Srb Tipsarevič zahájil vítězně turnaj v Záhřebu

25. 2. 2008, 22:03
Aktuality 0
Tenisový turnaj mužů v Záhřebu zahájil vítězně osmý nasazený Srb Janko Tipsarevič, jenž postoupil do druhého kola po výhře 6:3, 6:1 nad Němcem Mischou Zverevem. S turnajem se rozloučil také další Němec Rainer Schüttler, jenž nestačil na Itala Simone Bolelliho.
Srb Tipsarevič zahájil turnaj v Záhřebu vítězně

Roli favorita splnil Rakušan Stefan Koubek. S domácím Francem Skugorem sice první set ztratil poměrem 2-6 a v druhé sadě musel odvracet dva mečboly, ale druhé dějství v tiebreaku vyhrál a ve třetím soupeři nadělil kanára. "Začal jsem špatně, byl jsem bez pohybu, nedařilo se mi umisťovat míčky do kurtu. Ale pořád jsem věřil, že zápas není ztracený," vrátil se k utkání jednatřicetiletý Koubek.

S turnajem se už rozloučil čtvrtý nasazený Francouz Fabrice Santoro, jenž byl nucen vzdát - podle prvních zpráv měl problémy s loktem - v duelu s Belgičanem Olivierem Rochusem. Ten si tak vylepšil vzájemnou bilanci už na 4-0 a věří, že by se jeho výsledky z posledních týdnů mohly konečně zlepšit - před turnajem v Záhřebu vyhrál jediný duel z pěti. V druhém kole narazí na Koubka.

V chorvatské metropoli je největším favoritem domácí Ivan Ljubičič, jenž předloni vyhrál premiérový ročník a loni skončil až ve finále na raketě Marcose Baghdatise.

ATP Záhřeb - výsledky 1. dne:

Dvouhra - 1. kolo:
Tipsarevič (8-Srb.) - Zverev (Něm.) 6-3 6-1
Bolelli (It.) - Schüttler (Něm.) 6-3 6-2
O. Rochus (Belg.) - Santoro (4-Fr.) 6-3 2-0 skreč S.
Koubek (Rak.) - Škugor (Chorv.) 2-6 7-6(2) 6-0

Čtyřhra - 1. kolo:
Kas/Wassen (2-Něm/Niz) - Cibulec/Pála (ČR) 6-4 6-4
Cerretani, Polášek (USA/SR) - Škoch, Levinský (3-ČR) 6-4 6-3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist