Štěpánek: Budu bojovat třeba dvanáct hodin

3. 12. 2009, 14:26
Aktuality 12
S raketou vyvedenou v trikolóře, ještě s jedním překvapením v oblečení, ale především s ohromnou touhou uspět nastoupí Radek Štěpánek do finále Davis Cupu. "Tohle už se nemusí opakovat," řekl český tenista.
Radek Štěpánek

Jednatřicetiletý Štěpánek je českou jedničkou v duelu proti Španělsku v boji o salátovou mísu. Po dnešním losu je jasné, že se na kurt dostane v pátek jako druhý a jeho soupeřem bude David Ferrer, který nahradil Fernanda Verdaska, jenž se necítí úplně fit.

"Je mi jedno, proti komu hraji. Jsem připravený na praváka (Ferrer) i leváka (Verdasco) a cílem je urvat tři body," řekl Štěpánek. "Jsem připravený být na kurtu dlouho. Je to náš poslední zápas. Je mi jedno jestli tam budu deset nebo dvanáct hodin," dodal v narážce na situaci ze semifinále proti Chorvatsku v Poreči. Tam hrál bez minuty šest hodin dvouhru s Ivem Karlovičem a ukázal svoji odolnost - čelil 78 esům soupeře a odvrátil čtyři mečboly.

Karvinský rodák plánuje, že bude v pátek v hale už při utkání Tomáše Berdycha s druhým hráčem světa Rafaelem Nadalem. "Abych byl připravený, kdyby se náhodou něco stalo," uvedl.

Sáhnout na mísu? Až v neděli!
Štěpánek si v Barceloně užívá každý okamžik finále. Výjimkou nebyl ani losovací ceremoniál, při kterém hráče posadili do křesílek přímo na kurtu a před nimi stála salátová mísa. "Seděli jsme tam všichni jako kmotři," vtipkoval Štěpánek a ke svému odhodlání odevzdat v Barceloně vše doplnil: "Je to povinnost. Tohle je výjimečná událost a člověk neví, kdy se to bude opakovat."

Slavný pohár dnes čeští tenisté viděli na vlastní oči poprvé. U stříbrného poháru se sice fotili, ale drželi se při tom zásady, která říká: "Nesahat!" Tenisté doufají, že si trofej užijí po utkání jako vítězové.

Salátové mísy, kterou nechal zakladatel Davis Cupu Dwight Davis vyrobit v roce 1900, se před zápasem nedotýká. "Existuje pověra, že když na to někdo sáhne, tak pak nevyhraje," vysvětlil Tomáš Berdych.

Po losování v hale Sant Jordi v Barceloně se u mísy nejprve fotili aktéři dvouher i čtyřher a nakonec hráči každého výběru zvlášť. Radek Štěpánek podle Berdycha navrhl, aby si tenisté při týmové fotce na salátovou mísu sáhli. "Ne, to se nedělá," varoval Berdych a později dodal: "Je lepší si to nechat až na neděli." To by potom znamenalo, že tenisté porazili domácí Španělsko, které má ve svém středu Rafaela Nadala, a po 29 letech vyhráli Davis Cup.

pva, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
misoSK
myslim ze mate velku sancu uspiet, nadal nehra nic extra poslednu dobu a ferrer je nevyspitatelny, takisto stvorhru mate silnu
Reagovat
a.magerova
Jestli Radek bude hrát 12 hodin .... SLIBUJI , že budu tutéž dobu sedět u TV (přesto, že už budu mít odsezenou hrací dobu Tomáše s Rafou) a vysílat pozitivní a výherní náladu směr Barcelona !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
No, to je jiná káva, žádná nicynka, ale pořádná Čechyně!!!! Vamos Češi!!!!:-)))))))))))))
Reagovat
a.magerova
Jedině Čechyně !!!
Sem-tam Švýcarka :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Rogera teď nechej stranou...do AO času dost, ne??:-)))
Reagovat
a.magerova
Ano, šéfe !!! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak, tak, sličná sekretářko, a nechtěla bys mi ještě...???:-)))
Reagovat
a.magerova
Virtuálně by to šlo :-))
Ale až naši vyhrají !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jo...domluveni...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
S nasazením Davida Ferrera, který je nerozehraný, letos neuhrál prakticky nic, naše akcie prudce vzrostly...asi mě to dokope, abych si na nás vsadil...:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
Taky se moc těším,myslím,že uvidíme kvalitní tenis,Češi do tohoooooooooooooooo!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Na tenhle víkend se těším už 2 měsíce:) Doufám, že bude na co koukat.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist