Stachovskij odjíždí ze Záhřebu jako vítěz

1. 3. 2008, 21:18
Aktuality 1
Ukrajinský tenista Sergej Stachovskij dotáhl své senzační tažení turnajem v Záhřebu do vítězného konce. Dvaadvacetiletého hráče nezastavil ani Ivan Ljubičič, kterého Stachovskij ve finále porazil 7-5 6-4.
Profily hráčů
Sergej Stachovskij

Stachovskij si měl přitom v Záhřebu balit už před týdnem. V posledním kole kvalifikace totiž nestačil na Slovince Kavčiče, po odhlášení Michaela Llodry se ale dostal do hlavní soutěže jako "lucky loser".

Kavčič je jediným hráčem, který v Chorvatsku Stachovského porazil. Od té doby totiž Ukrajinec nenašel přemožitele. A to přitom Stachovskij neměl cestu turnajem vůbec jednoduchou: už v prvním kole ho čekala nasazená dvojka, domácí Karlovič, a po něm si dvaadvacetiletý tenista poradil i se Srbem Troickim a dalším nasazeným, Jankem Tipsarevičem.

Jeho senzační tažení pavoukem pak nezastavil ani dnes ve finále domácí Ivan Ljubičič, nejvýše nasazený hráč na turnaji. Stachovskij si ve finále bez problémů držel svůj servis, zato za stavu 5:5 v prvním setu dokázal Ljubičičovi prolomit jeho podání. Ojedinělou šanci na zvrat nabídl Chorvatovi až za stavu 3:3 ve druhé sadě, Ljubičičův brejkbol ale odvrátil a když o pár minut později svého soupeře dokázal brejknout podruhé v zápase, za stavu 5:4 už si při svém podání výhru ujít nenechal.

Tenista z 209. místa světového žebříčku se stal teprve čtvrtým "lucky loserem" v historii, kterému se podařilo na turnaji okruhu ATP triumfovat. Dosavadním maximem rodáka z Kyjeva byl postup do čtvrtfinále v Miláně v roce 2005.


Výsledek - Záhřeb:

Finále:
Stachovskij (Ukr.) - Ljubičič (1-Chorv.) 7:5, 6:4

Čtyřhra - finále:
Hanley, Kerr (1-Austr.) - Kas, Wassen (2-Něm./Niz.) 6:3, 3:6, 10:8.

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
super, teraz musi prerazit do stovky
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist