Sonego ve Winston Salemu neztratil ani set a má první titul z outdoorového hardu

25. 8., 05:54
Aktuality 5
ATP WINSTON SALEM - Lorenzo Sonego (29) v americkém Winston Salemu ovládl generálku na US Open. Ve svém celkově šestém finále a prvním po dvou letech italský tenista smetl 6:0, 6:3 domácího Alexe Michelsena (20) a bez ztráty setu si došel pro 4. titul, první z outdoorového hardu. Američan ve finále prohrál i potřetí.
Profily hráčů
Lorenzo Sonego (© ČTK / AP / David Beach)

Sonego – Michelsen 6:0, 6:3

Lorenzo Sonego se letos představil podvacáté na turnaji ATP a teprve podruhé vyhrál alespoň dva zápasy. Ve Winston Salemu nakonec porazil všechny čtyři soupeře a z pozice nasazené desítky si dva dny před startem US Open zvedl sebevědomí triumfem.

Devětadvacetiletý Ital, který jednou postoupil bez boje, postupně porazil Dominica Strickera, Pavla Kotova, Davida Goffina a v sobotním finále nedal šanci domácímu Alexi Michelsenovi. O devět let mladšího Američana nečekaně deklasoval jednoznačně 6:0, 6:3.

Sonego hrál finále turnaje ATP pošesté v kariéře a počtvrté triumfoval, přičemž pokaždé slavil v jiných podmínkách.  V roce 2019 zvítězil na trávě v Antalye, v sezoně 2021 na antuce v Cagliari, v roce 2022 v hale v Métách a nyní poprvé uspěl na outdoorovém hardu.

"Byl to bláznivý týden. Jsem na sebe hrdý. Teď si to užiju s celým týmem, teprve pak začnu myslet na US Open," radoval se Sonego. V New Yorku je jeho maximem druhé kolo z let 2018, 2019 a 2023, o jeho vyrovnání bude bojovat proti domácímu favoritovi Tommymu Paulovi.

Dvacetiletý Michelsen hrál finále potřetí, opět na domácí půdě a znovu na titul nedosáhl. Loni a letos byl neúspěšný také na trávě v Newportu. Na úvod nadcházejícího US Open ho čeká krajan Eliot Spizzirri.

Výsledky turnaje ATP 250 ve Winston Salemu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

5
Přidat komentář
Trojchyba_Mat
Finále se však podle mě nemělo vůbec dohrát a Michelsen měl být diskvalifikovaný. Po čtvrtém prohraném gamu v řadě plnou silou napálil míček do hlediště a trefil divačku. Zcela nepochopitelně dostal pouze varování. Když si vybavím, za co dostali DSQ Novak na US Open nebo Miju Kato loni na FO, tak tohle je prostě špatně. Jako chápu, že se asi nikomu nechtělo diskvalifikovat hráče z finále, ale pravidla jsou pravidla a tady to Alex prostě pohnojil
Reagovat
sojka1
Tenisovy svet uz k tomu vydal clanek..... ;-)
Reagovat
com
takze tady by se kopie mohla objevit do par hodin smilesmile
Reagovat
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=Z04qrafzf0w

Bohužel hodně záleží na okolnostech...
finále a divák mával, že je to ok...

Denis DC, empajr nebyl ok, tak šel, Djokovič USO, lajnová v šoku, tak šel...

Nemyslím si, že to je dobře, ale bohužel je to často posuzováno dle okolností... a ještě špatně...

Tsitsipas Wimbledon, míček napálil horizontálně a prosvištěl divákovi kolem obličeje pár cenťaků a nedostal ani warning...a napálil to fakt drsně...

Roddick Cinci, poslal do tribun kopec, prostě to šlo jak svíčka nahoru, takže to ani nemohlo způsobit nějaké problémy, neboť to přeletělo přez tribunu ven... no a vzali mu fiftým, tím gem a Kohli ho tak lehce prolomil na podání...v rozhodujícím třetím setě.

Takže ani ty okolnosti nefungují dobře... a je v tom chaos... zaléží jen na empajru jak to posoudí...
Reagovat
Orgasmator
Ano, pravidla jsou nastavena tak, že záleží na subjektivním hodnocení empajru, už se to řešilo na tom medializovaném USO...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist