Statistické zajímavosti před finále Erraniová - Serena Williamsová

18. 5. 2014, 12:30
Previews 31
Ve finále antukového turnaje v Římě se dnes proti sobě postaví světová jednička a obhájkyně titulu Serena Williamsová a domácí hvězda Italka Sara Erraniová. Američanka může v Itálii získat už celkově 60. titul v kariéře, zatímco Erraniová bude bojovat o premiérovou trofej z turnaje kategorie WTA Premier 5.
Profily hráčů
Sara Erraniová a Serena Williamsová

Williamsová vede ve vzájemné bilanci 6-0, Erraniová v šesti zápasech uhrála jen jeden set
Světová jednička porazila Italku už celkem šestkrát v kariéře, přičemž ztratila pouze jeden set. Celkově proti Erraniové prohrála jen 23 gamů ve 12 setech, tedy průměrně 2 gamy za set. Poslední vzájemný zápas spolu odehrály minulý rok v semifinále French Open, kde Američanka zvítězila 6-0 6-1.

Williamsová může získat už třetí titul v letošní sezoně
Žádná z tenistek zatím v letošním roce tři tituly nezískala, Američanka se tak může stát první hráčkou, které by se to povedlo. Světová jednička vyhrála letos turnaje v Brisbane a v Miami. Stejný počet turnajových vavřínů v roce 2014 mají i Srbka Ana Ivanovičová (Auckland, Monterrey), Čínanka Na Li (Shenzhen, Australian Open) a Ruska Maria Šarapovová (Stuttgart, Madrid).

Američanka bude bojovat už o 60. titul v kariéře
Serena Williamsová si z Říma může odvést už celkově 60. turnajovou trofej v kariéře. Momentálně je v žebříčku hráček s největším počtem titulů na 7. místě, na šestou Billie Jean Kingovou prozatím ztrácí 8 titulů.

Williamsová vstoupí do zápasu s fantastickou bilancí na antuce
Od začátku roku 2012 na antuce Serena Williamsová vyhrála celkem 52 utkání a pouze dvakrát odcházela jako poražená (French Open 2012 - prohrála v prvním kole s Francouzkou Virginií Razzanovou, Charleston 2014 - ve druhém kole nestačila na Slovenku Janu Čepelovou). Za tu dobu vyhrála na antuce 7 turnajů.

Erraniová je první Italkou ve finále od roku 1985
Sara Erraniová, momentálně 11. hráčka světového žebříčku, je první Italkou ve finále od roku 1985. Tehdy se do finále probojovala domácí Raffaella Reggiová, která finále nakonec i vyhrála.

Italka podruhé v kariéře porazila v průběhu jednoho turnaje dvě hráčky Top 10
Sedmadvacetiletá Erraniová na cestě do finále porazila ve čtvrtfinále světovou dvojku Číňanku Na Li a v semifinále pak osmou hráčku žebříčku Srbku Jelenu Jankovičovou. Poprvé od French Open 2012, a zároveň teprve podruhé v kariéře, tak Erraniová v průběhu jednoho turnaje porazila dvě hráčky Top 10. V Paříži tehdy vyřadila světovou desítku Němku Kerberovou a šestou hráčku světa Australanku Stosurovou.

Erraniová může být pátou Italkou v historii, jež porazí světovou jedničku
Pokud dnes Erraniová ve finále uspěje, stane se tak pátou Italkou v historii, která si připíše skalp světové jedničky. Před ní to dokázaly: Tathiana Garbinová (ve druhém kole French Open 2004 porazila Justine Heninovou), Francesca Schiavoneová (porazila Amelii Mauresmovou ve Fed Cupu v roce 2006 a ve čtvrtfinále turnaje v Dubaji v roce 2008 Justine Heninovou), Flavia Pennettaová (v osmifinále na turnaji v Curychu v roce 2008 vyřadila Jelenu Jankovičovou a ve čtvrtfinále turnaje v Pekingu v roce 2011 Dánku Caroline Wozniackou), Roberta Vinciová (v roce 2011 ve druhém kole turnaje v Torontu porazila Dánku Wozniackou).

Pro italskou tenistku by vítězství znamenalo zisk nejcennějšího titulu v kariéře
Sara Erraniová vyhrála už 7 turnajů, dosud ale neuspěla na turnaji kategorie WTA Premier 5. Italka už sice byla i ve finále French Open (v roce 2012), či ve finále turnajů Premier (v Paříži - minulý rok i letos a v Dubaji v roce 2013), titul si však z těchto turnajů neodvezla.

 

Komentáře

31
Přidat komentář
pepin
Tak opět se potvrdilo, že pokud je Serena zdravá a vyloženě chce vyhrát v krátkém čase tak nemá soupeřka mnoho šancí. Musí se seběhnout mnoho náhod, aby ji někdo porazil a když tak je to vyjímka a ne pravidlo. Je to prostě profík každým coulem a zaslouží si to.
Reagovat
smazaný uživatel
tak ja sy myslym, ze my bylo ty maly. dyz ji daly na nohi ten hadr, uz nemolha vubec behad, to bylo videt jak nemohl behad. vo to strah nemam. ta velika cernoska. tak nevym. no. cau.
Reagovat
smazaný uživatel
Querrey je v poslední době fakt marnej. A Mona porazila Bencic, super :-)
Doufám, že si Veselka zahraje příští týden poprvé čtvrtfinále.. a že bude k vidění finále Thiem / Ernestek. Jinak budu zlamanej.
Jo a gratulace Sereně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
teda zlámanej budu možná taky, ale chtěl sem napsat zklamanej :-)
Reagovat
tommr
pokud myslíš čtvrtfinále Dusseldorfu tak to asi opravdu budeš zklamanej. Jirka má těžkej los a nejspíš nepřejde už přes Sijslinga ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
nemyslím si, že by nemohl dát Sijslinga... ostatně už ho letos porazil. Každý hráč na tomhle turnaji je hratelný.. i Kohli nebo Granollers. Hráči mimo dvacítku mívají špatné dny a to relativně často.
Není tam žádný velký favorit, každý může porazit každého.
Reagovat
smazaný uživatel
třeba turnaj v Nice je mnohem našlapanější. Isner, Ernestek, Monfils, Benetka, Simon, Berlocq, Thiem.. dobrou formu má Kližan..
Reagovat
smazaný uživatel
ještě si neodpustím jednu statistiku. V Jirkové polovině pavouka je pouze jeden hráč, který má letos pozitivní zápasovou bilanci na okruhu ATP. Mirza Basic 3-0.. všechno výhry v DC, na turnaji ale ještě letos neodehrál ani zápas. Dva hráči vyrovnanou bilanci. Ivo Karlovic, který je na antuce marný a právě Jirka Veselý. Všichni ostatní prohráli víc zápasů než vyhráli. Už z této statistiky vyplývá, že Veselka přes svoje žebříčkové postavení není na tomhle turnaji kdovíjaký outsider.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak... Dopadlo to jak jsem čekal. Jinak Sara nemusí truchlit, předvedla tady úctihodný výkon. Rychle ať se uzdravíš a šup na FO :)
Oběma gratluji :)
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace Sereno!! :-))
Jsem zvědavý na její výkony na RG! I když vyhrávala sety celkem jasně tady v Římě, nezdála se mi k neporažení..

Ale teda mohla se radovat víc! :DD Jen zaťnout pěst a lehký úsměv, když vyhraju titul? Ale zase asi jí to bylo blbý se radovat víc, když musela vidět, že Sára není zdravotně OK.. :-))
Reagovat
kada.tom
Gratulace Sereno :-)
Ideální turnaj před FO pro ní :-)
Reagovat
smazaný uživatel
na RG všetky vyuči Mashena!! Come On!
Reagovat
kada.tom
všechny možná, ale Serenu rozhodně ne - pokud na ní narazí :-)
Reagovat
PetaM
Super Sereno, gratulace! :)
Reagovat
kada.tom
No tak jestli má Sára něco se stehnem, tak nemá proti Sereně absolutně žádnou šanci ... a to ještě dneska má hrát debla ..
Reagovat
smazaný uživatel
Serena je sexi žena to sa musi uznať!
Reagovat
Davor1
Serena je v pohode, je to hlavne neskutočná osobnosť, rovnaká legenda ako Navrátilova, Graff a Evert...
Reagovat
PetaM
No, krásné 2 prasátka po sobě :D Je myslím jasné, komu dnes síť fandí .. :D A hned to bude snazší zápas ... teda snad :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Serena jaké čuňaky tam hadže fuuuj:DDDDDDDD
Reagovat
kada.tom
Upřímně to vidím tak na 6:3 6:2.
Reagovat
smazaný uživatel
to si ešte mily k italke
Reagovat
smazaný uživatel
Serena stojí jak domina, rozdává údery a Sára tam lítá chudák jak hadr na holi.. chtělo by to trochu větší drama..
Reagovat
kada.tom
tak Sára má dobrou formu, ale proti Sereně prostě víc jak 2 gamy v setu neuhraje a když to tu píšu, tak to bude spíš takové moje přání, aby to nebylo tak jednoznačné :-)

ale fandím Sereně :-)
Reagovat
smazaný uživatel
no vida, že by trochu tenisového vzrušení? :)
Reagovat
PetaM
Hele, odkdy je Premier 5 - Paříž (hala) a Dubaj? ....

No jo, už to vidím, to jsou turnaje Premier a ne Premier 5 :D Bože, vy mě tak mystifikujete! :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Sára ve skutečnosti ve finále turnaje Premier 5 nikdy nebyla. Teď je to poprvé. Paříž a Dubaj nejsou kategorie "Premier 5" ale pouze "Premier"
Reagovat
smazaný uživatel
Moc to Saře přeji, ale nevidím to růžově. Možná Sereně vezme set :) i to by byl úspěch
Reagovat
smazaný uživatel
Já jí to taky docela přeju, když je to na domácí půdě, ale jsem asi mrcha, protože fandím většinou Sereně.. :D
Reagovat
smazaný uživatel
nejsi. je to prostě těžké. taky fandívám Sereně, ale dnes to cítím jinak
Reagovat
MarcelPersch
Saře bych to přál, pokud by byl ve finále někdy jiný než Serena nebo Na Li :)
Reagovat
smazaný uživatel
Serena to daš DDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist