Štěpánek a Berdych si v kalendáři místo pro DC najdou i za rok

6. 12. 2009, 16:06
Aktuality 10
Pokud budou zdravotně v pořádku, pak se český daviscupový tým může ještě několik let spoléhat na údernou dvojici Radek Štěpánek - Tomáš Berdych. Oba to dnes potvrdili v Barceloně, kde jen díky nim tenisté hráli po 29 letech o salátovou mísu. Španělským obhájcům titulu ale podlehli hladce 0-5.
Radek Štěpánek a Tomáš Berdych

"Subjektivně, kdybych se cítil každý rok jako letos, tak budu hrát klidně do padesáti," řekl jednatřicetiletý Štěpánek, který letos zažil jednu ze svých nejlepších sezon. Vyhrál dva tituly a je dvanáctý na světě. "Takhle ale svět a tělo nefunguje, takže budu rád za každý rok, který budu moci absolvovat v takovéhle kondici."

Pro Štěpánka je dobrá kondice alfou a omegou jeho výkonů. Když je fit, hraje díky radám Petra Kordy variabilní útočný tenis, který dělá soupeřům velké problémy. "Čím déle se budu moci udržovat ve výborné kondici, tím se bude prodlužovat moje kariéra. Jestli mám ještě na jeden, na dva, na tři, na čtyři, to se uvidí," řekl tenista.

O sedm let mladší Berdych by měl mít před sebou, v případě ochoty a dobré kondice, v Davis Cupu mnohem více let. "Já doufám, že ještě chvilku vydržím. Za sebe mohu říci, že když budu zdravotně fit, tak určitě hrát budu," přikývl Berdych. "Máš před sebou ještě desítku," řekl na stole sedící Štěpánek a šibalsky do svého parťáka šťouchl.

Porážkou ve Španělsku se pro tenisty jedna daviscupová kapitola uzavřela. Již po sobotní čtyřhře ale vyhlásili, že by díky novým zkušenostem chtěli hned za rok takovou jízdu soutěží zopakovat.

"Jsme namlsaní úspěchem, který se nám letos povedl. Chyběl krůček k vysněné salátové míse, ale příští rok musíme začít pokorně od prvního kola, zápas od zápasu, protože tohle bude historie," varoval Štěpánek před podceněním příštího soupeře, kterým bude Belgie. "Musím s Radkem jenom souhlasit, je třeba začít s nohama na zemi," dodal Berdych.

Hráče i kapitána Jaroslava Navrátila do příští sezony motivuje, že při vyhlášení dostali "jen" malé repliky salátové mísy. K pokračování a zopakování úspěchu je ale žene i obrovská podpora fanoušků, kterou si svými výkony vysloužili. Přes prohru na antuce v barcelonské hale Sant Jordi dostávali nespočet povzbuzujících zpráv. "Lidé píší, že se nám moc povedlo něco, co je neskutečný. Podpory fanoušků si moc ceníme a tímto moc děkujeme," vzkázal Štěpánek.

České jedničce volal z Ameriky i bývalý první hráč světa a člen vítězného československého týmu v Davis Cupu 1980 Ivan Lendl. "Říkal, že to je škoda, ale přesto gratuluje ke skvělému úspěchu."

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Inferior : Jak chceš být hrdý na na ně , tys asi neposlouchal ty kece co žvatlal Štěpánek před DC jaké má sebevědomí a že mají daleko větší šance než si kdo myslí že Nadal je z formy a podobně.Tak za to žvatlání bych čekal aspon výkon od Štěpánka který zrobil největší zkrat v singlu ale hlavně že dělal machry a hajzl má na chodbě , uznání jaké ? proč se cpal do čtyř hry ? když muselo být jasný že bude unavený že to nemůže zvládnou po tak náročným souboji z Ferrerem proč ? mohl říct že do čtyř hry nepůjde ale ne Štěpánek je hrdina ten to ve čtyř hře zachrání když singl dojebal , věděl že to v pátek za-mrdal tak se chtěl ukázat ve čtyř hře kde to dom-rdal ještě víc , místo aby hrál Dlouhý z Berdychem tak se tam natlačí ten lofas z Karviné z jazykem vypláznutým až na zem !
Reagovat
weak
vapete, ty si vůl jak vrata - nemá vůbec cenu na tebe nějak věcně reagovat...
Reagovat
smazaný uživatel
Ty nemáš vlastní rozum? To jako když nějaký sportovec řekne: Chceme vyhrát anebo máme šanci, tak automaticky s tím počítáš že vyhraje? Tak jsi ku.va snad tenisový fanda a odborník ne? Musíš sám zhodnotit naše šance proti Španělům na antuce, Štěpánek hecoval jen a určitě nebude myslet na to, jak nás Španělé rozemelou, to by to dopadlo ještě hůře, pozitivní myšlení je klíčové... já jsem na ně hrdý za vše co dokázali letos v DC, jelikož jsme malá zem...a co se deblu týče... Tomáš s Dlouhým by byla nejhorší kombinace, proč si myslíš, že spolu nehrajou jindy v DC? Protože jim to spolu nejde a Tomáš s Radkem jsou stálou výbornou dvojicí, která se perfektně doplňuje... že neměl síly je věc jiná, i když Verdasco/Lopez by smetli i Dlouhého s Beďou, takže to máš fuk... prostě byli skvělí a budou v repre i nadále..
Reagovat
smazaný uživatel
Jak někdo vůbec může napsat něco špatného o Radkovi a celkově o našem DC týmu? Vždyť od takové alé země jakou jsme se vůbec nečeká ani to finále, navíc, když máme jen dva tenisty, o které se můžeme opřít... v českém tenise je i finále historický úspěch a jak se řeklo, tak vítězství by bylo druhým Naganem, avšak musíme vzít v potaz, že jsme narazili na krále tenisu posledních let, kteří mají minimálně 4 špičkové tenisty a antuku v krvi. Ti, co tvrdili, že vyhrajeme 3:2 apod. byli hodně optimističtí a jak se několikrát řeklo: Přání je otcem myšlenky... Ano, i já jsem zklamaný, jelikož porazit v Barceloně antukáře numero uno, na jejich hlíně by bylo obrovským úspěchem... My, Češi jsme vždy nespokojení a čekáme maximum, ale musíme vzít v potaz všechny okolnosti, Berdych i Štěpánek udělali pro náš tenis velký kus práce a měli bychom být na ně hrdí, jelikož si je každý bude pamatovat, každý soupeř v DC z nich musí mít respekt... porazili jsme Francii s Tsongou a Simonem, Argentinu s JMDP, Chorvaty s Marinem...takže? Velký klobouk dolů už za todle, bohužel však finále mělo jasný los a vzhledem ke vzájemnému duelu jsme hráli u nich, to publikum bylo doslova až fanatické chvílemi a Radek možná neunesl jejich extázi, když se začal Ferrer chytat... navíc jsme hráli dobře, kdyby špatně, tak kritizuju trošku více, takhle jen zklamání-ale s OBDIVEM a hlavou vzhůru... :))
Reagovat
smazaný uživatel
Trošku zklamání ke konci tenisové sezony, ale holt realita je jiná a ukázala nám svou pravou tvář. Pro mě ale dobrá tenisová sezona a to jak v jednotlivcích, tak i v reprezentaci... mnoho krásných tenisových okamžiků do další sezony, aby byla ještě povedenější než tahle čili... Andy Roddick aby vyhrál Wimbledon, Kolja libovolný grandslam, slibovaný vzestup Lleytona a Marcose Baghdatise, velký comeback Nalbandiana, návrat formy Rafy a šplhání žebříčkem JMDP... snad se něčeho podobného mé tenisové oko dočká, Vám pozorovatelům, fanouškům a sázkařům Šťastné a veselé Vánoce a úspěšný rok 2010, hlavně to zdraví-ostatní přijde samo... :))
Reagovat
smazaný uživatel
Napsal jsi to jako vždy velmi dlooouze:), ale naprosto s tebou souhlasím. Stačí se letmo podívat na diskuze u velkých sportovních serverů jako je na Seznamu Sport.cz. Normálně máte u tenisového článku 20-150 příspěvků, po naší prohře se jich vyrojilo na 3000. A samozřejmě, to přišli ti naši Pytlíkové a odborníci - vědí sice kulový a tenis sledovali většinou poprvé podruhé (tuž když zme v tom finále, ni?), přesto však se neostýchají tvrdě hodnotit a shazovat výkony našich hráčů. Tahleta česká vlastnost je mi neskutečně odporná.
Reagovat
smazaný uživatel
No byla to hrůza co předvedli a nevyhrát ani jeden zápas je velká ostuda.
Reagovat
a.magerova
Nesouhlasím s komentářem pode mnou, no né že by v Barceloně zářili to opravdu ne, ale zato že tam došli přes tak těžké soupeře si zaslouží lepší slovník a velké uznání, za sebe říkám KLUCI DÍK !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Za taký výkon bych vás posla do řiti , větší ostudu jste zrobit nemohli ........ na to že Štěpánek to směšné stvoření je 12ctým hráčem světa tak na co sáh to dojebal , kopnout do řiti urvat koule a hodit psovi.
Reagovat
smazaný uživatel
nerouhej se Kelišová
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist