Souboj číslo 25 se blíží. Serena i Venus jsou v Dubaji v semifinále

20. 2. 2014, 19:56
Aktuality 67
Letošní turnaj v Dubaji se možná stane dějištěm dalšího sesterského duelu mezi Serenou a Venus Williamsovými. Současná i bývalá světová jednička dnes vyhrály bez ztráty setu a postoupily do nejlepší čtyřky. Pokud uspějí i v semifinále, utkají se téměř po roce v boji o titul.
Serena Williamsová

Když Jelena Jankovičová hrála se Serenou Williamsovou naposledy, byla z toho třísetová bitva, z níž na loňském Turnaji mistryň znovu vyšla jako vítězka Američanka. Ani dnes se srbská tenistka nevzdala bez boje, ale na kurtu kralovala světová jednička. Ta už po prvním podání Jankovičová získala náskok brejku, o který sice přišla, ale od stavu 3-2 vyhrála tři hry v řadě a tím i úvodní set. V tom dalším se nasazená pětka držela jen do stavu 2-3; další hru ztratila čistou hrou a zbytek zápasu už patřil Williamsové.

Nepříliš dramatický zápas o něco protáhly spory obou hráček ohledně délky pauz mezi výměnami. Jankovičová si šla nejdříve vyříkat názory s rozhodčím Kadirem Nounim a delší diskusi měla i se svou soupeřkou poté, co si u sítě potřásly rukama.

"Nejdřív mi řekl, že podávám moc rychle, potom když jsem si dávala načas," řekla po svém vyřazení Jankovičová na adresu francouzského rozhodčího. "Nikdy nevíte, co máte dělat. Většinou když přetáhnu 25 vteřin, ať už hraju s kýmkoliv, dostanu varování. Tady to vypadá, že si můžete dělat, co chcete."

Smířlivější slova volila vítězka zápasu, která se prý Jankovičové po utkání omluvila. "Řekla jsem jí, že jsem tím nic nemyslela, a že mě mrzí, jestli jsem hrála pomalu. Prý ale šlo spíš o to, že jí říkají, že hraje moc rychle, a potom zase že moc pomalu. Říkala, že se do toho nedokázala trefit."

O finále si Američanka zahraje s Alizé Cornetovou, která dnes rovněž ve dvou setech vyřadila přemožitelku Petry Kvitová Carlu Suárezovou. Kdyby Cornetová uspěla i proti jasné favoritce, zahrála by si poprvé v kariéře o titul na jiném než antukovém turnaji.

Pravděpodobnější je ale postup Američanky, která by tak o titul mohla svést už 25. vzájemný duel se svou sestrou Venus Williamsovou. Bývalá světová jednička si v prvním utkání dnešního programu poradila s Flavií Pennettaovou i přes tuhý odpor italské hráčky. Ta se v úvodním setu dostala dvakrát do vedení, od stavu 3-1 ale ztratila sedm her v řadě a dostala se tak do velkých potíží. Po hodině a půl podávala Williamsová na vítězství, ale ani tehdy se Pennettaová nevzdala. Když za stavu 4-5 odvrátila mečbol a proměnila svůj šestý brejkbol v gamu, dostala se znovu do zápasu, jenže důležité momenty lépe zvládla Williamsová. Ta se znovu dostala do vedení, odvrátila další tři brejkboly v řadě a při druhém mečbolu už nezaváhala.

O finále si Venus Williamsová zahraje s další bývalou světovou jedničkou Caroline Wozniackou. Dánka dnes potvrdila lepšící se formu proti Soraně Cirsteaové, které celkem pětkrát sebrala podání, a i díky 27 nevynuceným chybám soupeřky zvítězila hladce 6-1 6-2.

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 2.000.000 dolarů):
Dvouhra - čtvrtfinále:
S. Williamsová (1-USA) - Jankovičová (5-Srb.) 6:2, 6:2
Wozniacká (8-Dán.) - Cirsteaová (Rum.) 6:1, 6:2
V. Williamsová (USA) - Pennettaová (It.) 6:3, 7:5
Cornetová (Fr.) - Suárezová (Šp.) 7:5, 6:3
Semifinálové dvojice:
S. Williamsová - Cornetová, Wozniacká - V. Williamsová
Čtyřhra - semifinále:
Hlaváčková/Šafářová (ČR) - Raymondová/Zhang (USA/Čína) 6:3, 7:5

Komentáře

67
Přidat komentář
smazaný uživatel
může mi někdo vysvětlit, jak tahle pinkálistka mohla být 1rok světová jednička? To opravdu všechny hráčky na menších turnajích upinkala a jen na GS jí ty tvrdě hrající hráčky nedaly šanci?
Dneska neměla šanci, ale pár vítězných míčů zahrála, to ano ;-)
Již po prvním zápase Venus jsem tu tipoval, že půjde do finále a je tam. Díky Venus, že se dáš teď tak dobře tipovat ;-)
Reagovat
tommr
hra Venus mi dost připomíná Petru. Fantastický údery se střídají s neuvěřitelnejma minelama. Na současnou Caro to ale zatím bohatě stačí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si právě myslím, že Caro v 1. setu nehrála vůbec špatně. Snažila se být aktivní, rozběhat Venus, chodit na síť (někdy možná až moc). Ale řekl bych, že to nebyla špatná taktika. Jenže Venus má prostě v Dubaji formu (nebojím se říct jako zamlada). Vyřadila Anu, která předtím porazila Angie. Vyřadila Flavii, která předtím porazila Agu. To prostě není jen tak... Bohužel je fakt, že ve 2. setu už ze strany Caroline převažovaly chyby. Definitivní konec nadějí přišel za stavu 2:4, kdy Caro nevyužila tři brejkboly.
Reagovat
tommr
Venus se hlavně zdá v mnohem lepší kondici než loni a z toho pochopitelně plyne i její zlepšená hra ...
Co se týče Caro tak tam se jako obvykle moc neshodnem. Podle mě byla Caro dneska jasně horší a od debaklu jí zachránily jen častý nevynucený chyby soupeřky. Tebou zminovanou aktivní hru jsem tam nikde neviděl a naopak se mi zdálo, že se zbytečně pouští s Venus do předem ztracený přetlačovaný od BL ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to nevím, na co ses díval v průběhu 1. setu (nebo že by zase nějaké tvoje předsudky, že Caro to umí jenom "uhaluzit"?). :D Ve druhém už se opravdu hrálo spíš od základní čáry, ale v prvním se Caro fakt snažila hrát aktivně a vzhledem k soupeřce zvolila jinou taktiku, než proti Annice nebo Soraně v předchozích zápasech. Jenže Venus prostě hrála skvěle a nic na tom nemění ani její občasné chyby. Ty totiž dokázala bohatě vykompenzovat... Co se týče těch častých nevynucených chyb, tak to se dá říct spíš o Caro. Zatímco Venus měla statistiku winnerů a UE zhruba vyrovnanou, tak Caro měla 11 winnerů a 22 UE.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je hustý, biatlonistka a bývalá běžkyně na lyžích... No ale stejně jí to ve finiši "masáku" moc nepomohlo a Tiril Eckhoff ji porazila v závěrečném souboji o bronz. :)
http://oh.idnes.cz/prvni-doping-v-soci-0ol-/zoh-dalsi-zpravy.aspx?c=A140221_095356_zoh-dalsi-zpravy_rou
Reagovat
smazaný uživatel
...jak bych ti to nedavno nepsal...ze...;)
ani mne to neprekvapuje...
Reagovat
smazaný uživatel
No jo, ale chytili ji hned. O tom jsem zase psal já, že se to nikomu nevyplatí. :) Horší by to bylo až s odstupem několika let. Navíc je výhoda, že neměla žádnou medaili a nikdo tak nepřišel o radost. Problémem by však mohlo být, že ona už má dost medailí z minulých olympiád (ještě z běhu na lyžích - viz odkaz), takže aby se na ni taky nenašlo něco zpětně...
http://en.wikipedia.org/wiki/Evi_Sachenbacher-Stehle

Jinak já už jsem zbystřil ráno, když jsem se dočetl, že chytli nějakého nejmenovaného německého sportovce. Přiznám se, že Sachenbacher-Stehle by mě vůbec nenapadla, protože zrovna při tom finiši "masáku" jsem si říkal: "Ona je to bývalá běžkyně a je jí to stejně k ničemu." :D Tak nakonec jí byl k ničemu i ten doping... Jinak na českých diskusích se to po zveřejnění informace o nejmenovaném německém sportovci začalo hemžit příspěvky typu: "Jo, kdyby to byl nejmenovaný běloruský sportovec, to by mě nepřekvapilo." Ty narážky na Darju jsou už pěkně trapné...
Reagovat
smazaný uživatel
...no ja jsem ti uz na to take psal nazor...a myslim, ze v tehle sportech je to tak, ze kdo je bez viny necht hodi sutrem...myslim, ze by se asi moc nehazelo...ale nic se nema prehanet, to teda...;)))
...narazky jsou asi zbytec, to by museli narazet asi na vsechny...
...ale zas se nemuzes divit....tech odevzdanych placek po letech je vic a vic, neprehledna situace s Norkama atd...to jenom k tomu prispiva.:)
Reagovat
Fandina
POdle mě je to tak, že dopingová kontrola má odhalit toho, kdo něco bral. A pokud to odhalí, tak je to potřeba respektovat a nic jiného v tom nehledat. Nevím, jestli berou všichni, ale proto ta kontrola je.
Reagovat
tommr
když dneska prohrály po velice slabým výkonu stejně se stejnými soupeřkami jako v Doha. V Doha se jejich porážka dala ještě omluvit únavou z náročnýho FC týdne, ale pro jejich dnešní zoufalej výkon se vysvětlení hledá opravdu jen těžko. Jsem velice zklamanej ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Ja na ty debly nejsem, defakto je vubec nesleduji, jen velmi zridka...(((nejak mne to az tolik nechyta)))

Ale neni to spis uspech pro holky, to SF? (mne to tak aspon prijde)

...i kdyz jak naznacujes, ze to byl zoufaly vykon, ale to jsem si trosku presil prez filtr zklamani;)...tak mne opravdu prijde, ze to je uspech...SF. Ty debly mi prijdou vic vyrovnane a hur predvidatelne .... ale nevim... treba to je jinak... ja mam pocit, ze tam je jedina dvojce takova herne stabilni BobixSara...
Reagovat
tommr
mě debly baví naopak mnohem víc než singly a na dnešní zápas jsem se obzvlášt těšil, protože Andrea s Luckou jsou moje oblíbenkyně. Zcela objektivně ale musím přiznat, že dneska hrály obě pod psa a za dnešní hru i nasazení by zasloužily na holou. To co tam předváděly zejména na returnu bylo až k nevíře ... :(
Jinak semifinále v Dubaji samozřejmě není až tak špatnej výsledek. Musí se to ale posuzovat v kontextu - Williamsky a všechny nasazený páry už vypadly a holky tak měly otevřenou cestu k titulu. Z tohodle pohledu je dnešní vypadnutí v semifinále proti průměrnejm soupeřkám velký zklamání. Andrea s Luckou mají určitě vyšší ambice ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
jo, tak to ja nevim, jake maji ambice...;)

No mozna take tak trosku usnuly na vavrinech;) Nejvetsi souperky venku;)
Ale jinak se tesim z toho, ze Lucka to hraje vic...urcite se vylepsi jeji hra na siti;)
Reagovat
tommr
měly by mít jen ty nejvyšší ambice, protože jinak přece Andrea nemusela končit s Luckou Hradeckou? Zatím to ovšem vypadá, že pro Lucku Šafářovouje debl jen okrajovou záležitostí ... :(
Jinak co se týče tý hry na síti tak je vidět, že si ten zápas opravdu neviděl. Lucka na sít za celý utkání prakticky nešla a když už se tam nějakým omylem dostala tak to vždycky skončilo špatně. Dneska naše holky nehrály debla, ale jako dvě singlistky, kterejm to navíc od základní čáry vůbec nešlo ... :(
Reagovat
Fandina
Od Andy byla největší chyba, že odkopla LucHra. Bohužel. Vítězné týmy se neopouští. A byty jsou na tom teď obě dvě. Andy i Lucka Hradecká.
Reagovat
smazaný uživatel
...a hraji tak vzdy, ze Lucka se na te siti moc neukazuje, nebo jen dnes?
Reagovat
Fandina
Když hrály Andy s LucHhra, tak hru aniž si to uvědomila Andy určovala LucHra. Teď určuje hru Andy a Šafi to nechává na ní. V páru je vždycky důležitý mozek.
Reagovat
tommr
z těch pár zápasů co jsem v tomhle jejich novým složení viděl se zdá, že se na sít žádný z nich moc nechce. Dneska to bylo jen ještě víc patrný ... :(
Reagovat
Fandina
Bohužel mám dojem, že holky si to představovaly jako hurvínek válku. Odpovědnost žádná, ono to nějak dopadne.
Reagovat
pepin
Tak těžko může někdo předpokládat, že Lucka bude upřednostnovat debla když je schopná v singlu se sama prosazovat, proto mi bylo divné, že se dala dohromady s Andrejkou, která tyto ambice nemá. Nevím, zda to bude mít nějaký význam.
Reagovat
tommr
začínám už mít taky pochybnosti jestli udělala Andrea dobře když se dala dohromady s Luckou Šafářovou. Lucka dneska působila velice nekoncentrovaným a nedisciplinovaným dojmem a to už v singlu dávno dohrála. Když bude mít na turnaji v singlu úspěchy tak to s jejím přístupem k deblu bude zřejmě ještě horší ...
Reagovat
pepin
To co jsi psal dole s těmi Rusy je naprostá pravda, naše generace a i ta před námi jim nikdy nemůže zapomenout co nám a našim lidem napáchali. Ten příměr s němci naprosto sedí. Mladší lidé s tím již nemají takový problém, protože tu dobu temna prostě nezažili. A ještě k tomu co jsi zde psal včera nebo předevčírem ohledně Fandiny a Jiříka, máš stoprocentní pravdu, tohle se již často nevidí, nejhorší je, že tu Petře nikdo nenadává a z nás již vůbec nikdo. To jen oni zde způsobují následné roztržky a v podstatě nekonečné diskuze s kýmkoliv. V tom vyniká speciélně Fandina.
Reagovat
Fandina
Jasně, Fandinu odstřelit. Jsi trapný.
Reagovat
slacker
Neni trapny, uhodil hrebik na hlavicku.
Reagovat
Fandina
slacker ... pro mě je trapný
Reagovat
pepin
Podívej a zamysli se, to je prostě realita. Přečti si tady co píší lidi za poslední 3 dny a kdo je ochoten s Vámi normálně diskutovat. Pak zhodnot kdo je trapný a ani si nemusíš stoupat před zrcadlo.
Reagovat
Fandina
Ono je to asi tak, že já nežiji jen poslední tři dny. A upřímně, je mi absolutně jedno, co si kdo o mě myslí. Ale koukám, že tobě je hodně na mysli, být hezký v očích jiných. Tomu rozumím, ale museli by to být lidi, kterých si já osobně nějak vážím, ale to tu na TP je jen málokdo. Nechci, aby to vypadala nadřazeně, ale já prostě na TP nevidím osobnost.
Reagovat
Fandina
oprava ... o mně ... úsměv
Reagovat
slacker
Neni ti to jedno. Jsi zenska a furt meles pantem abys ses donekonecna obhajovala
Reagovat
pepin
Tak se tou osobností nesnaž být Ty.Jinak já se nikomu zalíbit nepotřebuji, kdyby mi bylo tak o 30 méně, tak to snad.
Reagovat
Fandina
Už bys měl vědět, že osobnost buď někdo je nebo není. Navíc tady na TP ani nevidím, proč bych se měla snažit někomu zavděčit nebo zalíbit. Nickově mě tady ani ničím nezaujali. Nikdo z nich. Píši tu pro zábavu a protože fandím.
Reagovat
tommr
pávě začal jejich semifinálovej zápas v Dubaji ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako bacha, Ester Ledecká bude mít na příští olympiádě velkou konkurenci... Ten photoshop je prostě všemocný. :D
http://instagram.com/p/kq3wuUDLQR/#
Reagovat
Frick
http://instagram.com/p/kmqUDVu6tx/#

Sim vás, je to Adam Kvita nebo ne?
Reagovat
Frick
2x o dva brejky. Myslíte si, že SW je zkrátka někde jinde nebo přecijen neměla Jelena úplně svůj den?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ten prvni set teda, to nebylo ukazkove...

...ovsem ve druhem jsme zabrali, a vysledek se pomalu dostavuje;)
Reagovat
smazaný uživatel
John...2.set pekne (((6:1))), ovsem ty returny na bh, to jsme meli obcas stesti, ze tam je Sela na druhe strane...
...ale dobry...
...utesuji se, ze lepsi nez BH Gulbise, ten jeho styl mne obcas pripomina japonskeho kladivare Kodzi Murofusiho;)
Reagovat
smazaný uživatel
tak Sela odvazne lob na Johna;)
a z toho vzesel pekny winner...ale zkusil to chlapec pekne, dropem si dlouheho Janka pritahl na sit...
...no jo ale lobovat Izzyho...neni easy...

2:0, a je uz veseleji;)
Reagovat
smazaný uživatel
John se dostal do tempa...returny na BH uz pekny...na siti vic jisty...no jeste ty experimenty s lajnama trosku dotahnout...a bude to ok...

4:1
Reagovat
smazaný uživatel
...uf...z 0:40 na shodu, aby to potom projet...eh...
a jsme tam kde jsem byli...rebrejk a zaciname od znova...

Ovsem ted to na servisu bylo opravdu spatne...jinak Sela potlesk za pekny returny..
Reagovat
smazaný uživatel
4:4
...no nevim jak to rict...ty kilometrove auty z FH byly proste famozni...;D))) + zakoncena hra mistrnym dropem do site...;(
Reagovat
smazaný uživatel
...snad ne Johne...tri nepromenene MB :-O
Reagovat
smazaný uživatel
4.nepromeneny MB :-O
Reagovat
smazaný uživatel
...a vyrovnano 5:5
Tak to je sila teda...
Reagovat
smazaný uživatel
...skvele...dostali jsme to do TB...;)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale to jsme Johny meli stesti, ze;))).... prohravat v TB uz 2:5 a otocit na 7:5....to nam musel i ten Sela trosku pomoct...

No nic, ceka nas tady na Floride (((kde je mimochodem velmi pekne pocasi))) jeste hoooodne tezka prace...;)

3:6 / 6:1 / 7:6
Reagovat
smazaný uživatel
dik za ranni kosicek postrehu.. :-) Ja vcera zvladla jen Ryana a nebudu si lhat - Marin potreboval okouknout, jak mu sedi DB. ;-) Ted jsem rychle provedla rychlotest Williamse a vysledky poslala do vyroby.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:)
...to vis orechy nejsou, necim jsem to musel zachranit...(((ale priznavam, myslel jsem o Tobe;)))
tak zatim...cekam netrpelive co nam vyroba "vyplivne":)
Reagovat
VlS
Tak aspoň někdo bude dneska spokojenej. Caro hrála solidně, Sori se hodně ničila i sama, chyb jak máku a hlavně v důležitejch momentech. Ta fakt teda nemá formu.
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, zrovna jsem tu chtěl něco napsat. :) Zápas Caro jsem dneska výjimečně viděl u kamaráda. Tak nějak už jsi to asi shrnul. Soraně se nedařilo a měla hodně nevynucených chyb. Caro si to bez problémů pohlídala a některé její prohozy byly fakt dobré. :) Jsem moc rád, že Caro letos konečně uhrála nějaký lepší výsledek. Obhajoba semifinále je velmi důležitá... Co se týče Sorany, tak pro ni je asi důležité, že v Dubaji porazila Saru. Ale docela by mě zajímalo, jak ten zápas vypadal. Soraně se v něm asi určitě dařilo víc a musela být daleko trpělivější...

Přál bych si finále Caro - Alizé, ale daleko pravděpodobnější je asi finále dvou sester... Venus má podle všeho skvělou formu (viděl jsem ji proti Aně) a Caro ji ještě nikdy neporazila (na rozdíl od Sereny). Je ale fakt, že v posledních třech letech se Caro a Venus ani jednou neutkaly... Tak uvidíme zítra.

Takže co se týče tenisu, jsem dneska opravdu spokojený. :) Přesto mám teď večer trochu smutnou náladu, protože jsem se díval na finále olympijského turnaji v hokeji žen a je mi strašně líto amerických hokejistek. Já jim to zlato tak přál. :(
Reagovat
VlS
Já hokej nesleduju ( obecně kolektivní sporty s výjimkou basketu mě moc neberou), ale náhodou jsem viděl prodloužení a docela jsem čučel, že se stím holky moc nemazlí. Jasně , chlapskej hokej je něco jinýho, podobně jako u většiny sportů. Mě Kanada nevadí , mám pro ni totiž slabost tak nějak z principu.
Reagovat
smazaný uživatel
To bys musel vidět celý zápas... Američanky vedly 2:0, Kanaďanky pak tři a půl minuty před koncem 3. třetiny snížily díky vlastnímu gólu Američanek. V závěru normální hrací doby hrála Kanada power-play, Američanka z obranného pásma střílela do prázdné brány a trefila tyčku! Potom Kanaďanky při power-play vyrovnaly na 2:2 a nakonec dokonaly obrat v prodloužení. A to ještě na začátku prodloužení měly Američanky obrovské šance, jenže kanadská brankářka chytala jako Hašek v Naganu... Proti Kanaďankám nic nemám, ale od začátku jsem přál Američankám, protože mi byly sympatičtější (viděl jsem už první vzájemný zápas na ZOH, který Kanada taky vyhrála 3:2). Navíc jim na Twitteru fandily Lindsey Vonn, Alex Morgan nebo Lindsay Whalen, takže o to víc mi to bylo líto. :(

Jinak co se týče Kanady, tak mně je sympatická asi jenom Genie Bouchard. :D Ale ne, proti jejich hokejistkám nic nemám. Spíš se mi nelíbí styl některých jejich hokejistů, když prohrávají... Nevím proč, ale když hrajou Češi hokej, tak pro mě jsou největší soupeři Kanada a Slovensko. U Slováků to je jasné. Je to derby a máme s nimi hodně společného, takže tam probíhá neustále nějaké hecování. :) U Kanady to je asi právě proto, že jejich hráči často neunášeli porážky proti našim (viz MS 1997, MS 2005, MS 2010). A taky semifinále v Naganu, to bylo ještě větší drama než finále proti Rusku... Navíc se mi nevybavuje žádný kanadský hokejista, kterého bych měl fakt rád. Teda vlastně Paul Kariya byl můj velký oblíbenec, ale to byl po tátovi poloviční Japonec, takže to nebyl úplně typický Kanaďan (opravdu mimořádně slušný hráč - dvojnásobný držitel Lady Byng Trophy). :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že spousta českých fanoušků v hokeji nemá ráda Rusy. Asi to taky hodně souvisí s minulostí, zdaleka nejen sportovní... Mně tedy Rusové až na pár výjimek nevadí. Naopak mám hodně rád Alexe Ovečkina, to je v současnosti můj nejoblíbenější hráč v NHL. Nebo třeba Dacjuk je velmi šikovný a férový hráč... Na druhou stranu mě strašně štve Radulov, toho nesnáším. :D No a díky bohu, že už za sbornou nehraje ten magor Arťuchin... Ale jinak mám Rusy docela rád a je to asi hlavně z toho důvodu, že jejich hokej (co se týče hokejových velmocí) se nejvíc podobá tomu našemu. Vždyť to taky byli Češi, kdo učil Rusy hrát hokej. :)

Mužský hokejový turnaj na ZOH je mi po vypadnutí našich už celkem volný, ale z toho semifinálového složení přeju Finům. Teemu Selänne by si to zlato fakt zasloužil! :) Jak už jsem napsal: Kanaďany moc nemusím, švédský hokej se mi taky tolik nelíbí a Američanům nemůžu přát kvůli Brownovi, protože to je strašné prase (ten, který zranil Hertla). Navíc ani v současném americkém týmu není hráč, který by se mi nějak líbil. Kdyby nominovali Bobbyho Ryana, to by byla jiná. :) To u těch Švédů je aspoň Bäckström... Ale jak říkám, v současné situaci přeju Finům.
Reagovat
VlS
Ono to má obojí hodně společného s minulostí. Rusové byli utlačovatelé a Kanada byla vysněná cílová zem Čechů, kteří zdrhali před Ivanem. To je fakt. Znám dost rusů osobně a někteří z nich jsou bezva a někteří ne. Jak vytvoří skupinu, stávají se z nich Rusáci. Američani to mají podobně . Kanaďani mi připadají bližší.
Zrovna Ovečkina u tebe nechápu, na mě působí dojmem Rusáka, i když je sám.
Reagovat
smazaný uživatel
Ok, já tyhle věci neřeším. Lidi jsou v každé zemi dobří i špatní, tak to prostě je. Když mluvím o sportu, tak mi jde jenom o sport. Politika by se do toho tahat neměla a dějiny už taky nikdo nezmění... Abych se přiznal, tak neznám osobně žádného Kanaďana ani Rusa (znám tedy pár lidí s východoevropskými kořeny, ale ne přímo z Ruska). Američanku znám jednu, protože to je moje příbuzná. :D

Já nevím, ale sleduješ trochu víc NHL? Alex je ve Washingtonu obrovský tahoun, fanoušci (američtí) ho milujou a spoluhráči ho taky velmi oceňují, pokud jim tedy zrovna nedělá svůj obvyklý rituál pro nováčky (ručník s holící pěnou do ksichtu :D). Ale jinak si myslím, že jeho sranda v kabině je hodně oblíbená... Co vím, tak právě Alex je mezi českými fanoušky jeden z nejuznávanějších ruských hokejistů a důvodů to má hned několik. Zaprvé je to jeho zarputilost při hře, zadruhé ochota vždy (klidně i se zlomeninou - viz loňské MS) reprezentovat! A konečně zatřetí, Alex byl snad jediný Rus, který si po prohraném finále s námi na MS 2010 nesundal z krku stříbrnou medaili... No a kromě toho má taky velmi dobrý vkus na holky (Makiri). :)
Reagovat
VlS
Máš vyhodu mladšího věku a nezažil jsi pocit, že ti někdo sebral domov. Moje generace tohle Rusům a Rusku nikdy neodpustí stejně, jako to generace mých rodičů neodpustila Němcům a Německu ( a já s nimi ten problém už nemám) To je konstatování, to není kritika.
Znám Rusů hodně, léta jsm s nimi i pracoval a umím poměrně plynule Rusky, vnímám rozdíly, že není Rus jako Rus a vidím i jejich výhody ( když je Rus kamarád, tak ti opravdu dá poslední košili a půjde se kvůli tobě poprat, ale když ho i nevědomky urazíš, tak tě bude chtít zabít). Vzdělanej Rus je hodně vzdělanej, možná by se spousta Čechů divila. Ale jsou tam i ti druzí. Je rozdíl mezi vzdělaným Rusem z Leningradu ( Sankt Petěrburgu) a nevzdělaným z Uralu, takovej rozdíl, že si to možná nedokážeš vůbec představit, prostě rozdíl mezi Tolstým a pohůnkem dozorcem z gulagu. Kontrasty jak blázen, to asi jinde na světě nenajdeš. V Kanadě mám půl rodiny, v USA řadu přátel, kolegů, kamarádů a lidí, který znám a nepůjčil bych jim ani kapesník. Američani a Rusové mají jednu spolčnou vlastnost - mají imperiální vnímání světa. To Kanaďani nemají a trochu kupodivu to moc nemají britové ( výjimky tam najdeš, některým ještě neřekli, že Británie už není říší , nad níž slunce nezapadá a že Indie, Austrálie, Kanada a Keňa jsou suverénní státy). ale to by bylo na dlouho.
Reagovat
smazaný uživatel
Já se bavím o sportu (hokeji), ty stáčíš tu debatu trochu někam jinam. :D Ale jo, v pohodě... Vůbec nepochybuju o tom, že v Kanadě žije spoustu fajn lidí. Jenom prostě říkám (a to je naprostý fakt), že v hokejových zápasech máme s chováním kanadských hráčů neblahé zkušenosti. To neznám u žádného jiného týmu, nebo aspoň ne v takové míře...

Jak se říká, opakování je matka moudrosti. Takže doporučuju shlédnout všechna videa...

MS 1997: Kanadský hon na Vůjtka, kanadská "férovka" 3 na 1 apod. Navíc totálně nezvládnutý zápas ze strany rozhodčích a později direktoriátu turnaje...
http://www.youtube.com/watch?v=NzyEJYznG5o

MS 2005: Kanadský kapitán Ryan Smyth neunáší porážku ve finále MS a jako smyslů zbavený dává Fischerovi v posledních vteřinách zápasu jednu sekeru za druhou. Následuje další potyčka...
http://www.youtube.com/watch?v=YULflesHXms

MS 2010: Ke konci zápasu vedeme 3:1, ale přichází naprostý úlet rozhodčích, kteří Kanadě uznávají branku po jasném faulu Perryho na Vokouna. Následuje šarvátka za naší bránou... Nakonec Češi uhájí těsný náskok a po konci zápasu (znovu vinou Perryho) se strhne další bitka. Podotýkám, že jsem fanoušek Anaheimu (za který Perry hraje), ale tímhle mě tenkrát neskutečně nas*al. :D
http://www.youtube.com/watch?v=MLrQHZNjQFU
Reagovat
VlS
Monty, já jsem už psal, že hokej nesleduju :-). Ze zápasů našich jsem neviděl ani minutu.
Reagovat
smazaný uživatel
Moc pěkné .
Reagovat
smazaný uživatel
Tyhle momenty dobre znam, ale je to jen jedna cast nejakeho obrazu Kanadskeho hokeje, a urcite ne asi ta dobra (((ikdyz tezko rict))), ale dulezita do celkoveho obrazu...
...Nechci je omlouvat, ale rozdil je Kanadane na MS, v NHL, nebo nizssi ligy v samotne Kanade, nebo vesnicke hokejovani v oblastech "vecneho ledu". Chapu, ze se Ti libi vic asi americane, ale mne treba vubec ne....
...pochop, ze pro Kanadany je hokej vsechno...ani nevim k cemu to porovnat...jsou to fakt nekteri totalni drsnaci, kteri budou zkouset vsechno, aby vyhrali, ale i tak mam pocit, ze MS je jejich nejaka dlouhodoba frustrace, ktera pochazi z dlouhodobeho neporozumeni mezi Evropou a Kanadou...vzdyt Kanadane ani nejakou dobu nehrali MS...tohle je debata treba na dost dlouho...
A co treba Mario? toho si nemel rad? To se celkem divim...a teda neni jich malo, tech hracu, kteri byli opravdu skveli, ale ne asi Perry nebo Ryan Smyth teda...
Nebudu se ted bavit o houfu Sackiku a Royu....bylo jich fakt hodne, ale kdyz uz.... co treba Beliveau??? nebo Gordie Howe?, nebudu pripominat Gretzkeho, nebot se jeste k nemu vratim...

Jestli si pamatuji dobre na Nagano....tak to byli prave americcti novinari, kteri urazeli nase hokejky, ze neumime hrat hokej, a jedine co mame je hasek a jagr...a byli to prave americcti hokejiste, kteri z frustrace zdemolovali hotel...
Reagovat
smazaný uživatel
A pokud jde o Kanadany...tak frustrovani byli...ale to, co si dovolili po zapase amici, oni si teda nelajzli...a nehovorim ani o novinarich...

A ted neco, aby tobe se pripomnela pamet... Pri jednom MS Gretzky kritizoval Cechy, myslim, ze to prave bylo nekde v 2005, ale nejsem si jisty...ovsem...
...nejen kanadsti fans, ale i novinari poslali tu kanadskou hvezdu celekm do r*ti...proste se s nim nemazlili...

Kanadane jsou tvrdaci, ale nebudou se po zapase vybijet a blit v novinach na druhe...co Amici maji obcas ve zvyku, nebot to je preci velky narod...// krom toho pro amiky je strasne prohrat s Kanadou, oni se na ne divaji jak na priblble vesnicke baliky....

Tim co Gretzky predvadel posledni dobou...si to u Kanadanu teda pekne rozlil...a nedivim se...
Reagovat
smazaný uživatel
"Chapu, ze se Ti libi vic asi americane, ale mne treba vubec ne...."

Tak víc než Kanaďané asi určitě, ale já preferuju hlavně Evropany. :) Máš pravdu v tom, že popularita hokeje v Kanadě se třeba s Amerikou nedá srovnat... Rozhodně nepopírám, že Kanaďani měli a mají spoustu skvělých hráčů. Já taky řadu z nich uznávám, ale těch oblíbených od nich prostě moc nemám. Maria Lemieux jsem zase tolik nezažil, o těch starších legendách ani nemluvě. :) Jo, Sakic byl dobrý. V té době se mi Colorado líbilo, když tam hrál on a Forsberg... Ale já neměřím oblíbenost hráčů podle toho, kdo je jak velká legenda. Co se týče Kanaďanů, tak momentálně se mi asi nejvíc líbí Andrew Cogliano z Anaheimu, i když to není až taková hvězda (na ZOH ho neuvidíš). Ale je to prostě poctivý hráč, navíc velmi málo vylučovaný (on taky není moc vysoký :)). Zároveň je to takový "železný muž", protože v NHL už odehrál přes 600 zápasů v řadě...

Máš pravdu, že Američani tenkrát po prohře s námi ve čtvrtfinále Nagana rozflákali pokoje na hotelu, jak byli nas*aní. :D Já se jich taky vůbec nezastávám. Ale co se týče nějakých posměšků před zápasem, tak ty byly i před semifinále s Kanadou. Kanadští novináři tenkrát řešili hlavně to, kolik nám dají gólů a nedávno jsem četl, že se na to ptali právě Gretzkyho, který si taky neodpustil nějaké poznámky na adresu našeho týmu. Pro ně jsme před zápasem prostě vůbec nebyli soupeř, v tom si s Američany asi nemají co vyčítat...
Reagovat
smazaný uživatel
"krom toho pro amiky je strasne prohrat s Kanadou, oni se na ne divaji jak na priblble vesnicke baliky...."

No, pro mě je taky strašné prohrát se Slovenskem (aniž bych je chtěl nějak urazit). :D Ale ne, mně je dneska fakt úplně jedno, kdo ze zámořských týmů postoupí do finále. Jak už jsem napsal: V současném americkém týmu taky nemám hráče, který by se mi nějak víc líbil. Navíc je tam Brown, kterého prostě nesnáším... To v severském derby je to jasné, tam přeju Finům (a budu jim přát i v dalším zápase - snad ve finále). :)

Hokejistky jsou přece jenom trochu něco jiného než hokejisté... Mně byly Američanky prostě sympatické, ale jinak vidím ženský hokej jednou za 4 roky. Nejvíc se mi líbila Hilary Knight. :) Na kanadské straně by se určitě taky našly sympatické hráčky (třeba Meghan Agosta byla skvělá), ale Američanky se mi prostě po všech stránkách líbily víc. No a když jim ještě k tomu na Twitteru fandí moje oblíbené sportovkyně, tak prostě nemám na výběr (nikoho z Kanady holt ve sledovaných nemám). :D Ale daleko víc mě zápas USA - Kanada zajímá v ženském fotbale. Zatímco ženský hokej sleduju jenom na ZOH, ženský fotbal sleduju od MS 2011 celkem pravidelně. V ženském fotbale už jsem opravdu zainteresovaný jako fanoušek amerických holek, takže ty zápasy většinou hodně prožívám. Hlavně předloňské semifinále olympiády v Londýně, to bylo velké nervové vypětí (o to víc, když jsem v tom měl pětikilo :D). Takže v ženském fotbale je pro mě Kanada fakt velký soupeř a některé jejich hráčky moc nemusím... Na druhou stranu, nedělá mi problém přiznat, že třeba taková Kaylyn Kyle se mi líbí (a je to Kanaďanka). :)
http://2.bp.blogspot.com/-CQVyDiZWhJY/UCCC54qSHCI/AAAAAAAA7BM/m6h_lzHdVm4/s1600/Kaylyn+Kyle_05.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Ja urcite budu fandit dnes Kanade a Finsku;)

...Jj Kanadane se tenkrat celkem hecovali s Cechy v Naganu, to teda...ale asi po letech jsem nasel nejake komentare kanadskych novinaru a komentatoru...a celkem mne prekvapily, nebot z toho vyslo, ze nekteri dost krotili optimismus...prave kvuli Haskovi, a tomu co vyvadelo v NHL Buffalo....klub tehdy uprimne receno o ctyrech hracich, Hasek, Zitnik, Satan, Peca;))) a dokazali vyhravat;))) --- a to mne prekvapilo, nebot to nebyly ojedinele hlasy, ktere sice pred zapasem byly utopene, ale nasel jsem si i nejaky zivy komentar Kanadanu behem trestneho strileni...a opravdu byli ok;) --- ne tak jak se uplne popisovalo....(((zato amici...sorry, neco ve stylu Gretzkeho....ani se nedivim, ze zacal pusobit nekde na pousti ve statech...jj svuj k svemu, jak rikaji kanadsti fans;D))))

Gretzkeho nemam uz fakt moc rad... trochu zklamani...jako hrac super...ale...proste ne...

Kdysi jsem mel opravdu moc rad NHL....tenis jsem tolik nesledoval, spis si radeji pinkl...nez koukat, ale NHL jsem rad skoukl...hlavne SC.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenze behem tech let se strasne NHL zamerikanizovala, ja kdysi mel rad Buffalo a Winnipeg, jenze jets zrusili, sotva jsem to mel moznost vic sledovat...a v jednu dobu to vypadalo, ze ty kanadske kluby snad lehnou skoro vsechny....hodne smutny obrazek...

Prestal jsem to vic sledovat...a na amiky jsem v tomhle mel teda celkem pifku;) Chvili mi to jeste vydrzelo, tak neja tlacit jen Kanadske kluby (((savle jsem hodil do zita)))... obcas jsem se koukl na oilers s Alesem, a jeste jak tam s nim byl Sykorka, tam prave byl ten zminovany Ryan Smyth --- mam ho asi rad jak hrebik v hlave.... a nekteri kanadane take...hraje si na hvezdu, ale ma do ni daleko...Prekvapilo mne, ze se podarilo Winnipegu vratit...to je pro mne jen dobre;) ale asi se k tomu uz tak nevratim...ten zapach americkeho zplosteni vseho...uz se asi jen tak hned nevyvetra...nic....rozhodne dnes Canada Go!!! :D)
Reagovat
smazaný uživatel
a jak budes mit chvilku, tak koukni na to;)
Trochu zase jina tvar kanadskeho hokeje...
http://www.youtube.com/watch?v=cfUwPRAoeOI
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist