Štěpánek bude hrát už o třetí letošní titul. Proti Roddickovi

21. 2. 2009, 21:03
Aktuality 2
Český tenista Radek Štěpánek si týden po triumfu v San Jose opět zahraje ve finále na okruhu ATP. Pátý nasazený hráč dnes v semifinále turnaje v Memphisu porazil Izraelce Dudiho Selu 6-3 6-1 a ve svém třetím letošním finále se utká s turnajovou jedničkou Andy Roddickem.
Radek Štěpánek

Třicetiletý Štěpánek se na postup do finále příliš nenadřel a s 86. hráčem světa Selou si poradil za 57 minut. Český tenista tak navázal na dobré předchozí výkony a připsal si již osmou výhru za sebou. Letos si tak vylepšil bilanci na 16 výher z 18 dosavadních zápasů, což je jeho nejlepší start do sezony v kariéře.

"Cítím se na kurtu skvěle. Každým zápasem je mé sebevědomí vyšší a vyšší. Jsem za to šťastný. Nemám žádné zdravotní problémy, a to je to, na čem stavím. Doufám, že to tak vydrží i v průběhu sezony," pochvaluje si Štěpánek.

Pevné zdraví Štěpánkovi umožnilo před sezonou absolvovat s trenérem Petrem Kordou dobrou přípravu, ze které nyní těží. "Při zápasech necítím žádnou únavu. Navíc když jste fit, tak hned máte větší sebevědomí. Jsem prostě jako dobré víno: Čím je starší, tím je lepší," řekl Štěpánek.

Sela po zápase označil Štěpánka za hlavního favorita na titul. "Nedal mi šanci. Hrál velmi dobře a podle mě celý turnaj vyhraje. Jestli bude hrát ve finále jako dnes, bude k neporažení," řekl izraelský tenista, který nedokázal najít odpověď na Štěpánkův servis. "Nemá tvrdé podání, ale velmi přesné. A také doběhl všechny míče u sítě a pak je trefil do kurtu. To jsou dvě věci, které z něj dělají nepříjemného soupeře," uvedl Sela.

Českého tenistu čeká v dnešním finále znovu po týdnu Andy Roddick. Američan postoupil do souboje o titul díky sobotnímu semifinálovému vítězství 2-6 7-6 6-4 nad Lleytonem Hewittem z Austrálie.

"Jsem šťastný že jsem postoupil. Lleyton měl navrch, ale v tie-breaku se to zlomilo a ve třetím setu jsem už hrál svůj nejlepší tenis," řekl Roddick, který v zápase uhrál o dva vítězné fiftýny méně. Využít dokázal jediný z devíti brejkbolů.

Štěpánek se s bývalou světovou jedničkou Roddickem utkal minulou sobotu v semifinále v San Jose na své cestě za celkovým triumfem a v pátém vzájemném duelu tehdy zaznamenal první výhru. Třicetiletý Čech bude dnes usilovat o svůj druhý titul na okruhu ATP za sebou a celkově letošní třetí, neboť v lednu vyhrál turnaj v Brisbane. Roddick v této sezoně dosud pouze neúspěšně bojoval ve finále v Dauhá. Další dva turnaje pro něj skončily v semifinále.

- ATP 500 MEMPHIS (USA - Tennessee, tv. povrch / hala, 1.226.500) -
sobotní výsledky

Dvouhra - semifinále:
Štěpánek (4-ČR) - Sela (Izr.) 6-3 6-1
Roddick (1-USA) - Hewitt (Austr.) 2-6 7-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
K zápasu Roddick : Hewitt 2:6 7:6 6:4
Andy hodně zaspal začátek, vlastně celý první set nehrál nic moc. Naopak Hewitt vtrhnul do zápasu hoodně sebevědomě, na returnu byl silný jako v dobách největší slávy, jistý na servu a jak přišla delší výměna, tak to pro něj byla lahůdka. Trochu zkoprnělého Roddicka si vodil a rozdával winery k lajnám. Andy byl hodně zlý na síti..za první set tam uspěl snad jen jednou ze sedmi pokusů, chodil tam nepřipravený. První set hodně jednoznačná záležitost. Pak bylo důležité, že Andy ze začátku druhého setu zachránil dva brejkboly a od nějaké půlky druhého setu se to začalo obracet. Roddick trefoval daleko víc první serv a dostával se zápasu, často se vztekal, ale spíš mu to pomáhalo. Naopak Hewitt neudržel super výkon z prvního setu a začínal mít problémy i na servisu, on naopak přestával trefovat první podání. V tajbreku druhého setu se definitivně zlomilo, Roddick ho vcelku přesvědčivě získal a pak už dominoval na kurtu. Jinak pohlednej mač..dost se útočilo, pěkně se na to koukalo.

Ve finále bude záležet na tom, jestli Roddick bude hrát tak matně jako na začátku zápasu s Hewittem, nebo tak dobře jako na konci dnešního utkání. Roddick byl dnes muž dvou tváří.
Reagovat
smazaný uživatel
nice one piskoř, rodicka dáš vole !!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist