Španěl vyrovnal na 2:2 na sety.

V páté sadě přišla Štěpánkova šance v osmé hře, kdy měl brejkbol a zaútočil k síti. "Zahrál jsem volej do pásky. Mohlo to být jinak, ale to je jen kdyby, je to historie," krčil rameny tenista. "Ten zápas byl strašidelně vyrovnaný. Předvedl jsem to, co jsem chtěl, ale nedopadlo to, jak jsem chtěl. Dal jsem tam srdce, úplně všechno."

Poslední dva sety měl Štěpánek křeče, ale věřil, že bude připraven na čtyřhru. Kapitán ovšem o nominaci rozhodne až v sobotu ráno. "Jestli můžu hrát? Vidíte, chodím, dýchám i mluvím, takže jsem schopen hrát další zápas a bojovat. Ale budeme o tom mluvit s kapitánem a rozhodneme se, jak se budu cítit ráno," řekl.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
weak
kdepak, at vlezu kam vlezu - vsude vapet dokazuje svou nizkost, hloupost a ubohost...
ale bez nej by to tady nebylo ono asi tak jako tipovani bez Caliguly....
Reagovat
smazaný uživatel
At jde do řiti ta lopata šeredná včera to projebal celé a dneska by chtěl lézt každému do prdele.Ty hlavo mastná jdi si lepší na Floridu tvrdě trénovat jak si slavně tvrdil jo tys tam tak trénoval možná tak z Nikol v posteli ty joudo ......... Lepší tam dejte Hajka nebo Dlouhého do dvouhry než toho lofase z Karviné !
Reagovat
smazaný uživatel
a prohrál by Hájek i Dlouhý tak bys nadával na ně ty "fanoušku" :P
Reagovat
smazaný uživatel
Vejta : já bych nic neřekl ale to to co zrobil včera taky kolaps si nic jiného nezaslouží , kdyby Berdych vyhrál první zápas tak to beru nebo kdyby Ferrer hrál výborně a vyhrál první dva sety tak to taky beru ale vézt 2-0 a všechno to projet tak si nic nezaslouží. A každému muselo být snad jasný a jí Štěpánkovy že když pustí Ferrera na vyrovnání že se 200krát zvedne což se stalo . Jako kdyby to bylo čtvr finále tak držím hubu ale Finále a promrhat naději která už se ani nenaskytne , hlavně že před začátkem D.C žvanil nesmysli a narostlo mu sebevědomí ne jen jemu ale i Berdychovy a pak taký zkrat ve vyhraném zápas je moc i na mě.
Reagovat
smazaný uživatel
Vapete, tak za tyhle kecy bych tě z fleku ukamenoval, co si o sobě vůbec myslíš???? Že taková nula jako ty má právo ostře kritizovat hráče, který toho pro ČR v letošní sezóně DP udělal mnohem víc, než kdokoliv jiný???? Nechápu...
Reagovat
smazaný uživatel
tak zaprvé, vapet není žádná nula, za druhé spanelé vedou dnes teprve dva nula stejne jako vedl vcera radek a tedy ještě nevyhráli. Jejich radost je předčasná stejne jako naše zklamání.
Reagovat
smazaný uživatel
Proč jako Vapet není žádná nula???? Ty ho znáš, nebo co???
Reagovat
smazaný uživatel
rád bych ti to prozradil, ale nemůžu
Reagovat
smazaný uživatel
Soderling co máš s toho že udělal? když v nejdůležitějším zápas selhal vlastní vinou řekni my proč? a proč kecal nesmysli do novin ?že si věří a mají šanci když dobře rozjetý zápas zahodí , to je my prd platný že tam hrál dobře a bojoval ve čtvr finále a že dal do D.C všechno když projebe zápas století , neříkám že by jsme vyhráli ale ten zápas mohl leda cos změnit a tak je všechno v prdeli díky jednomu mamutovy který tvrdě dřel pro D.C.
Reagovat
Martinac
Nemáš tak úplně pravdu. Ferrer je nesmírný bojovník a hrálo se na jeho nejoblíbenějším povrchu. Vést dva nula na sety na antuce, prostě nic neznamená. Byl na tom lépe s fyzičkou a v půli třetího setu si řekl, že nemá co ztratit a bude hrát naprosto uvolněně a riskovat, což mu vyšlo. Ve třetím a čtvrtém setu byl Ferrer jednoznačně lepší. Kritický moment pro nás nastal až v 5. setu, kdy Radek vedl 4:3 a neskutečnou minelou si nechal utéct možnost, jít do vedení na 5:3. Jenže už byl unavenej jak býk po corridě. Nestačil s dechem, toť vše.
Reagovat
Matti
vapet je nula aspon se tak chová a píše tady na tom foru. Takhle sprosté kecy jaké on nakydal na ˇStěpánka udělá jen nula.Ten kdo něco doKazal by něco takového nenapsal. Ale nula- rozuměj vapet ano.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, na 3 body se hraje, ale s námi je už definitivní konec. Rád bych věřil, ale jsem realista a vím, že i když vyhrajem čtyřhru, Radek Rafu na antuce prostě nezdolá, nemá na něho žádné zbraně a nemá žádnou šanci, takže pátý zápas se bude hrát už jen tak, nebo se nebude hrát vůbec.
Reagovat
smazaný uživatel
od toho je tam navrátil, aby mu poradil jak na rafu, neboj se nic.
Reagovat
smazaný uživatel
milý Ráďo, moc ti přeju, aby ses ráno cítil podle svých představ a dočtyhry nastoupil. Určitě se hraje na tři body, takže není vůbec nic ztracené. Věřím, že tvá cesta, cesta Tomášova i celého týmu dopadle vítězstvím pro nás!!! Moc držím palečky a budu tobě i ostatním fandit jak jen to půjde!
Reagovat
smazaný uživatel
Aleši, tak tomuhle nevěříš, ani kdybys vypil tři litry vínka...:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Ne né, právě naopak, můj milý chlapče. Kdybych vypil tři litry vínka (vínka, vínka, vínečka) tak bych tomu stále, stále věřil. Věř tomu nebo ne. Víra, to je něco jako zázrak. Víra je zázrak v tomto zhmotnělém světě. Už je to tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Aleši, nevěděl jsem, že i kněží se zajímají o Davis Cup:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist