Soupeři i trenéři oslavují Nadala. Je z jiného světa, napsal Kuerten

9. 6. 2013, 22:54
Aktuality 3
Gratulace a úctu soupeřů i trenérů si vysloužil španělský tenista Rafael Nadal po rekordním osmém titulu na Roland Garros. "Znovu, znovu a znovu Nadal. Už osmkrát. Je z jiného světa," napsal trojnásobný vítěz pařížského turnaje Brazilec Gustavo Kuerten.
Profily hráčů
Gustavo Kuerten

Prostřednictvím sociálních sítí letělo k Nadalovi jedno blahopřání za druhým. Hráč přezdívaný Rafa v dnešním finále nedal šanci krajanovi Davidu Ferrerovi, vyhrál 3-0 a jako první tenista v historii získal na jednom z grandslamů osm vavřínů

"Kdy tohle skončí? Může French Open vyhrát jedenáctkrát," podivoval se Jihoafričan Kevin Anderson. Bývalý americký hráč a nyní trenér Brad Gilbert tvrdil, že už v roce 2005 říkal, že to Nadal může dokázat. "Tehdy si každý myslel, že jsem blázen, a dnes říkám, že může mít deset až dvanáct titulů z Paříže," prorokoval Gilbert. 

Úspěšný australský trenér Darren Cahill upozornil, že Nadalovi je pořád teprve 27 let. "A už má osm titulů z French Open. Je jednoduše výjimečný. Skvěle, Rafo!" napsal bývalý kouč Američana Andrého Agassiho. 

Ke gratulantům se přidala rovněž běloruská hráčka Viktoria Azarenková a Kanaďan Milos Raonic prohlásil: "Král antuky žije dál."

Velkou Nadalovou fanynkou je i česká tenistka Klára Zakopalová, která si v pátek po Španělově výhře nad Novakem Djokovičem oblékla triko s nápisem "Vamos, Rafa" (Pojď, Rafo) a dala na facebook i společnou fotku s Nadalem. "Bůh v akci," okomentovala dvacátá hráčka dvouhry WTA Nadalovu fotku ze hry. 

Finále sledoval celý tenisový svět a nejlepší český hráč Tomáš Berdych po Nadalově triumfu na facebook napsal výstižně číslo 8.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

3
Přidat komentář
kulhavej_kmet
Guga

Rád na jeho krásný tenis vzpomínám.
Reagovat
Mayo
Guga bol pánes :)
Reagovat
Fandina
Gratulace Rafo!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist