Španělé jsou opět ve finále Davis Cupu

16. 9. 2012, 15:33
Aktuality 13
Španělští tenisté jsou opět ve finále Davisova poháru. Obhájcům trofeje zajistil nedostižné vedení 3-1 v semifinálovém duelu s USA David Ferrer, který dnes zvítězil nad Johnem Isnerem 6-7 6-3 6-4 6-2.
Profily hráčů
David Ferrer a Albert Costa

Španělé potvrdili v Gijónu roli favoritů i bez Rafaela Nadala, který je dlouhodobě mimo hru kvůli zranění kolena. Hrát by neměl ještě do konce října, ale daviscupové finále v polovině listopadu by teoreticky stihnout mohl.

Ferrer zařídil dva body španělského celku, který usiluje o čtvrtý triumf v týmové soutěži za posledních pět let. V pátek zdolal ve čtyřech setech Sama Querreyho a dnes si poradil stejně s Isnerem, i když opět prohrál první sadu. Isner v pátek podlehl v pětisetové bitvě i Nicolási Almagrovi, dnes odešel poražen za rovné tři hodiny.

Ferrer vyhrál na antuce v Davis Cupu i svůj šestnáctý zápas ve dvouhře, celkově má bilanci 21 výher z 25 utkání. "Mám obrovskou radost. Jsme zase ve finále, to je sen. Pro mě jsou tohle ty nejlepší emoce. Chci si tuhle chvíli užít," uvedl pátý hráč světa. Isner mu sice nasázel 16 es, ale také udělal 70 nevynucených chyb, oproti 32 Ferrerovým.

Španělští tenisté doma neprohráli už ve 24 zápasech po sobě, na antuce jsou v Davis Cupu neporaženi od roku 1999. "Je to skvělý rok a samozřejmě chceme ještě víc," uvedl kapitán Alex Corretja, který před tímto ročníkem vystřídal ve funkci Alberta Costu.

Američané v Gijónu bodovali díky nejlepším deblistům světa; Bob a Mike Bryanové v sobotu porazili dvojici Marc López, Marcel Granollers.

Výsledky - semifinále Davis Cupu:
Španělsko - USA 3-1 po třetí dvouhře:

Ferrer - Querrey 4-6, 6:2, 6:2, 6:4
Almagro - Isner 6:4, 4:6, 6:4, 3:6, 7:5
Granollers, M. López - M. Bryan, B. Bryan 3:6, 6:3, 5:7, 5:7
Ferrer - Isner 6:7 (3:7), 6:3, 6:4, 6:2.
ČTK

Komentáře

13
Přidat komentář
Pe3k
Rýsuje se nám tu možnost, že by se navrátilec Nadal utkal o5 s Rosolem. Jejich poslední střetnutí si určitě všichni pamatují, jakpak by také ne, Rosol svou útočnou hrou Nadala rozložil a porazil jej ve druhém kole Wimbledonu... K velké psychickému dopadu se Nadalovi ještě přidaly zdravotní potíže a Nadal ze z toho utkání dodnes nezmátořil a je na marodce...
Pokud by v případném utkání Lukáš opět vyhrál nedovedu si představit, jak by to Nadal nesl...To by už byl pro něj asi definitivní konec.

I tak jsou Španělé velkými favority a pravděpodobně vyhrají i bez Nadala...Jejich kádr je nabitý a david Ferrer bude i pro Berdycha na hardu velmi těžký soupeř...
Reagovat
Pesek12
Opravdu geniální spekulace o Nadalově konci v případě další porážky od Rosola v DC. Určitě to, že ještě nehraje není zapříčiněno jeho porážkou ve W. Nesl ji vcelku statečně a určitě ví, že takovou formu jakou Rosol na něho vytáhl, již znovu nemusí mít Rosol do konce svých tenisových dnů.
Uvidíme, jestli Rafa ve finále nastoupí. Snad již bude v pořádku, i když bez něho se naše naděje na vítězství rapidně zvyšuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidím, ze ta humor neopušťa ani na konci tyždňa, ba prave naopak..Na boží hod si si nechal to naozaj najlepšie..

Rafa sa samozrejme finale DC prezieravo vyhne, aby nahodou neutrpel porazku automaticky znamenajucu koniec kariery..Dokonca mam pocit, ze uz bude vyhladavat len také turnaje, kde na Rosola nemoze ani len fyzicky natrafit..Za chvilu to urcite oznami aj na svojom Facebooku..
Reagovat
Heather_Fedex
o5 si se utrhl z retezu
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že nebude jedinej, vždyť se podívej, jak Rosol likviduje soupeře od Wimbedonu. Všichni hráči z něj maj teď tak obrovský strach, že za chvíli Rosol ani nebude mít soupeře. Nikdo proti němu nebude chtít nastoupit.
Reagovat
tito
Našinec se vrátí z výborné večeře / mimochodem španělská kuchyně/ a přečte si tady takový chorý výplod. Ano, Rafa bezpochyby má z Rosola strach a na základě výsledku utkání s ním ochořel.... Ani vtipné, ani duchaplné.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty co hulíš gumáku? :-) Větší lopatu jsem na netu ještě nepotkal :-)
Reagovat
Mayo
v Česku sa bude hrať? môj Boh...ale verím aj tak Spain ! Vamos Rafa
Reagovat
smazaný uživatel
no bohužel pro tebe se nemůže hrát pořád jen ve Španělsku
Reagovat
smazaný uživatel
Rozumíš systému Davis cupu lopato ?
Reagovat
smazaný uživatel
Španieli postupujú s prehľadom aj bez svojej najväčšej hviezdy. Ich dominanciu v tenisu im môžu veru závidieť aj futbaloví kolegovia. Predpokladám, že ich finálovým súperom bude práve Česko, ktoré pred dvoma rokmi hralo nepodarené finále v Španielsku. Odvetu by teda mali hrať na domácej pôde, je tak?
Reagovat
smazaný uživatel
Je tak!
Reagovat
smazaný uživatel
Domáce prostredie šance mierne vyrovná, Španieli však asi zostanú favoritom. Som zvedavý na zvolený povrch, určite sa bude voliť hlavne proti Almagrovi, keďže Ferrerovi to bude v podstate jedno..Ak bude príliš rýchly, dvojkou môže byť kľudne aj Feliciano, kto vie..

Mimochodom, čo sa DC týka, je to najstaršia tímová súťaž starého kontinentu, no napriek tomu ju diváci mimo zúčastnených krajín nemajú ako sledovať.Práva na semifinálové alebo aspoň finálové stretnutia by mohla kúpiť všeobecne dostupná televízna stanica, podobne ako to je pri Masters a Grandslamoch..Samozrejme existujú možnosti ako sa k prenosu dostať pomocou netu, no k tomu sa človek neprinúti..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist