Španělé mají nakročeno do finále. Ferrer a Almagro vyhráli úvodní dvouhry

14. 9. 2012, 17:53
Aktuality 6
Španělští tenisté vykročili za postupem do finále Davis Cupu. V prvním utkání semifinálového duelu se Spojenými státy si David Ferrer dokázal poradit se Samem Querreym a po vítězství 4-6 6-2 6-2 6-4 získal pro domácí první bod. O druhý se pak na antuce v Gijónu postaral po pětisetovém boji Nicolás Almagro, jenž udolal Johna Isnera.
David Ferrer

Sam Querrey, jenž se představil v Davis Cupu po dvou letech, nečekaně sebral favorizovanému Davidu Ferrerovi vyrovnaný první set. V dalším průběhu zápasu už měl ale navrch pátý hráč světa, který je při absenci zraněného Rafaela Nadala španělskou jedničkou.

Od druhé sady si už Ferrer držel podání, zatímco Američanovi servis pětkrát vzal. Po třetím setu, kdy musel do kabin, začal Ferrer netypicky chybovat a s Querreym svedl o čtvrtou sadu znovu vyrovnaný boj. Rozhodl ho devátý game, po kterém se domácí tenista dostal do vedení 5-4, a to ihned potvrdil při svém podání.

"Byla to fuška, nijak mi to neulehčil," uvedl po více než třech hodinách Ferrer, který na antuce v Davis Cupu vyhrál všech 15 zápasů ve dvouhře a celkově si vylepšil bilanci na 20 výher z 24 utkání.

Španělé do zítřejší čtyřhry, ve které je čeká nepříjemný souboj s bratry Bryanovými, půjdou s náskokem 2-0. O druhý bod domácího výběru se postaral Nicolás Almagro, který v dramatickém souboji udolal v pěti setech 6-4 4-6 6-4 3-6 7-5 americkou jedničku Johna Isnera.

Každý z pěti setů rozhodl jeden brejk. Závěr rozhodujícího dějství pak zvládl lépe Španěl, který za bouřlivé podpory publika proměnil první mečbol po 4 hodinách a 8 minutách boje.

"Jsem šťastný, že jsem pro svůj tým získal druhý bod. Bylo to nesmírně vyčerpávající utkání, které rozhodovaly maličkosti," komentoval Almagro, který spáchal 9 dvojchyb, zatímco Isnerovi nepomohlo ani 24 es.

Vítěz zápasu v Gijónu narazí v listopadovém finále na lepšího z duelu Argentina - Česko. Španělé mohou vyhrát Davis Cup počtvrté za posledních pět let.

Výsledky - semifinále Davis Cupu:
Španělsko - USA 2:0 po pátečních dvouhrách
Ferrer - Querrey 4:6, 6:2, 6:2, 6:4
Almagro - Isner 6:4, 4:6, 6:4, 3:6, 7:5
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

6
Přidat komentář
Bob
co mi to děláš :/
Reagovat
smazaný uživatel
vamoscomeon! :-) David :-) John :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Kedy je finale DC?..Teoreticky by to mozno Rafa stihol..Ak nie, tak nech to kludne Amíci otočia..Nemyslím si však, že to je po vyhre Almagra ešte reálne..
Reagovat
Roger_Federer
ani teoreticky to nestihne.
Reagovat
Pe3k
Federer vs De Bakker, Highlights.
http://www.youtube.com/watch?v=zfDk48dhC3Y&feature=g-all-u

Štěpec toho Del Pa očekávaně neporazil, ale od Toma bod čekám, tak sem zvědav, jak se s tou antukou a Monakem popere.
Reagovat
Heather_Fedex
dik za highligts!
tady jsem nasla, jak se roger rozviccuje pred dc v amsterdamu:
http://m.youtube.com/watch?v=MqFoFtcfnC4
;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist