Soustředím se vždy jen na nejbližší zápas, ty další mě nezajímají, říká Kvitová

24. 5. 2015, 17:52
Aktuality 17
Petra Kvitová přiletěla do Paříže v dobré náladě posilněná triumfem z antukového turnaje v Madridu. Světová čtyřka po příletu v rozhovoru pro BBC uvedla, že jméno své první soupeřky zná, další zápasy ji ale momentálně nezajímají. Na pavouka se nedívám, je to zbytečné, konstatovala Kvitová.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Petra Kvitová si před startem Roland Garros zvedla sebevědomí triumfem na antuce v Madridu, kde dokonce v semifinále jako první hráčka v letošní sezoně porazila světovou jedničku Serenu Williamsovou.

"Fed Cup mi po pauze hodně pomohl, Madrid byl skvělý a v Římě to bylo ok," hodnotila uplynulý měsíc světová čtyřka. "Nejsem vyložena antukový typ, proto jsem moc ráda, že jsem před grandslamem odehrála dva slušné turnaje. Nevěděla jsem, co od sebe mám po té pauze očekávat, ale klaplo to. Nebyla jsem tolik pod tlakem, protože ani okolí a fanoušci nejspíš nečekali žádné velké výsledky. I to mi podle mého názoru hodně pomohlo, cítila jsem se uvolněná a hrála jsem to, co jsem hrát měla."

"Do Paříže jsem se těšila, mám to tu moc ráda. Je to krásné město a pokaždé, když tu jsem, tak je mi moc líto, že nemám tolik času, abych se tu více porozhlédla. Sice máme na grandslamu pokaždé volný den, ale to dávám předost relaxu a odpočinku na pokoji, na cestování v tu dobu nemám moc náladu a energii."

"Naše cesta sem byla letos trochu divná, měli jsme zpoždění kvůli nějakým technickým problémům, ale naštěstí jsem tady," smála se Kvitová v průběhu rozhovoru pro BBC.

"Po příletu a ubytování jsem měla první trénink. Byla to ale jen rychlovka, hned po cestování nerada trénuju, většinou cítím těžké nohy. Na večírku pro hráče jsem nebyla, nejspíš bych pak nestihla ten trénink, který pro mě byl důležitější. Jsem tu s celým týmem, což je oproti turnaji v Římě změna. Tam jsem byla jen s přítelem a bylo to fajn. Cítila jsem, že potřebuju před grandslamem nějaký uvolněnější turnaj. Myslím, že to bylo dobré rozhodnutí," konstatovala česká jednička.

A jak vypadá balení věcí na grandslamový turnaj v podání dvojnásobné wimbledonské šampionky? "Petra KvitováNo, není to jen sportovní oblečení a vybavení. Na grandslamy většinou potřebujeme i nějaké společenské oblečení na různé akce, ale to jsem teď vynechala. Věděla jsem, že na úvodní večírek nepůjdu, a kdybych náhodou nějaké šaty potřebovala, tak vyrazím na rychlé nákupy. Aspoň mám výmluvu. (smích)"

"Balení mi trvá vždycky poměrně dlouho, ale za ty roky už vím, co všechno potřebuju. Většinou si ale dělám seznam, abych na něco nezapomněla. Když pak ležím v posteli a něco mě napadne, tak si dám upomínku a ráno to ještě přibalím. Před odjezdem pak ještě všechno důkladně kontroluju - rakety, gripy, oblečení, potítka, boty a všechno ostatní. Na turnaj mám s sebou obvykle šest raket a dva páry bot. Na závěr pak dávám do nějaké malé tašky věci, které potřebuju na cestu - pas, peněženku a mobil."

Letošní French Open zahájí Kvitová utkáním s Novozélanďankou Marinou Erakovicovou, s níž má bilanci 4-0 a ve čtyřech zápasech s ní ztratila jen jeden set.

"Soupeřku pro první kolo znám, ale další potencionální soupeřky zatím neřeším a neznám jejich jména," přiblížila rodačka z Bílovce. "Další soupeřky budu řešit s trenérem až když postoupím do dalšího kola, teď to nemá smysl."

"Když jsem byla mladší, tak jsem často ztrácela koncentraci tím, že jsem přemýšlela nad dalším zápasem. Teď jsem starší a zkušenější a vím, že musím jít krok za krokem. Každý zápas je jiný a člověk musí být maximálně koncentrovaný na to dané utkání. Obzvášť na grandslamu, kde se chce každý ukázat v tom nejlepším světle."

V případném čtvrtfinále by česká jednička mohla narazit na krajanku Karolínu Plíškovou a v semifinále by mohla znovu změřil síly se světovou jedničkou Serenou Williamsovou.

TenisPortal.cz, bbc.com, twitter.com

Komentáře

17
Přidat komentář
smazaný uživatel
No Čtvrtfinále by dát mohla, i když u ní nevíme. Může vyletět v 1.kole ale může i vyhrát. No nechme se překvapit každopádně je jisté že se u zápasů Petry nudit nebudem :)
Reagovat
Fandina
Nečekám, že Petruško všechno vyhraješ, ale když vyhraješ, tak to bude super. Tak moc držím palce, aby se letos na RG dařilo a když to bude líp naž v roce 2011, tak jedině dobře. Peti pojď!!!
Reagovat
lars
Taky myslim, ze nejaky zapas letos jeste prohraje :))
Reagovat
sprchon
Serena jí to v SF vrátí. ;)
Reagovat
lars
Serena nema co vracet, nebot po W2011 vede v H2h 3:1
tak, ze ji v SF USO preda 1. wta :))
Reagovat
sprchon
Tak Petra je zatím jediná hráčka, co Serču letos na okruhu WTA porazila. Takže tuhle pořážku, kterou bude Serena vracet, myslím. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
I po semifinále bude Petra jediná hráčka, co letos Serenu porazila. Dvakrát. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
SoftWér musí nejdřív do toho sf dojít... ;-)
Reagovat
George_Renel
Snadným se to Sereně podaří ;-).
Reagovat
George_Renel
Snad...
Reagovat
sprchon
To by se mi líbilo. :)
Reagovat
Jan
No jasně Petro. Nic od tebe nečekáme, soustřeď se vždy na nejbližší zápas, pak zápas po zápase, až se soustředíš na finále a to vyhraješ :)
Reagovat
FulnekUltras
Přesně tak. Pavouky a žebříčky vymést z hlavy... ;-)
Reagovat
misa
Petra se jméno své soupeřky pro 3. kolo loňského Wimbledonu dozvěděla až při rozhovoru pro televizi :-)

Z Venus nadšená nebyla, ale zápas stál za to.
Reagovat
FulnekUltras
PK vs. VW ve W2014 - trvalá součást Zlatého fondu českého tenisu...
Reagovat
smazaný uživatel
Půjdeme pěkně míček po míčku, žádnej stres a ono to nějak dopadne. A od Petry jako obvykle nic nečekám. :DD
Reagovat
lars
ani vyhrany alespon 1 game necekas ? :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist