Spadne Azarenková z trůnu? V Dauhá se bojuje o post světové jedničky

12. 2. 2013, 18:20
Aktuality 21
Po turnaji v katarském Dauhá může mít žebříček žen novou královnu. Viktoria Azarenková se bude snažit uhájit post světové jedničky, na trůnu ji ale také mohou vystřídat Serena Williamsová či Maria Šarapovová.
Victoria Azarenková

"Pro fanoušky je určitě skvělé, že má turnaj extra náboj, a pro mě to je motivace navíc," řekla Azarenková na webu ženské tenisové organizace WTA.

Běloruská tenistka se udrží v čele, když postoupí v Kataru do finále. Pokud ne a Serena Williamsová bude hrát semifinále, vrátí se Američanka poprvé od října 2010 na pozici jedničky. "Měla jsem velkou šanci být světovou jedničkou, moc jsem to chtěla, ale nepovedlo se mi to," vrátila se Američanka k prohranému utkání s krajankou Sloane Stephensovou na Australian Open. "Bylo by to skvělé. Chci to, ale není to jediný cíl. Když se to povede, výborně, ale když ne, o nic nepřijdu," dodala.

Teoretickou šanci má i aktuální světová trojka Šarapovová. Ruska ale musí celý turnaj vyhrát a spoléhat na to, že Williamsová vypadne před semifinále a Azarenková před finále. "Každá z nás se soustředí na první zápas a půjde krok za krokem. Záleží i na soupeřkách, proto je předčasné na to myslet," řekla Šarapovová.

Z rozlosování vyplývá, že Azarenková a Serena Williamsová se mohou jako jednička a dvojka turnaje střetnout až ve finále. Williamsová, s kterou by ve čtvrtfinále mohla hrát Petra Kvitová, by v semifinále potkala Šarapovovou.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

21
Přidat komentář
letityfanousek
Taže držím palce ať je to tak, jak má být.. ať se holky perou! Stále nemůžu vydejchat některé způsoby výher tý hérečky z BLR. Nevím, co by mohla udělat, aby si získala můj repekt.
Reagovat
Malda
Pokud bude Serena dlouhodoběji fyzicky fit, tak se trůn vrátí dříve či později. Hraje prostě úplně jinou ligu ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
V článku mi to přijde trochu chaoticky napsáno.
Věta: "Běloruská tenistka se udrží v čele, když postoupí v Kataru do finále", není pravdivá. Victoria nemá udržení postu světové jedničky už ve své moci. Jelikož obhajuje vítězství, ani v případě výhry celého turnaje si nepřičte do žebříčku ani bod.
Teď je mezi ní a Serenou rozdíl 355 bodů. Takže Sereně stačí postup do semifinále, za které je 395 bodů a Victorii přeskočí určitě.
Reagovat
dadaft
není v tom ještě nějaká finta?
něco jako, že se odpočítává 16 výsledků blablabla.... - nevyznám se v tom...
Reagovat
smazaný uživatel
Není, Serena má v žebříčku započítáno pouze 15 turnajů (z toho 13 odehraných + dvě 0 za povinné turnaje)a hráčkám se započítává zjednodušeně řečeno 16 nejlepších turnajových výsledků. Takže Serena jenom přičítá.
Reagovat
Fandina
Nějak to tam asi bude, že Vika může být ještě jedničkou. Dole je odkaz a třeba z něj vyplývá, že pokud Vika vyhraje turnaj a Serena už nebude postupovat, tak bude jedničkou Vika.

http://www.tennis4wta.com/Siralama/s1_50.html
Reagovat
smazaný uživatel
Samozřejmě že jsou možnosti, jak Vika může zůstat jedničkou. Ale věta, kterou jsem uvedl do uvozovek, je nepravdivá. Pokud Serena postoupí do semifinále, přeskočí Viktorku, a Vika s tím nic nenadělá, ani kdyby vyhrála celý turnaj.:)
Reagovat
Fandina
V článku to asi bylo psáno za jiné situace. Nyní každopádně Vika musí vyhrát turnaj a Serena se nesmí dostat do semifinále. Tak by to podle mě mohlo být správně, aby Vika byla i po Doha jedničkou.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale za jaké jiné situace by to mělo být psáno? V nadpisu je uvedeno, že článek pojednává o tom, zda Azarenková spadne z trůnu.

A pak autor napsal toto: "Běloruská tenistka se udrží v čele, když postoupí v Kataru do finále. Pokud ne a Serena Williamsová bude hrát semifinále, vrátí se Američanka poprvé od října 2010 na pozici jedničky." A tento výrok je celý nepravdivý. Vzniká tím klamný dojem, že Vice stačí k udržení postu jedničky postup do finále, což není vůbec pravda. I kdyby Serena vypadla už v příštím kole, Vice by pouhé finále nestačilo.

Napsalas to správně, aby si Vika udržela pozici před Serenou, musí turnaj vyhrát a Serena nesmí postoupit do semifinále.

Ale to je jedno. Hlavní je, co se bude dít na kurtech. Psal jsem to jen pro pořádek.:)
Reagovat
Fandina
Oskare, já také pro pořádek. Zajímalo mě, jak k té větě o finále Viky mohlo dojít a dospěla jsem k tomu, že to bylo psáno ještě před tím, než dneska Serena postoupila do dalšího kola. To totiž měla aktuálně méně bodů, než by měla Vika kdyby postoupila do finále. A proto to mohlo být takto v článku uvedeno. V tomto okamžiku to už ale neplatí, protože Serena už má víc bodů než je těch, kdyby Vika postoupila do finále. Ale o nic nejde. Jen mě zaujalo, kde se stala chyba ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Ano, jistě, to máš úplnou pravdu. Kdyby dnes Serena hukla, ta věta, že Vice stačí pouhé finále, by byla pravdivá. Ale tak tam mělo být správně uvedeno, že Vice stačí dostat se do finále, ale za přepokladu, že Serena vypadne již ve svém prvním zápase na turnaji.
Já jsem na tento článek kouknul až po zápase, takže jsem rovnou řešil stávající situaci.:))
Reagovat
smazaný uživatel
A ten článek sem byl dán v 18:20. Takže máš pravdu, že to bylo psáno před zápasem. Takže se autor patrně podíval na nějakou tabulku a vyčetl, že Vice stačí finále. Zapomněl ale v tom případě doplnit, že by dnes Serena nesměla vyhrát.:))
Reagovat
smazaný uživatel
Bude to asi ona(bohužel- já osobně více preferuju Viku a Mášu), ale za chvíly o to může zase přijít.. přece jen ten počet bodů, které bude muset od Wimbledonu obhajovat je obrovský.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě bude jedničkou ona a když ne teď, tak později.
Loni měla šanci na trůn Petra, taky vyhrála Madrid, Wimbledon a TM a taky vypadla na jednom grandslamu v 1.kole, taky měla šanci v Melbourne. Je to až moc podobný :D
Reagovat
Heather_Fedex
az na us open a oh ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Se opičí po Petře :D
Ale souhlas, Serena, když nebude jednička už ted, tak v USA se to nejspíš stane :-) A po FO si to ty 3 holky(možná i Li) otočí- Serena bude jednička a Vika s Mashou jí budou nahánět :D Letošní sezona bude dobrá! :D
Reagovat
Bob
Musí to být ona! :)
Reagovat
smazaný uživatel
už aby se Kvitko hodilo do pohody, to bychom pak mohli zvažovat, že trofej zvedne nad hlavu ona :)
Reagovat
Heather_Fedex
victoria ma velmi solidni los, vymetenou cesticku primo do semi, kde by na ni mohla narazit oblibena souperka agnieszka. byl by velky hrich nevyuzit takhle vyhodny los.
ale zalezet bude take na tom, v jake forme se postavi na kurt serena a jak k tomu pristupi.
marusku bohuzel muze klidne v pristim kole klepnout sloane, hvezdice, kt. zaziva mimoradne obdobi a navic hraje presne tim stylem, kt. masi nevyhovuje.
vazne si neodvazim tipnout vitezku
Reagovat
pepin
Pokud bude mít Serena zájem, tak o postu jedničky nebude asi pochyb.
Reagovat
Fandina
tak o ní nepochybuji. Určitě ona.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist