Soupeřky: Kim míří do Top 10

11. 8. 2009, 12:21
Aktuality 7
Když hrála svou "první" kariéru, zkusila si Kim Clijstersová, jaké to je, být světovou jedničkou. Není divu, že po svém comebacku nechce na okruhu WTA zapadnout mezi průměr. Ovšem to jí nehrozí, soudě podle reakcí ostatních tenistek, které na ni po jejím vítězství nad Marion Bartoliovou pěly ódy.
Kim Clijstersová

Jako první mohla pochválit Clijstersovou Marion Bartoliová, která formu Belgičanky pocítila na vlastní kůži.

"Ta že dva roky nehrála? Je opravdu úžasné, na jaké úrovni se vrátila. Podle mě hraje už teď jako hráčka první světové desítky," složila své přemožitelce poklonu Francouzka. "Jak se pohybuje, jaké má údery a ta její psychická odolnost, po dvou letech pauzy je to neuvěřitelné," dodala.

Sama Clijstersová prý nevěděla, co od sebe čekat. "Opravdu jsem neměla žádné očekávání. Jen jsem chtěla jít na kurt a hrát. Mám radost hlavně z toho, že jsem dokázala zůstat soustředěná, i když jsem měla výkyvy," uvedla Belgičanka. "Sama jsem se překvapila. Hlavně začátkem a tím, že jsem bojovala. Mám z toho dobrý pocit," dodala.

Jankovičová: Proč by nemohla být znovu jedničkou?
Ostatní hráčky přizvukovaly Bartoliové. "Určitě půjde do světové desítky. Vypadá úplně stejně jako předtím. Podle mě je skvělé, že se vrací. Tenis potřebuje někoho, jako je ona. Navíc na kurtech není moc holek, které mají dítě a vrátily se," uvedla Ruska Světlana Kuzněcovová.

Dále čtěte:

 • Clijstersová se vrátila, porazila Bartoliovou 

 • Můj sen? Vyhrát Wimbledon

Clijstersová, která vyhrála svůj jediný grandslamový titul v roce 2005, vyšplhala v žebříčku na nejvyšší příčku poprvé v roce 2003. Rok poté, co se rozloučila s tenisem, ukončila kariéru také Justine Heninové a v ní ztratil tenis hráčku, která převyšovala ostatní. Podle Venus Williamsová je Clijstersová hráčkou, která může v ženský tenis ovládnout.

"Podle mě je skvělá. Bude se jí určitě dařit a bude pro nás velmi těžkou soupeřkou," řekla Američanka. Ta na nedávném turnaji ve Stanfordu prohrála ve finále právě s Bartoliovou, která dnes podlehla Clijstersové.

Druhá ze sester Williamsových zase vyzdvihla fakt, že se Belgičanka vrátila, přestože již má potomka. "Já vypadám mnohem více jako někdo, kdo má dítě," uvedla Serena Williamsová a další bývalá světová jednička Jelena Jankovičová dodává: "Je vždy milé vidět v šatně známé tváře. Je skvělá sportovkyně a jedna z nejlépe pohybujících se hráček na okruhu. Když mohla být dříve světovou jedničkou, nevidím důvod, proč by jí nemohla být znovu.

Clijstersová plánuje i start na turnaji v Torontu příští týden a následně na posledním letošním grandslamu US Open. 

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Já už se také těším...Tenis jsem začal sledovat těsně po odchodu Kim, takže se na její hru už moc moc těším, páč jí moc dobře neznám..
Reagovat
smazaný uživatel
Se všema souhlasím, jen se hrozně teším a doufám, že KIM uvidíme ve čtvrtek na Eurosportu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to druhý video je z říše snů!
Reagovat
smazaný uživatel
se vrátila šampiónka, kim dříve předváděla skvělé výkony a byla vždcky na tiketu správnou volbou. Takže co nevidět jestli jí vydrží zdraví tak bude v top 10 jak říkají její protihráčky. KOnečně ženskej tenis dostane novej náboj! :))
Reagovat
smazaný uživatel
Klobouk dolů před ní a obrovská gratulace, takže se nám to nezdá, že ženský tenis šel dolů a drží ho tam jenom "staré dobré williams a spol.". To se opravdu může vrátit i ta Steffi :). Jenom škoda naší Nicol.
Reagovat
smazaný uživatel
kim je v sucastnosti najsympatickejsia hracka na okruhu mam ju velmi rada, je to skvela sportovkyna a velkmi sa mi paci styl jej hry naozaj by ma potesilo ale neprekvapilo keby vyhrala us open, je ovela lepsia ako nejaka kuznecova ci serena ci sharaopva
hajde kim hajde
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist