Stachovskij získal druhý titul. Znovu jako kvalifikant

1. 11. 2009, 20:58
Aktuality 0
ATP PETROHRAD - Ukrajinec Sergej Stachovskij vyhrál jako úspěšný hráč z kvalifikace tenisový turnaj v Petrohradu a připsal si druhý titul. Z prvního se radoval loni v Záhřebu, kde startoval dokonce jako lucky loser.
Sergej Stachovskij

Sergej Stachovskij v Petrohradu úspěšně zvládl kvalifikaci a mj. i přes Marata Safina se probojoval do finále. V něm zdolal Argentince Horacia Zeballose po setech 2-6 7-6 7-6 a raduje se z druhého titulu v kariéře.

Ten první získal až 93. hráč světa loni v Záhřebu při premiérové účasti na turnaji okruhu ATP. Tehdy kvalifikací neprošel, ale do hlavní soutěže se dostal jako 'šťastný poražený'.

Dnes v duelu dvou překvapivých finalistů dlouho dominoval Argentinec, jenž měl do tohoto týdne jediný vyhraný zápas z turnajů ATP. Vítěz pěti letošních challengerů potvrzoval svou aktuální formu a pestrou hrou získal první set i řadu brejkových šancí v druhé sadě.

Zápas se zlomil v tie-breaku, kdy Stachovskij ze stavu 0-3 uhrál šest míčů v řadě a zanedlouho už podával na vítězství v zápase v rozhodujícím setu. Zeballos však zabojoval a vynutil si další zkrácenou hru. V té měl ale znovu více štěstí třiadvacetiletý Ukrajinec.

"Hrál výborně, vůbec jsem nevěřil tomu, že takhle může hrát. Byl skvělý na returnu i na servisu, měl jsem dost štěstí," komentoval utkání Ukrajinec, jenž musel odvracet i mečbol. "Sezonu bych dobře nehodnotil, ale poslední čtyři týdny se mi herně dařilo a potvrdil jsem to dnešním vítězstvím," dodal čtvrtfinalista tří letošní turnajů Stachovskij.

Zeballos viděl příčinu své porážky jasně. "V klíčových výměnách hrál lépe, proto vyhrál ty dva tie-breaky. Asi jsem měl hrát více agresivně, ale hlavně v závěru to bylo dost obtížné, protože jsem byl nervózní." Z nečekané účasti ve finále se ale dokázal radovat hned na kurtu. "I přes dnešní prohru jsem nesmírně šťastný. Opravdu."

- ATP 250 PETROHRAD (Rusko, tv. povrch / hala, 663.750 eur) -
nedělní výsledky (01. 11. 2009)

Dvouhra - finále:
Stachovskij (Ukr.) - Zeballos (8-Arg.) 2-6 7-6(8) 7-6(7)

Čtyřhra - finále:
Fleming/Skupski (Brit.) - Erlich/Ram (1-Izr.) 6-4 3-6 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist