Španělky Medinaová a Ruanová vyhrály čtyřhru na Roland Garros

7. 6. 2008, 08:44
Aktuality 0
Španělský tenisový pár Anabel Medinaová a Virginia Ruanová získal na Roland Garros svůj první společný grandslamový titul. Ve včerejším večerním finále porazila desátá nasazená dvojice 2-6 7-5 6-4 australsko-italské duo Casey Dellacquaová a Francesca Schiavoneová, které spolu v Paříži hrály vůbec poprvé.
Španělky Medinaová-Garriguesová a Rauno-Pascualová vyhrály v Paříži čtyřhru

Čtyřiatřicetiletá Ruanová dnes získala už devátý deblový grandslamový titul, pátý na Roland Garros. Dlouhá léta tvořila jeden z nejlepších párů světa s Paolou Suárezovou, jež už ukončila kariéru. Pětadvacetiletá Medinaová vyhrála turnaj "velké čtyřky" poprvé.

Španělky spolu začaly spolupracovat v úvodu loňské sezony, a od té doby získaly dva tituly ze Stockholmu a Hobartu. Dosud nejdál se na grandslamech dostali letos v Melbourne, kde vypadly v semifinále s pozdějšími vítězkami, sestrami Bondarenkovými z Ukrajiny.

Pro poražený pár Dell`Acquaová/Schiavoneová byla účast v grandslamovém finále dosud největším úspěchem. Australanka na sebe upozornila letos ve dvouhře na Australian Open, kde se dostala do osmifinále. Italka vyhrála jeden turnaj ve dvouhře a šest v deblu, když nejlepších výsledků dosáhla v roce 2006 s Češkou Peschkeovou.

FRENCH OPEN - páteční výsledky žen:

Čtyřhra - finále:
Medinaová/Ruanová (10-Špa) - Dell`Acquaová/Schiavoneová (Aus/Itá) 2-6 7-5 6-4

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist