Špotáková vs Berdych: kdo naběhá víc kilometrů?

13. 3. 2009, 13:52
Aktuality 3
Vyhraje oštěpařka Barbora Špotáková tenisovou raketu Tomáše Berdycha? Nebo Tomáš Berdych náčiní světové rekordmanky a olympijské vítězky? Oba české sportovce čekají perné týdny. Vsadili se totiž o to, kdo naběhá na jaře víc kilometrů. A podvádět nemohou, jejich kroky totiž bude měřit speciální přístroj firmy Nike, která dnes zahajuje běžecký seriál mužů proti ženám.
Profily hráčů
Špotáková - Berdych: kdo uběhne více?

"Jsem přesvědčená, že vyhraju. Ženy mají pevnější vůli," uvedla v tiskové zprávě k akci Špotáková. "Už se na ten Báry oštěp těším," kontroval Berdych. Jenže pokud tenista prohraje, bude muset na jeden trénink Špotákové. "A to už je velká motivace," uvedla s úsměvem Špotáková, která v případě prohry bude muset na kurt. "Jsem zvědavý, jak zvládne můj trénink. Je jasné, že naběhám víc," tvrdil přesvědčivě Berdych.

Do soupeření mezi ženami a muži se mohou zapojit běžci z celého světa, kteří využívají stejnou technologii Nikeplus s čipem, který vloží do bot. Naběhané kilometry si pak běžci mohou uložit na svůj účet na internetu a porovnávat se s ostatními. Loni uběhli muži přibližně 1,5 milionu kilometru a ženy jeden milion, ale průměrné výsledky na osobu hovoří ve prospěch něžného pohlaví. Výsledky i vítěz sázky se budou vyhlašovat 20. dubna.

Kampaň se rozhodli podpořit i sportovci světového formátu včetně tenisty Rogera Federera či běžkyně Pauly Radcliffeové.

pva, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tome, tady bojuješ o čest nás - mužských - jestli prohraješ, tak si mě nepřej!!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Tome, tady bojuješ o čest nás - mužských - jestli prohraješ, tak si mě nepřej!!!:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Dvakrát jsem to nechtěl, račte prominouti:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist