Srb Troicki vyhrál Kremlin Cup a slaví premiérový triumf

25. 10. 2010, 09:38
Aktuality 0
ATP MOSKVA - Začátkem prosince ho čeká finále Davis Cupu a formu bude chtít načasovat právě tam. Ještě před tím ale stihl poprvé vyhrát turnaj ATP. Srb Viktor Troicki na třetí pokus uspěl ve finálovém souboji a v Moskvě po vítězství nad Baghdatisem slaví premiérový triumf.
Profily hráčů
Viktor Troicki

Před 14 dny v Tokiu jako jediný dokázal potrápit světovou jedničku Nadala, ale nevyužil mečboly. Turnaj v Moskvě zahájil Viktor Troicki obratem proti domácímu Tursunovovi a následně po bitvě vyřadil nasazenou trojku Tsongu. Ve čtvrtfinále deklasoval Zeballose a pak ve dvou setech porazil i Štěpánkova přemožitele Cuevase.

Čtyřiadvacetiletý Srb se tak potřetí v kariéře dostal do finále, v němž v předchozích startech nezískal ani set: loni v Bangkoku nestačil na Simona, v roce 2008 ve Washingtonu prohrál s Del Potrem.

Ani třetí pokus na zisk premiérového triumfu na okruhu ATP nezačal nejlépe. Na Kremlin Cupu proti čtvrtému nasazenému Marcosi Baghdatisovi ztratil hned své první podání, a i když si ho ještě dokázal vzít zpět, úvodní sadu nakonec prohrál 3-6. Jenže v dalším průběhu zápasu už o servis nepřišel, naopak sám si v druhé a třetí sadě připsal po jednom brejku a vrátil Kypřanovi porážku ze Sydney. Tam Baghdatis nakonec slavil jediný letošní titul.

"Marcos hrál výborně set a půl, ale pak jsem se dokázal do zápasu dostat. Byl jsem trochu nervózní, ale snažil jsem se na to nemyslet. Chyby, které jsem udělal proti Rafovi, kdy jsem podával na vítězství a nakonec jsem prohrál, mi dnes hodně pomohly," komentoval Troicki.

V této sezoně je srbský tenista po Isnerovi, Gulbisovi a Golubjovovi čtvrtým hráčem, který dokázal získat premiérový titul. Za ten v ruské metropoli získal šek na více než 181 tisíc dolarů a do žebříčku si připíše 250 bodů. Ty ho posunou o deset míst na 33. příčku.

Rodák z Bělehradu mohl v ruské metropoli ještě triumfovat ve čtyřhře, spolu s krajanem Jankem Tipsarevičem však podlehl 6-7 3-6 domácí dvojici Igor Kunicyn a Dmitrij Tursunov. Právě mezi Troickým a Tipsarevičem se bude trenér Srbů začátkem prosince rozhodovat, koho pošle do finále Davis Cupu proti Francouzům jako týmovou dvojku vedle Djokoviče. V semifinále byl hrdinou Tipsarevič, aktuálně se však do lepší formy dostává Troicki.

Baghdatis prohrál druhé finále po sobě, když v létě ve Washingtonu nestačil na Nalbandiana. "Během kariéry jsem prohrál už spoustu zápasů, ale je frustrující prohrát finále takovým způsobem jako dnes. Měl jsem utkání dva sety pod kontrolou... Nicméně byl to skvělý týden, hrál jsem tu skvělý tenis," řekl pětadvacetiletý rodák z Limassolu.

- ATP 250 MOSKVA (Rusko, tv. povrch / hala, 1.000.000 dolarů) -
nedělní výsledky (24. 10. 2010)

Dvouhra - finále:
Troicki (Srb.) - Baghdatis (4-Kypr) 3-6 6-4 6-3

Čtyřhra - finále:
Kunicyn/Tursunov (Rus.) - Tipsarevič/Troicki (Srb.) 7-6(8) 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist