Šok pro daviscupový tým: Berdych je zraněný a proti Chile nepomůže

4. 7. 2010, 18:36
Aktuality 19
Krátce po finále Wimbledonu dostali fanoušci a především kapitán českého daviscupového týmu velmi špatnou zprávu. Poražený finalista Wimbledonu Tomáš Berdych nepoletí ke čtvrtfinále Davis Cupu do Chile kvůli zranění břišního svalu a tři týdny bude odpočívat. Informaci přinesl Facebook českého daviscupového týmu.
Profily hráčů
Tomáš Berdych

Český tým, který stojí na kvalitě Tomáše Berdycha a Radka Štěpánka, je v troskách. Kvůli zranění kolena se už dříve omluvil Štěpánek a dnes bezprostředně po prohraném finále Wimbledonu přišla smutná zpráva i od Berdycha. Česká jednička má zraněné břišní svaly a do Chile také nepoletí.

"Dnes se ozvaly problémy s břišním svalem při podání. Je to strašná spousta zápasů a je to tak náročný, že tohle je pro mě absolutně nemyslitelný. Moje tělo není nezničitelný," řekl Berdych po finále Wimbledonu. 

"Když nejsem schopen podat stoprocentní výkon, nemůže to být přínosné pro tým. Kdokoli zdravý bude silnější než já. Holt to budou muset kluci zvládnout beze mě," dodal český tenista.

"Rozhodl jsem se hned po zápase. Určitě to není nic, co bych si připravoval. Nejsem stroj, abych vydržel všechno," řekl Berdych, ale zdůraznil, že potíže s břišním svalem na levé straně nijak neovlivnily jeho výkon proti Rafaelu Nadalovi. 

"Nedá se nic dělat. Doufám, že to lidi pochopí. Určitě ti, co tenisu rozumí, tak si to dokážou představit. Ti, co ne, tak s tím se nedá nic dělat," řekl Berdych ke své daviscupové absenci.

Berdycha zastoupí Ivo Minář
Češi měli být s Berdychem favoritem, ale bez něj se šance na postup výrazně snižují. Zápas na antuce v Coquimbu se uskuteční od pátku 9. do neděle 11. července. 

Kapitán Jaroslav Navrátil se tak ocitl v obtížné pozici. Jedničkou týmu se stal Jan Hájek, který zatím hrál daviscupové zápasy jen za rozhodnutého stavu. Za Berdycha povolal narychlo Mináře. Ten se od března snaží vrátit na okruh po osmiměsíčním distanci za doping, který mu komisaři odhalili minulý rok při DC pro Argentině.

"Hned jak jsem se dozvěděl, že se Tomáš omluvil, tak jsme probrali všechny varianty a rozhodl jsem se pro Iva Mináře. V posledních týdnech odehrál na antuce řadu velmi dobrých zápasů a má i zkušenosti z Davis Cupu," uvedl pro ČTK Navrátil z Chile, kde už trénuje s Hájkem a deblistou Františkem Čermákem.

Čtvrtým členem týmu je další deblista Lukáš Dlouhý, který už je na cestě do Chile a hlásit se kapitánovi bude v pondělí.

I Chilané mají potíže, v nominaci jim chybí Fernando Gonzalez. Jejich tým tak bude mít také jen jednoho hráče dvouhry z elitní stovky, jímž bude olympijský vítěz Atén 2004 Nicolas Massu.

"Pořád to může být vyrovnané utkání a teď je důležité, aby už celý tým byl v Chile pohromadě a mohli jsme trénovat," řekl Navrátil.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Dámy a pánové,i bez skvělého Berďy jsme pořád favority.Jan Hájek je dobrý antukář i to se dá říct o Ivu Minářovi.Ivo Minář se před pár měsíci vrátil zpátky a jeden chalenger vyhrál a jednou byl ve finále a to vše na Atnuce.Hájek vyhrál chalenger v Prostějově.Takže to není beznadějné a na debl snad Dlouhý/Čermák podrží a připíši aspoň jeden bodík :-).Myslím si,že budeme mít i fanoušky v Chile,to by taky mohlo přidat na psychice našich hochů nezbýva než držet palce.
Reagovat
Frick
Jak má teda vypadat za chiská sestava?

Jednička je tedy jasná - Massu

Pak tedy ta dvojka, tam maj Capdevillea a Jorge Aguilar, jenž jsou na zebříčku zhuba stejně - už se ví, jak to bude nominovaný?

Jinak v tom deblu je podle ATP nejlepší Massu (261.), Garcia (345.) a Aguilar (350.). U nás je Dlouhý pátej a Čermák patnáctej,
Reagovat
nando
Je to zhruba dva měsíce zpátky, kdy Ivo Minář porazil na challengeru v Káhiře právě Chilana Aguilara. A před měsícem v Košicích porazil i Honzu Hájka, takže zas tak zlý by to být nemuselo.
Reagovat
Frick
Spíš by se mělo věřit/spoléhat/modlit/doufat/křižovat/očékávat to, že Honza Hájek by mohl porazit I Massaua nebo spíš, že jejich dvojka nezvítězí ANI nad naší dvojkou (Minář?).

Debl, na tom to samozřejmě stojí a padá. Nicméně snad ten bude dobrej a tak si to zjednodušme a kalkulujme s naším vítězstvím.
Reagovat
smazaný uživatel
Já si dokonce myslím, že je můžeme porazit 5:0 a to všechno v pětisetových zápasech. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, ale zrovna tak můžou oni porazit 5:0 nás, taky v pětisetových zápasech. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
To ne :(
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je hodně v prčicích a to jsem fakt velkej a často naivní optimista!!
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba Hájek překvapí a udělá ve dvouhře dva body. :-)) No a třetí ze čtyřhry by snad mohl být získatelný. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
ja bych rozhodne prekvypeny kdyby hajek dva body udelal i kdyz stat se muze ze neudela
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já netvrdím, že by to bylo nějaké ohromné překvapení, papírově bude ostatně favoritem (tedy čistě dle žebř. ATP). Akorát že předpokládám, že se oba Chilané před domácím publikem vybičují k dobrému výkonu, zatímco Hájek přece jen nemá ty zkušenosti a bude na něj ležet tíha zápasu.
Reagovat
smazaný uživatel
to muzeme jen spekulovat je taky mozne ze chilane budou tez svazani je fakt ze hajek moc neumi podat vyrovnany vykon ale jak rikas papirove by mel byt favoritem
Reagovat
nando
Já bych to zas tak tragicky neviděl. Nevím, koho má Chile na 4hru, ale pochybuju že někoho lepšího než je naše dvojice Dlouhý s Čermákem. Honza Hájek na antuce umí zahrát solidně, Ivo Minář má už něco za sebou a je to také spíš antukář. Proti nim nebudou žádní extrémní borci, Massu je za zenitem, a pak Aguilar nebo Capdeville, který jsou okolo 200. místa na ATP. Neříkám, že jsme favoriti, ale je to vyrovnaný a rozhodně šanci máme.
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak ten Dc zápas s Chile, to je hotovej lazaret. :-(((
Reagovat
nando
Na to, že se hraje 1/4, tak ta kvalita je dost chabá, vlastně oba týmy spoléhají na hráče ve druhé stovce.
Reagovat
smazaný uživatel
No, takže shrneme si to: :D Honza by teda mohl udělat jeden bod ve dvouhře, další bud čtyřhra a snad i další bod v další dvouhře. Zní to lehce, kéž by to tak bylo i v reálu.I když mě to na první pohled srazilo k zemi, když Tom nejede,pak jsem se nad tím zamyslela. Je fakt,že by bylo hloupé, aby jezdil,když mohl riskovat zranění apod. Člověk by musel být sobec,ale mu tohle vyčítal a v tak našlapané sezóně riskoval! Navíc by tam byl asi houby platnej ( vyčerpání, únava, časové pásmo, změna povrchu ) a takhle aspoň dostanou šanci jiní a Tom si odpočine. Takže teď musíme jen doufat, že společnými silami se to zvládne a naši chlapi zabojujou!!
Reagovat
smazaný uživatel
to je škoda... chystali jsme se do Ostravy na Chorvaty nebo Srby a pak na finále na Španěly.
Reagovat
Frick
Ostrava je určitě prima místo pro DC, ale pokud pánbůh dá a my se dostanem do fínále se Španěly, tak by se takováto akce mohla konat jedině v chrámu zasvěcenému hrám, kde hraje mj. i jeden z nějlepších český hokejových klubů - HC SLAVIA PRAHA - TEDY v O2 areně.
Reagovat
smazaný uživatel
No to snad ne!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist